Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Leon/Cupra SC - drzwi

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Leon/Cupra SC - drzwi

Postprzez i-spy » 30 sierpnia 2015, 08:22

Hej

Tym razem chciałbym poruszyć temat drzwi w wersji SC (3-drzwiowy Leon/Cupra).
Oczywiście, jestem na etapie zakupu i jak mam być szczery to bardziej skłaniam się ku wersji SC.
Niestety ciężko znaleźć w salonie model w wersji SC stąd kilka pytań do was.
Czy ktoś może podać, jaką długość mają drzwi - zastanawiam się, ile są dłuższe od wersji 5d?
Czy po dłuższym użytkowaniu nie pojawiły się jakieś trzaski, stuki z okolic drzwi? Mam teraz Corse 3d - tutaj drzwi mają chyba z 120cm. Po jakimś roku, pojawiły się dziwne stuki, np jak przejeżdżam przez progi. W ASO powiedzieli, że to drzwi, że jest "kawał ramienia" to musi pracować a zawias jest ten sam co w 5d.
Jeżeli macie jakieś wagi na ten temat, to proszę o info :)

Pozdrawiam,
Tomek
i-spy
Stella +
Stella +

Auto: Corsa D
Silnik: benzyna 1.4

Reklama

Re: Leon/Cupra SC - drzwi

Postprzez bart014 » 30 sierpnia 2015, 09:21

No ja mam auto 3D od 4 miesięcy (14.5 kkm przebiegu), więc może zbyt krótko na pewne obserwacje ale póki co nie zauważyłem dziwnych, niepokojących czy w jakikolwiek niepożądanych zachowań.
Lepiej nic nie mówić i wydać się głupcem, niż raz się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości...
bart014
Sport
Sport

Auto: SC Cupra 5F
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez i-spy » 30 sierpnia 2015, 17:30

Hej

A byłbyś wstanie mi podać ich długość? Niestety salon nie wie a w szkicu technicznym tego nie ma.

Pozdrawiam,
Tomek
i-spy
Stella +
Stella +

Postprzez bart014 » 30 sierpnia 2015, 20:21

Postaram się zmierzyć. Od zewnątrz mierzyć, szerokość 'futryny'?
Lepiej nic nie mówić i wydać się głupcem, niż raz się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości...
bart014
Sport
Sport

Postprzez i-spy » 31 sierpnia 2015, 06:33

Tak, poproszę od zewnątrz - od słupka A do B. W 5d jest 108cm. Tutaj obstawiam, ze pewno będzie i ze 130cm :)

Z góry wielkie dzięki!
i-spy
Stella +
Stella +

Postprzez SauronRzeznik » 31 sierpnia 2015, 09:46

Mam SC i odradzam - drzwi są naprawdę długie i ciężkie, a zawiasy zwyczajnie nie wyrabiają i często nie potrafią utrzymać otwartych drzwi przy nawet najmniejszym przechyle. W dodatku do tyłu wsiada się bardzo niewygodnie, niewiele lepiej niż do Scirocco (a tam jest pod tym względem mocno średnio).

Btw, SC wygląda naprawdę dobrze dopiero jako Cupra 280, większe koła i lotka pomagają.
SauronRzeznik
Signo
Signo

Auto: Leon 5F FR

Postprzez B3N » 31 sierpnia 2015, 10:27

Jeśli mogę wpłynąć na twój wybór to kup 5 Drzwi :)
3D jest niepraktyczne i moim zdaniem będziesz żałował. :) Ale tą kwestię pozostawiam Tobie.
B3N
Sport
Sport

Auto: SEAT LEON 5F FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez SauronRzeznik » 31 sierpnia 2015, 11:11

B3N napisał(a):Jeśli mogę wpłynąć na twój wybór to kup 5 Drzwi :)
3D jest niepraktyczne i moim zdaniem będziesz żałował. :) Ale tą kwestię pozostawiam Tobie.

Zależy do czego potrzebuje auta. Tak, jest mniej praktyczne, ale jest też krótsze i lżejsze, przez co prowadzi się (według niektórych opinii) trochę bardziej dynamicznie, jak mniejsze auto - w Cuprze to może mieć znaczenie.
SauronRzeznik
Signo
Signo

Postprzez bart014 » 31 sierpnia 2015, 15:07

i-spy napisał(a):Tak, poproszę od zewnątrz - od słupka A do B. W 5d jest 108cm. Tutaj obstawiam, ze pewno będzie i ze 130cm :)

Z góry wielkie dzięki!

No to w najszerszym miejscu mierząc mają 134 cm.
Ponieważ inni się wypowiadają to i ja swoje trzy grosze dorzucę.
Kupiłem tę wersję ponieważ mi się bardziej podoba. Nigdy wcześniej nie użytkowałem na stałe samochodu 3d, więc nie do końca miałem świadomość jak to wychodzi w praktyce i choć są mankamenty np. jeśli chodzi o wsiadanie na tylną kanapę, na pewno są ciężkie i faktycznie mają tendencję do 'wracania' w stan zamknięcia ale jak się człowiek przyzwyczai to już tak bardzo nie przeszkadza.
Kupując to auto kupowałem je pod siebie i jednego pasażera z przodu, żadnych dzieci, babciów, dziadków i takich tam. W praktyce tylna kanapa jest tak rzadko używana, że w moim przypadku utrudnienia przy wsiadaniu nie mają tutaj żadnego priorytetu.
Spodziewałem się, że na parkingach (np. w galeriach handlowych gdzie bywa ciasno) będzie gorzej ale ku memu zaskoczeniu jest lepiej niż myślałem. Nie obijam się o inne samochody. Raz na jakiś czas faktycznie zdarzy mi się zaparkować w takim miejscu, że jest mało przestrzeni do wysiadania ale to już taki urok.
Myślę, że kluczowe jest to o czym wspomniał SauronRzeznik, tj. kwestia do czego potrzebujesz auta. Ja nie zamieniłbym 3d na 5d. :)
bart014
Sport
Sport

Postprzez i-spy » 31 sierpnia 2015, 15:20

bart014 napisał(a):
i-spy napisał(a):Tak, poproszę od zewnątrz - od słupka A do B. W 5d jest 108cm. Tutaj obstawiam, ze pewno będzie i ze 130cm :)

Z góry wielkie dzięki!

No to w najszerszym miejscu mierząc mają 134 cm.
Ponieważ inni się wypowiadają to i ja swoje trzy grosze dorzucę.
Kupiłem tę wersję ponieważ mi się bardziej podoba. Nigdy wcześniej nie użytkowałem na stałe samochodu 3d, więc nie do końca miałem świadomość jak to wychodzi w praktyce i choć są mankamenty np. jeśli chodzi o wsiadanie na tylną kanapę, na pewno są ciężkie i faktycznie mają tendencję do 'wracania' w stan zamknięcia ale jak się człowiek przyzwyczai to już tak bardzo nie przeszkadza.
Kupując to auto kupowałem je pod siebie i jednego pasażera z przodu, żadnych dzieci, babciów, dziadków i takich tam. W praktyce tylna kanapa jest tak rzadko używana, że w moim przypadku utrudnienia przy wsiadaniu nie mają tutaj żadnego priorytetu.
Spodziewałem się, że na parkingach (np. w galeriach handlowych gdzie bywa ciasno) będzie gorzej ale ku memu zaskoczeniu jest lepiej niż myślałem. Nie obijam się o inne samochody. Raz na jakiś czas faktycznie zdarzy mi się zaparkować w takim miejscu, że jest mało przestrzeni do wysiadania ale to już taki urok.
Myślę, że kluczowe jest to o czym wspomniał SauronRzeznik, tj. kwestia do czego potrzebujesz auta. Ja nie zamieniłbym 3d na 5d. :)

Dzięki za wykonanie pomiaru - swoją drogą to ASO (Dynamica) powinno się wstydzić, że nie potrafi czegoś takiego załatwić.
Przeznaczenie mojego samochodu będzie raczej bliźniacze z Twoim - ja + pasażer z przodu. 3 osoba - od święta. Teraz także mam Corse trzy drzwiową, więc wprawa już jest. Fakt, 3d potrzebuje troszkę więcej miejsca ale znowu nie jest aż tak, że 5d ma drzwi rozsuwane :)

SauronRzeznik napisał(a):Mam SC i odradzam - drzwi są naprawdę długie i ciężkie, a zawiasy zwyczajnie nie wyrabiają i często nie potrafią utrzymać otwartych drzwi przy nawet najmniejszym przechyle. W dodatku do tyłu wsiada się bardzo niewygodnie, niewiele lepiej niż do Scirocco (a tam jest pod tym względem mocno średnio).

Btw, SC wygląda naprawdę dobrze dopiero jako Cupra 280, większe koła i lotka pomagają.

Właśnie - coś w tym jest. Ja chciałbym kupić Cupre 265 a tam tylnia lotka jest mniejsza (chyba jak w FR) a zamówić tej z 280 nie można (wg konfiguratora).

Generalnie to tym ZA i PRZECIW dziękuję za opinię.

Pozdrawiam,
Tomek
i-spy
Stella +
Stella +

Postprzez bart014 » 31 sierpnia 2015, 15:32

Nie ma za co! :)
Każdy sobie rzepkę skrobie, więc za ewentualną konfigurację i tak Ty sam bekniesz... :)
Ja niczego nie żałuję. Uważam, że to generalnie bardzo dobre auto! ;)
bart014
Sport
Sport

Postprzez Pik » 31 sierpnia 2015, 16:21

Ja chciałbym kupić Cupre 265 a tam tylnia lotka jest mniejsza (chyba jak w FR) a zamówić tej z 280 nie można (wg konfiguratora).
Lotkę z Cupry 280 można zamówić, koszt ok 1500 pln + malowanie + montaż.

Co do Leona, to mnie się 3-drzwiówka bardziej podoba stylistycznie, ale jednak nie jestem skłonny zrezygnować z wygody i względów praktycznych jakie daje 5D.
Pozdrawiam
Pik
Moja Cupra 5F
Pik
FR
FR

Auto: Cupra 5F MY16

Postprzez mstokowy » 31 sierpnia 2015, 19:55

SauronRzeznik napisał(a):Tak, jest mniej praktyczne, ale jest też krótsze i lżejsze, przez co prowadzi się (według niektórych opinii) trochę bardziej dynamicznie, jak mniejsze auto - w Cuprze to może mieć znaczenie

A każdy z nas jeździ Cuprą tylko po torze i do tego jest takim wymiataczem, że ta różnica między 3D a 5D daje mu tak gigantyczną przewagę na okrążeniu, że nie ma co nawet wersji 5D rozważać. Na ulicę, z rodziną na wakacje, czy po zakupy nimi nie jeździmy bo to dla lamerów ;)
Seat Leon 5F Cupra 280 MY14 MANUAL, 301.5 KM @ 6027 rpm, 379.5 Nm @ 4392 rpm
mstokowy
Signo
Signo

Auto: Leon 5F Cupra 280

Postprzez Vampire1984 » 1 września 2015, 06:06

hahaha dobre :D
Był: Toyota Yaris FL 1.0, Toyota Corolla IX 1.4, Honda Accord VII FL 2.0, Leon 5F 1.4 viewtopic.php?f=91&t=55743
Jest: MB A250 4M viewtopic.php?f=34&t=67730
|
My other car, would be a Jet Fighter
Vampire1984
Cupra
Cupra

Region: zachodniopomorskie
Auto: MB A250 4M W177
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez maciek89 » 1 września 2015, 08:50

Nie wiem, czy coś ze mną nie tak, ale 5 drzwiowy Leon wygląda wg. mnie dużo lepiej. SC jest jakieś takie niekompletne. U mnie raz na ruski rok ktoś siada z tyłu i wybrałem 5D tylko dla wyglądu. Bierz z furtkami z tyłu i 280 :)
maciek89
Cupra
Cupra

Auto: Cupra 280 MY16

Postprzez Daniel1980 » 1 września 2015, 10:35

Witam,

je jezdze od marca Cupra SC i mnie osobiscie bardziej przypada do gustu niz 5D. Pamietaj ze to sa indywidualne i subiektywne wybory. Kazdy bedzie bronil swoich drzwi :). Nie mam dzieci i nie woze rodziny, wiec wybor byl prosty 8)
Fakty: Niefortunny mechanizm otwierania drzwi. Mam tu na mysli , ze otwierajac drzwi blokada sprawia ze jest
a. za waska do wysiadania
b. kolejna blokada dopiero przy pelnym odchyleniu drzwi.

Ja jednak juz sie do tego przyzwyczailem i nie mam z tym problemu.

Pozdrawiam
Daniel
Podpis niezgodny z regulaminem forum /usunięto Admin
Daniel1980
Sport
Sport

Auto: Leon Cupra 280

Postprzez SauronRzeznik » 1 września 2015, 14:28

mstokowy napisał(a):A każdy z nas jeździ Cuprą tylko po torze i do tego jest takim wymiataczem, że ta różnica między 3D a 5D daje mu tak gigantyczną przewagę na okrążeniu, że nie ma co nawet wersji 5D rozważać. Na ulicę, z rodziną na wakacje, czy po zakupy nimi nie jeździmy bo to dla lamerów ;)

Nie rozumiem co to ma do jeżdżenia po torze? Są opinie w necie, że SC jeździ inaczej ze względu na krótszy rozstaw osi i sprawia wrażenie jazdy mniejszym hot hatchem (nie oceniam, czy to na plus czy na minus). Może to być kwestia preferencji, zwłaszcza że autor wątku przesiada się z Corsy. To że na zakupy z rodziną wygodniejsze jest 5D to chyba nie podlega dyskusji, nie?
SauronRzeznik
Signo
Signo

Postprzez maciek89 » 1 września 2015, 17:49

Te opinie to raczej wyobraźnia tych osób. :) Poza tym większy rozstaw osi zapewnia większą stabilność, więc można wchodzić w zakręty z większą prędkością. Taki tok myślenia w drugą stronę. :D Nie oszukujmy się, że czuć różnice między tymi autami- pozostają tylko względy praktyczne i subiektywne dotyczące wyglądu.
maciek89
Cupra
Cupra

Auto: Cupra 280 MY16

Postprzez i-spy » 1 września 2015, 19:14

Zmierzyłem drzwi w mojej obecnej Corsie - tutaj jest 136cm, czyli 2cm więcej niż w Leonie.
Tak jak piszecie - decyzja należy do mnie. Nie potrzebuje dodatkowej pary drzwi ale z drugiej strony kosztują one naprawdę niewiele. Mi bardziej podoba się wersja SC ale 280 a nie 265 jak zamierzam kupić (265 bo się łudzę, że to chodź trochę mniej bezkompromisowy wybór :P). Hmm w zasadzie to różnica jest tylko w (poza mocą) tylnej lotce, felgi 19", napis "Cupra" na zaciskach hamulców... i chyba tyle.
i-spy
Stella +
Stella +

Postprzez Pik » 1 września 2015, 21:48

W sumie mnie wersja 265 bardziej odpowiadała ze względu na felgi 18" i lusterka w kolorze karoserii. Różnica w mocy jest pomijalna, zresztą to tylko kwestia programu. A zaoszczędzone 5 tyś pln można przeznaczyć na drugi komplet felg i może zostanie jeszcze na opony zimowe albo spojler z 280 jak ktoś się upiera że auto "ładniejsze".
Pozdrawiam
Pik
Moja Cupra 5F
Pik
FR
FR

Postprzez bart014 » 2 września 2015, 06:59

i-spy napisał(a):Zmierzyłem drzwi w mojej obecnej Corsie - tutaj jest 136cm, czyli 2cm więcej niż w Leonie.
Tak jak piszecie - decyzja należy do mnie. Nie potrzebuje dodatkowej pary drzwi ale z drugiej strony kosztują one naprawdę niewiele. Mi bardziej podoba się wersja SC ale 280 a nie 265 jak zamierzam kupić (265 bo się łudzę, że to chodź trochę mniej bezkompromisowy wybór :P). Hmm w zasadzie to różnica jest tylko w (poza mocą) tylnej lotce, felgi 19", napis "Cupra" na zaciskach hamulców... i chyba tyle.

