Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
ocho napisał(a):Wybieram między Leonem XP a Mazdą 6.
ocho napisał(a):Wybieram między Leonem XP a Mazdą 6. Budżet ok 120k ale mile widziane upusty.
hub napisał(a):Materiały - tutaj bym dyskutował. Jeździłem mazdami 6 (diesel i benzyna 2,5), fakt że opcja wykończenia była chyba topowa (skóra) - wrażenia z wnętrza świetne. Poza samą skórą materiały bardzo przyjemne, ogólnie bardzo ładnie zrobione auto. Seat w mojej opini przegra w tej kategorii, i to dosyć mocno
dzidaV8 napisał(a):Jeździłem mazdą, ale trójką zanim wybrałem leona. Silnik 2.0 165km, nie wiem gdzie te konie są ale 1.4 TSI jest od niego sporo żwawszy.
dzidaV8 napisał(a):Jeździłem mazdą, ale trójką zanim wybrałem leona. Silnik 2.0 165km, nie wiem gdzie te konie są ale 1.4 TSI jest od niego sporo żwawszy.
ocho napisał(a):Spotkałem sie z opiniami że tsi biorą olej i dość paliwożerne. Na autocentrum jednak w dziale seata 1.8 pozytywy.
Moja konfiguracja Leo wyszla 130. Myślę że 10k urwę dilerowi.
ocho napisał(a):Spotkałem sie z opiniami że tsi biorą olej i dość paliwożerne.
Rychu napisał(a):dzidaV8 napisał(a):Jeździłem mazdą, ale trójką zanim wybrałem leona. Silnik 2.0 165km, nie wiem gdzie te konie są ale 1.4 TSI jest od niego sporo żwawszy.
Mazda nie ma turbiny i ma maksymalny moment obrotowy 210 NM dopiero przy 4000 obrotów (!!) a Leosie ciągną Cię z siłą 250 NM już od 1500 obrotów. Ot cała tajemnica. W tych czasach benzyniak bez turbiny nie ma prawa bytu.
SauronRzeznik napisał(a):Z ciekawości, co Cię tak urzekło w XP, że bierzesz go najbardziej pod uwagę?
ocho napisał(a):Spotkałem sie z opiniami że tsi biorą olej i dość paliwożerne. Na autocentrum jednak w dziale seata 1.8 pozytywy.
Moja konfiguracja Leo wyszla 130. Myślę że 10k urwę dilerowi.
aerofan napisał(a):Ja tez rozważam XP. Jeździłem już suvami , ale każdemu coś brakowało. Aktualnie mam nowe Yeti, ale brakuje mi w nim DsG i większego bagażnika. W Leonie mam wszystko, czego mi potrzeba - mocna benzyna, automat, 4x4, duży bagażnik, większy prześwit (często jeżdzę po lasach itp). Jaki inny samochód kupie za 120 tys zł spełniający te warunki ? Biorę pod uwagę jezcze Scouta, ale O3 jest strasznie oklepana lub Golfa alltracka, ale jakoś najbardziej wizualnie mi Leon podchodzi.
Raynold napisał(a):W cenniku dla XP?
proarnes napisał(a):Odświeże temat. Chętnie poczytałbym opinie tej wersji Leona. Warto wydać tyle kasy na kompakta 4x4?
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości