Witam
Jestem tutaj nowy nie wiem czy wybrałem odpowiedni dział jeżeli nie to z góry przepraszam.
Zawracam się z małą prośbą o radę odnośnie sprężyn w moim Leonie. A mianowicie jakiś czas temu uległa pęknięciu jedna z moich przednich sprężyn więc oddałem samochód do mechanika, który kupił 2 nowe sprężynki na przód i od razu je zamontował ponieważ stwierdził, że jak się już wymienia to się powinno wymienić obydwie na nowe, nie jestem za bardzo obeznany w tym temacie więc po prostu stwierdziłem że zna się na rzeczy i tak musi być. I nie było by najmniejszego problemu gdyby nie fakt że po pierwsze zauważyłem że od razu po wymianie przód samochodu znacznie się podniósł co mnie trochę zaskoczyło a po drugie co najgorsze zacząłem odczuwać na zakrętach, że samochód dziwnie się zachowuje. I teraz nie wiem czy powinienem je jakoś skrócić, zacisnąć czy tylko pozostaje mi szukanie nowych krótszych sprężyn ? Albo może jest jakiś inny sposób ponieważ już wymiana trochę mnie kosztowała a nie chciał bym niestety znów wykładać zbyt dużo pieniędzy (chudy jest portfel studenta :/). Moje autko to Leon 1.9 TDI ASV 2001 r.
Z góry dziękuję za pomoc.