No to masz obcykane. ;)
Nie wiem jak teraz ale jak swoją cuprę zamawiałem w marcu, to za 280-ką przemówiła możliwość dobrania pakietów kolorystycznych i felg... Nie miałem ciśnienia na 280, no ale cóż... ;)
bart014
Sport
Sport

Postprzez Pik » 2 września 2015, 11:31

Jak komuś zależy na pakietach sportowych to oczywiście tylko 280ka. Choć moim zdaniem tam jedyną wartościową opcją jest komplet hebli Brembo, pozostałe maluneczki i gadgety (jak tylne boczne spojlerki) to typowe wyciąganie kasy z klientów.

Ale fajnie, że Seat generalnie daje wybór. Podoba mi się, że nie ma obowiązku kupowania czegoś na co się nie ma ochoty, wyposażenie jest rozsądnie ułożone, można wybierać między SC, 5D i ST, z manualem lub z DSG... Łatwo dobrać auto do swoich potrzeb.
Pozdrawiam
Pik
Moja Cupra 5F
Pik
FR
FR

Postprzez Tomek2791 » 2 września 2015, 22:15

Praktyczność w przypadku wersji 5D jest napewno nie do przecenienia ale chyba najwieksza wartością dodana tej wersji nadwozia jest późniejsza odsprzedaż samochodu po tych 3-4 lata. Wersja 3D bedzie nieporównywalnie gorzej sprzedawalna.
Tomek2791
Sport
Sport

Auto: CUPRA 280

Postprzez bmelon » 3 września 2015, 11:18

Tomek2791 napisał(a):Praktyczność w przypadku wersji 5D jest napewno nie do przecenienia ale chyba najwieksza wartością dodana tej wersji nadwozia jest późniejsza odsprzedaż samochodu po tych 3-4 lata. Wersja 3D bedzie nieporównywalnie gorzej sprzedawalna.

To zależy od klienta bo w przypadku cupry nie będzie nim starszy pan, który chce wozić swoją rodzinę a raczej młody wściekły i szybki osobnik. A dla takiego ilość drzwi nie gra roli.

Pozdrawiam,
GB
bmelon
Sport
Sport

Auto: Leon ST
Silnik: benzyna 1.8

Postprzez Scrollek » 3 września 2015, 12:18

bmelon napisał(a):
Tomek2791 napisał(a):Praktyczność w przypadku wersji 5D jest napewno nie do przecenienia ale chyba najwieksza wartością dodana tej wersji nadwozia jest późniejsza odsprzedaż samochodu po tych 3-4 lata. Wersja 3D bedzie nieporównywalnie gorzej sprzedawalna.

To zależy od klienta bo w przypadku cupry nie będzie nim starszy pan, który chce wozić swoją rodzinę a raczej młody wściekły i szybki osobnik. A dla takiego ilość drzwi nie gra roli.

Pozdrawiam,
GB

A to się nie zgodze tesciu mojej siostry kupił nowe audi A7 3.0 tfsi 310KM i ilość drzwi była istotan bo wnuki wozić trzeba....
Scrollek
Stella +
Stella +

Auto: LEON CUPRA ST 265
Silnik: CFJA 2.0

Postprzez pinkibass » 3 września 2015, 13:30

bmelon napisał(a):To zależy od klienta bo w przypadku cupry nie będzie nim starszy pan, który chce wozić swoją rodzinę a raczej młody wściekły i szybki osobnik. A dla takiego ilość drzwi nie gra roli.

Pozdrawiam,
GB

Zbyt duże uogólnienie.
Wychodzi na to, że nową Cuprę też kupują tylko raczej młodzi wściekli osobnicy?
Bardzo wątpię.
A gdzie ojcowie rodzin, którzy po odwiezieniu dzieci do przedszkola chcieliby poczuć nieco adrenaliny?

Ja po przesiadce z auta 3 drzwiowego widzę różnicę na plus - w Leonie do pierwszego ogranicznika drzwi jestem w stanie otworzyć niemal zawsze i wysiąść bez żadnego problemu - a czasem, pamiętając jak było wcześniej, miałem obawy.
W aucie 3D był z tym problem, bo aby wyjść bezproblemowo potrzebne było więcej miejsca (oczywiście nie był to Leon tylko Corolla, ale podejrzewam, że długość drzwi zbliżona).

To oczywiście kwestia gustu i konkretnego auta. Mi się np. wersja 5D Leona podoba chyba bardziej.
Ale już w przypadku Astry/Civica/Megane jest zupełnie przeciwnie i tam bez chwili zawahania wybrałbym wersję 3D nawet pomimo tych małych niedogodności czasem (jeżdżę raczej w góra 2 osoby a czasami jak ktoś miałby ochotę jechać to musiałby się pomęczyć :) )

Ze sprzedażą też jest różnie - Corolla wydawałoby się to auto raczej nie dla młodych gniewnych, tylko raczej rodzinny, spokojny wóz.
Więc miałem obawy, że wersję 3D będę sprzedawał przez pół roku. A tutaj po 2 tygodniach zupełnego braku telefonów (cena dość wysoka, bo auto zadbane i z polskiego salonu) trafił się kupiec, który po pierwszym obejrzeniu auto wziął pomimo lakierniczych niedoskonałości.
Nie ma reguły.

i-spy - wybierz po prostu to co Ci się bardziej podoba, nie ma sensu patrzeć na późniejszą odsprzedaż, myślę, że w przypadku Cupry nie powinno to mieć znaczenia
pinkibass
Sport
Sport

Auto: Leon 5F FR 1.4 140KM
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez Tomek2791 » 3 września 2015, 16:36

bmelon napisał(a):

Pozdrawiam,
GB

Nie sadze aby w używanych Cuprach proporcja preferencji wsród kupujących odnośnie ilości drzwi sie jakoś istotnie zmieniła względem nowych samochodow. Cupry 5D stanowią większość sprzedaży bo takie auta sa chętniej kupowane i w używanych bedzie tak samo.
Tomek2791
Sport
Sport

Auto: CUPRA 280

Postprzez Cobra_o7o » 12 lipca 2016, 09:26

bmelon napisał(a):To zależy od klienta bo w przypadku cupry nie będzie nim starszy pan, który chce wozić swoją rodzinę a raczej młody wściekły i szybki osobnik.

Ten "wściekły" osobnik to raczej nowego Type-R kupi, a Cuprę właśnie starszy pan (od kogo/czego starszy?), który dzięki elastyczności Cupry wykorzysta ją na wszelkie możliwe sposoby.

Co do kwestii 5d/3d, największą bolączką 3d jest ilość miejsca na parkingu prostopadłym by móc swobodnie wysiąść/wsiąść - zauważcie że przy tej samej ilości miejsca na otwarcie drzwi, w 3d trzeba nogę odchylić bardziej do tyłu by móc przełożyć ją pomiędzy progiem a drzwiami, pomijając już nawet wielkość otworu, który się utworzy do wsiadania/wysiadania (wysiada się znacznie trudniej).

W 3d jest lepsza widoczność przez ramię, w lewo - słupek jest bardziej z tyłu i nie przysłania widoku. Z tego samego powodu trudniej sięga się po pas - bo punkt zaczepienia jest za fotelem a nie obok niego. To natomiast powoduje że czasem sięgając po pas trzeba "powalczyć" z krawędzią fotela, która blokuje pas pomiędzy sobą a drzwiami (ale to akurat bardziej kwestia konkretnego modelu samochodu i pozycji fotela).

W 3d konstrukcja dachu jest wytrzymalsza co nie jest bez znaczenia w przypadku dachowania.

W 3d tylna szuba jest wyraźnie mniejsza i nie opuszcza się, co najwyżej można ją uchylić.

W 3d co bardziej leniwi użytkownicy nie otwierają drzwi na pełną szerokość (jeśli jest miejsce), co powoduje znacznie większe prawdopodobieństwo kopania w próg obcasami podczas wsiadania ;-) Dodatkowo im niższy użytkownik tym większa skłonność do nieotwierania.

W 3d słupek środkowy nie ogranicza otworu włazowego, dzięki czemu przednie fotele są zawsze łatwo dostępne podczas wsiadania - w 5d czasem oparcie jest przysłaniane przez ten słupek.

W 3d, nawet jeśli nie wozisz więcej niż jednego pasażera, tylna kanapa jest trudniej dostępna co z czasem staje się upierdliwe gdy chcesz tam wrzucić np. bluzę, kurtkę, reklamówkę czy psa. Wydobycie potem tego jest jeszcze trudniejsze.
Cobra_o7o
Sport
Sport

Auto: odrzutowe

Postprzez Vampire1984 » 12 lipca 2016, 09:45

Cobra_o7o napisał(a):W 3d tylna szuba jest wyraźnie mniejsza i nie opuszcza się, co najwyżej można ją uchylić.

Tylna szyba nie uchyla sie nie rusza nic a nic a szkoda bo przydaloby sie cos uchylnego tam.
Był: Toyota Yaris FL 1.0, Toyota Corolla IX 1.4, Honda Accord VII FL 2.0, Leon 5F 1.4 viewtopic.php?f=91&t=55743
Jest: MB A250 4M viewtopic.php?f=34&t=67730
|
My other car, would be a Jet Fighter
Vampire1984
Cupra
Cupra

Region: zachodniopomorskie
Auto: MB A250 4M W177

Postprzez esde » 12 lipca 2016, 11:36

Vampire1984 napisał(a):a szkoda bo przydaloby sie cos uchylnego tam.

Obrazek
esde
TopSport
TopSport

Region: wielkopolskie
Auto: Leon ST Cupra 280

Postprzez ora_dev » 13 lipca 2016, 16:41

Ale odkopaliście temat. Potencjalnych klientów na 3D będzie mniej, ale z kolei jak ktoś będzie szukał właśnie 3D, to kupi Wasze auto, bo innego na rynku nie będzie, hihi ;)
ora_dev
Sport
Sport

Auto: Leon 5F ST
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez Vtec » 14 marca 2017, 11:00

A ja właśnie kupiłem SC. Marzyłem o 3d samochodzie po x latach jazdy 4d. Mam 2 m i wsiadanie do takiego auta jest rewelacyjne, dodatkowo gdy siedze nie widzę słupka po lewej ( w 5d oparcie miałbym praktycznie na tylnych drzwiach ) Praktycznośc zero ale nie o to chodzi. Teraz mody i na wiosnę pokażę.
PS
Ciekawe dlaczego nie ma tematu o felgach i zawieszeniu na tym forum....w stylu "show me your wheels" z vwvortex.
Vtec
Stella
Stella

Auto: Seat Leon SC FR 1.4

Postprzez Cobra_o7o » 14 marca 2017, 19:16

brak tej praktycznoscu jeszcze poczujesz np. gdy na parkingu rownoleglym bedziesz wciskal po jednej nodze przez waska szczeline by wejsc do samochodu
Cobra_o7o
Sport
Sport

Auto: odrzutowe

Postprzez szadubaba » 14 marca 2017, 21:29

Ja mialem 3d w Audi i nie polecam, trudno wysiadac z takiego auta bo drzwi sa dlugie, z czasem opadaja i bardziej skrzypia boczki drzwi :-D
szadubaba
Sport
Sport

Auto: Cupra 300

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne