Czy jak prosiliście o regulację, to musieliście wymieniać konkretne biegi typu "Proszę wyregulować mi jedynkę, trójkę i czwórkę"? Co mam powiedzieć w serwisie żeby mi to zrobili dobrze?

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Vampire1984 napisał(a):W gdagnsku to samo uslyszalem na poczatku, usiadlem do 3 leonow, 2 benzyny(MY 14) i jeden ST diesel 1.6, skrzynia chodzila tak samo zle choc w jednej benzynie od drugiej chodzilo lepiej. Tak wiec widac ze biorac 10 lenow mozemy trafic ze w kazdym skrzynia chodzi inaczej. Nie daj sie zbyc bo ja sie nie dalem i dostalem poprawiona skrzynie.
TeddyBB napisał(a):Czyli zwolniłeś sprężynki i nie wyregulowałeś później biegów bo ci się nie udało zablokować skrzyni oraz zdjąć ramki z mieszka? Biegi ci się jeszcze wbijają?
TeddyBB napisał(a):Bolec blokujący skrzynię - naciskasz wybierak i wciskasz bolec w kierunku skrzyni a następnie przekręcasz w prawo (do góry), jeśli się nie blokuje to z wyczuciem popuszczaj i naciskaj wybierak cały czas lekko próbując przekręcić bolec.
TeddyBB napisał(a):Co do mieszka, nie wiem czy tak samo jest 5F jak 1P ale trzeba najpierw podważyć i zdjąć chromowaną ramkę (tylko nie śrubokrętem bo porysujesz, kup sobie ściągacze do tapicerki). Następnie pod mieszkiem trzeba wymacać "uszy" zaczepów, powinny być w 3 miejscach - po bokach oraz od tylniej strony. Trzeba te uszy odgiąć w kierunku gałki biegów (do środka) jednocześnie próbując podnieść całą tą ramkę na którą jest naciągnieta skóra.
TeddyBB napisał(a):Bawcie się, ale taką regulację to pewnie leonach 3 w ASO robią jaką pierwszą rzecz jak ktoś zgłasza problem z biegami.
Rychu napisał(a):Dzięki! Ja dociskałem wybierak na maxa i dopiero potem próbowałem bolcem. Pewnie dlatego się nie blokowała.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości