Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
michal99 napisał(a):W takim razie, po co jest ten wskaźnik?
+1mstokowy napisał(a):Serio patrzycie na ten wskaźnik kiedy macie dość dokładne wskazanie zasięgu na komputerzeJa na niego nie patrzę w ogóle,
Jaro40 napisał(a):A ja ciekawy jestem, ile stron nabiłby forumowicz mstokowy jakby wskazania zasięgu na komputerze były błędne.
Jaro40 napisał(a):Nie Tobie pouczać ,oceniać jak kto czyta
Jaro40 napisał(a):jakby Kolega czytał dokładnie dział
Miernik to coś czym się mierzy a nie to co się mierzy. Zatem poziom paliwa nie może być miernikiem czyli przyrządem do mierzenia. Proponuję jednak dać już spokój.Cobra_o7o napisał(a):Hmmm, ciekawe podejście ale z błędnym założeniem.
W samochodzie wskaźnikiem próbkowana jest rezerwa a poziom paliwa miernikiem.
szczepan napisał(a):Zatem poziom paliwa nie może być miernikiem czyli przyrządem do mierzenia.
Vampire1984 napisał(a):...
Moze nie konkretnie do wskaznika paliwa ale co do ilosci wlewanego paliwa a wskazan ile niby weszlo
http://www.tvn24.pl/polska-i-swiat,33,m ... 29479.html
Biały Miś napisał(a):W kwestii Stacji Paliw. Jeżeli na stacji np. jest awaria pompy, to po wymianie przyjeżdżają ludzie z Urzędu Miar i sprawdzają ilość paliwa na dystrybutorze i w zbiorniku, który przywożą. Jeżeli się zgadza, to wtedy taka pompa jest dopuszczona do pracy przy sprzedaży paliwa. Widziałem na własne oczy jak pracowałem na jednej ze stacji.
michal99 napisał(a):Panowie ja zazwyczaj wlewam zaraz jak mi się zaświeci czerwona dioda. Przeważnie wchodzi 47-49 litrów. Trzeba by przeliczyć spalanie z kalkulatora w stosunku do tego co pokazuje komp i zobaczyć ile się to różni. Nie wiem jak są tolerancje ale chyba da się w ten sposób ocenić czy bardzo nasz oszukują na danej stacji na ilości... Mi zazwyczaj ta rozbieżność wychodzi w granicach 0,25 litra (kalkulator vs komp w aucie).
Festexx napisał(a):Tak to czytam i jestem ciekaw jaką bekę maja w serwisie jak ktoś dzwoni z czymś takim. Oczywiste jest ze komputer pokładowy przekłamuje i to w każdej marce, wiec ja nie wiem po co drążyć takie tematy ? Zapala się rezerwa to jedziesz i tankujesz
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości