Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
pewnie kiedyś coś w tym temacie podziałam. Znając życie, to gdybym zrobił catback po jakimś czasie chciałbym kompletny wydech itd itpTomek2791 napisał(a):Alternatywa dla Milltek'a jest rownież angielski BCS... Właściciele Cupr i nie tylko macie jakiś pomysł na fajny wydech
DanielFM napisał(a):Mam u siebie w Cuprze R 1M pełny wydech Millteka (DP + Catback non res) i jestem mega zadowolony. We wszystkich generacjach Cupry Milltek brzmi świetnie. Jestem w stanie zrobić rabat dla klubu od tej ceny:
http://allegro.pl/uklad-wydechowy-millt ... 23175.html
esde napisał(a):Też byłbym zainteresowany tematem, a szczególnie wersją SSXSE158. Z tego co się orientowałem to mówimy tutaj o wydatku około 4k PLN.
Tomek2791 napisał(a):Dostałem odpowiedz od Milltek Polska ze nie mogę zamówić konfiguracji tylko z końcowym tłumikiem a zamiast pierwszego i drugiego wstawić rury.. Na stronie Milltek'a jest zdjęcie Cupry w takiej konfiguracji.. Możesz mi wycenić taki zestaw?
DanielFM napisał(a):SSXSE158 cena detal przy obecnym kursie funta to ok. 6800zł.
Tomek2791 napisał(a):Co do niefajnego dźwięku z R4 2.0 to bym sie nie zgodził. Mercedes A45 AMG brzmi dobrze.
DanielFM napisał(a):esde napisał(a):Też byłbym zainteresowany tematem, a szczególnie wersją SSXSE158. Z tego co się orientowałem to mówimy tutaj o wydatku około 4k PLN.
SSXSE158 cena detal przy obecnym kursie funta to ok. 6800zł.Tomek2791 napisał(a):Dostałem odpowiedz od Milltek Polska ze nie mogę zamówić konfiguracji tylko z końcowym tłumikiem a zamiast pierwszego i drugiego wstawić rury.. Na stronie Milltek'a jest zdjęcie Cupry w takiej konfiguracji.. Możesz mi wycenić taki zestaw?
Nie istnieje nic takiego jak Milltek Polska
Wysłałem zapytanie do Millteka i mogą mi zrobić coś takiego jak:
SSXSE157 (owalne końcówki) lub SSXSE166 ( 4 okrągłe końcówki) i zamiast drugich tłumików dać rury. Będzie tak jak na fotkach ze strony: dwie rury przelotowe, puszka i końcówki. Jak dostanę wycenę dam znać
Pelikson napisał(a):Lepiej zmienić DP na jakiś aftermarketowy de-catNie dość że da mocniejszy, donośniejszy dźwięk oraz głośniejsze 'pierdzenie' to parę koni bez robienia remapu gratis. W Cuprze DP jest baaaaardzo rygorystyczny i zamiast wywalać 5-6k na inne końcówki i samo brzmienie, wolałbym wrzucić porządny DP. Z tego co gadałem z gościem w serwisie zmiana wydechu nie spowoduje utraty gwarancji na całe auto , tylko na sam wydech.
maciek89 napisał(a):Tomek2791 napisał(a):Co do niefajnego dźwięku z R4 2.0 to bym sie nie zgodził. Mercedes A45 AMG brzmi dobrze.
Brzmi słabo, tylko wydech ma tak wystrojony żeby efektownie pierdział przy zmianie biegów (dużo głośniej niż VAGi), natomiast podczas jazdy na niższych obrotach z bliska brzmi bardzo kiepsko. W Cuprze po zamontowaniu całego aftermarketowego wydechu efekt byłby raczej podobny, co w AMG w serii (trzeba im przyznać, że nieźle wyczarowali ten wydzior). Jeśli któryś czterocylindrowiec brzmi dobrze sam w sobie to chyba tylko boxer Subaru (wg. mnie)- chociaż w nowym STI jest wyraźnie wykastrowany, ale odpowiednim wydechem można coś z niego wyciągnąć.
Warto też dodać, że bratnie modele dla Cupry czyli Golf R i S3 brzmią dużo bardziej donośnie.
to już z własnego doświadczeniaPelikson napisał(a):est jeden czujnik w DP. Wiadomo najlepiej odrazu zrobić program po montażu de-cat DP i wtedy da to sporo aczkolwiek nie jest to wymagane.
Po montażu de-cat DP + dolotu bez strojenia ~ 15 KM +
raflo83 napisał(a):to już z własnego doświadczeniaPelikson napisał(a):est jeden czujnik w DP. Wiadomo najlepiej odrazu zrobić program po montażu de-cat DP i wtedy da to sporo aczkolwiek nie jest to wymagane.
Po montażu de-cat DP + dolotu bez strojenia ~ 15 KM +?
dlaczego - trakcja?Tomek2791 napisał(a):Powiem szczerze ze coraz cześciej żałuje ze nie dołożyłem kilku dukatow i nie kupiłem Golfa7R
Tomek2791 napisał(a):Fabryczny wydech tez do tanich nie należy. Zamówiłem catback Milltek'a, jak dojdzie podzielę sie wrażeniami.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości