Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Kluczyk

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Kluczyk

Postprzez rafko1 » 5 kwietnia 2014, 19:49

Czy bateria w kluczyku jest ładowana przez zapłon?Takie informacje otrzymałem od sprzedawcy.Kazał używać kluczy na zmianę aby były doładowane.
rafko1
Sport
Sport

Auto: SEAT LEON 5F STYLE
Silnik: benzyna 1.4

Reklama

Re: Kluczyk

Postprzez komoornik » 5 kwietnia 2014, 20:17

Pierwsze słyszę :shock:
komoornik
Sport
Sport

Auto: Golf 7.5 1.5 TSI
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez Szymono5759 » 5 kwietnia 2014, 20:25

rafko1 napisał(a):Czy bateria w kluczyku jest ładowana przez zapłon?.
W bmw tak jest na 100% w Seatach wątpie :-P
był srebrny fake cupraAHF+++
jest czerwony kapturek MSdesign
Szymono5759
Sport
Sport

Auto: KOKSOWNIK AHF+++
Silnik: AHF 1.9

Postprzez Zix » 5 kwietnia 2014, 20:31

Nie wydaje mi się, żeby tak było, ale może się mylę.
W moim A4 kluczyk mam jeden od pięciu lat, a baterii nigdy nie wymieniałem. Zakładam, że kluczyk w Seacie jest w takiej samej technologii.
Ja na pewno nie będę używać kluczy na przemian.
Leon ST FR TDI 184 DSG viewtopic.php?f=91&t=45699
Obrazek
Zix
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR 184
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez opst » 6 kwietnia 2014, 19:05

W kluczyku jest :
1. transponder do immobilisera - bez baterii - łaczy się indukcyjnie i takoż "doładowuje" sobie źródło zasilania
2. normalna bateria - do obsługi pilota do otwierania - tą baterie się wymienia (masz opisane w instrukcji jak)
ponieważ zarówno proces otwierania drzwi, jak i działanie immobilisera wykorzystuje kod dynamiczny (za każdym razem wysyłany jest inny sygnał) to w skrajnym przypadku może okazać się, że samochód i "pilot" się rozsynchronizują.
Stąd zapewne sugestia używania obu kluczyków na zmianę.
Inną kwestią jest to, że osobiście ćwiczyłem używanie kluczyka pojedyńczo przez rok - drugi po tym czasie działał bez zastrzeżeń (ale był bez pilota, jedynie z transponderem do immo)
opst
Stella +
Stella +

Auto: leon 1.4.fr
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Woj138 » 1 czerwca 2014, 20:32

Też mogę się dołączyć do tego faktu. Seat Leon 2006 rok, jeżdżę już 4 lata i ani razu nie wymieniałem żadnej baterii. Kluczyk jest ładowny przez immobiliser. Miałem przypadek gdy auto stało w garażu prawie tydzień czasu, po czym z odległości około 10m nie chciał się otworzyć samochód, dopiero z bliska. na drugi dzień biorąc auto mogłem swobodnie je otworzyć z dalszej odległości.
LEON 2.0 BKD 140KM
Woj138
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Postprzez Axee » 2 czerwca 2014, 00:30

Woj138 napisał(a):Seat Leon 2006 rok ... Kluczyk jest ładowny przez immobiliser.
Bzdura :D
Pozdrawiam Axee® LCT

Anna Wiktoria * 05-10-2017 + 17-04-2018
Axee
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: FR
Silnik: BMN 2.0

Postprzez wodzik » 2 czerwca 2014, 17:05

Kolego Woj138... na dowód tego, że to niemożliwe, przytoczę fakt, że NOKIA wprowadziła jako Pierwsza na świecie Indukcyjne ładowanie akumulatora (wprawdzie komórki) jakieś 2 lata temu. Jak to możliwę, że SEAT miało tę technologię już tyle lat temu i się nie pochwalił? :D
Będziesz Miał Wydatki

Obrazek
wodzik
Signo
Signo

Auto: X3

Postprzez Quarien » 2 czerwca 2014, 17:59

@wodzik
Nie wiem jak jest z kluczykiem, ale co do indukcyjnego ładowania i Nokii to rzuciłeś bzdurą, że aż mnie boli. A szczoteczkę elektryczną do zębów widziałeś? ;)
Są jak najbardziej ładowane indukcyjnie.
Quarien
Sport
Sport

Auto: Cupra 280
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez wodzik » 2 czerwca 2014, 20:16

:oops: jedyne co mogę powiedzieć, to że szczoteczka ma baterie "klasyczne" (które szybką się starzeją - celowo), a w telefonie czy potencjalnie w kluczyku (jeśli to prawda) tak czy inaczej SEAT by się pochwalił, że ma takie cudo od lat.. :x
Będziesz Miał Wydatki

Obrazek
wodzik
Signo
Signo

Auto: X3

Postprzez bmelon » 24 lipca 2014, 12:47

Mam takie pytanie co do kwestii kluczyka oraz możliwości zakodowania w nim pewnych standardowych ustawień wyposażenia jak ustawienia lusterek, etc. Gdzieś w instrukcji czytałem o tym i nie mogę tego znaleźć. Czy to jest standardowa opcja, czy jakaś specjalna, za którą należy extra zapłacić.

Z góry dziękuje
GB
bmelon
Sport
Sport

Auto: Leon ST
Silnik: benzyna 1.8

Postprzez komoornik » 24 lipca 2014, 21:37

W grupie VW takie rzeczy są dostępne chyba tylko z elektrycznie ustawianymi fotelami z pamięcią.
komoornik
Sport
Sport

Auto: Golf 7.5 1.5 TSI

Postprzez Woj138 » 12 listopada 2014, 23:24

Każdy ma swoje zdanie, a ja wiem że auto już 4 lata u mnie jeździ i ani razu bateria nie wymieniana, a jak właśnie dłużej postało auto to wtedy kluczyk gorzej reagował.
LEON 2.0 BKD 140KM
Woj138
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Postprzez Cobra_o7o » 24 marca 2015, 12:54

Powinna być procedura kodowania kluczyka w razie desynchronizacji.
Najczęściej polega ona na przytrzymywaniu guzika pilota, wkładaniu do stacyjki, przekręcaniu/czekaniu na jakąś reakcję itp.
Czasem wystarczy nacisnąć w specyficzny sposób przycisk/przyciski pilota będąc bardzo blisko pojazdu.
Ta procedura powinna być udostępniona użytkownikowi bo co on ma zrobić gdy kluczyk "rozkoduje" mu się na parkingu, w górach, w "szczerym polu"?
Pewnie wystarczy zapytać o nią w ASO (jeśli nie ma jej opisanej w instrukcji).
Cobra_o7o
Sport
Sport

Auto: odrzutowe

Postprzez leonwiki » 4 stycznia 2016, 13:51

Koledzy czy ktoś wymieniał baterie w kluczyku ? Proszę o pomoc. Z góry dzięki
leonwiki
Signo
Signo

Auto: SEAT LEON Excellence

Postprzez psiko » 4 stycznia 2016, 14:09

Obrazek

Była Cupra :-( Altea XL :-( Leon ST FR :-(
psiko
Sport
Sport

Auto: VW B7 Variant
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez leonwiki » 4 stycznia 2016, 17:04

Dzięki Psiko już wymieniony :-D
leonwiki
Signo
Signo

Auto: SEAT LEON Excellence

Postprzez EmJot » 7 stycznia 2016, 17:22

Woj138 napisał(a):Każdy ma swoje zdanie, a ja wiem że auto już 4 lata u mnie jeździ i ani razu bateria nie wymieniana, a jak właśnie dłużej postało auto to wtedy kluczyk gorzej reagował.

Heh, powiedz to mojemu egzemplarzowi. Auto używane 12 miesięcy (+ ok. 6 m-cy na placu w ASO od daty produkcji) = 18 miesięcy i dzisiaj pojawił się taki oto komunikat (podpowiem, że nie znika przy kolejnych odpaleniach).
Obrazek Obrazek
Co ciekawe pilot działa świetnie, nawet z kilkudziesięciu metrów.
No i teraz pytanie. To jakiś błąd kompa (olać) czy faktycznie trzeba baterię wymienić?
P.S.
Leon zaczyna mnie rozczarowywać :-(
EmJot
Sport
Sport

Auto: Leon

Postprzez 83Dario » 7 stycznia 2016, 17:35

EmJot mam to samo od dziś auto ma rok+ to co stało na stoku i u dealera a wola o wymianę baterii. Biorę drugi kluczyk i jak pojadę na przegląd to wymienię. Ale jestem bardzo zaskoczony bo miałem poprzednie auta też ze stajni seata i e żadnym nie wymienialem a prawie każdym trzy lata jezdziłem.
83Dario
Sport
Sport

Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez EmJot » 7 stycznia 2016, 17:39

83Dario napisał(a):EmJot mam to samo od dziś auto ma rok+ to co stało na stoku i u dealera a wola o wymianę baterii. Biorę drugi kluczyk i jak pojadę na przegląd to wymienię. Ale jestem bardzo zaskoczony bo miałem poprzednie auta też ze stajni seata i e żadnym nie wymienialem a prawie każdym trzy lata jezdziłem.

Myślisz, że wymienią w ramach gwarancji czy po prostu nie chcesz tego robić sam? ;-) Z drugim kluczykiem jest OK? (bo ja jeszcze nie zdążyłem sprawdzić).
EmJot
Sport
Sport

Postprzez booncol » 7 stycznia 2016, 18:42

Panowie. Taka bateria w Auchan kosztuje doslownie kilka zł. Kupiłem z 2 lata temu taki zestaw 3 baterii w markecie za mniej niż 10 zł i trzyma do tej pory (akurat mowie o Audi). Ale jak ktoś chce to niech wymienia na gwarancji. Znam przypadki jeżdzenia do serwisu z kamykiem w bieżniku opony.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
był Nissan 200SX S14 420km, BMW E46 330D Touring 184km, Mazda 3 MPS 260km, Audi A4 B8 1.8 TFSI 160km
obecnie Golf VII R Variant MY2016 312km 406Nm
booncol
Signo
Signo

Auto: Golf VII R Variant

Postprzez EmJot » 7 stycznia 2016, 21:15

booncol napisał(a):Panowie. Taka bateria w Auchan kosztuje doslownie kilka zł. Kupiłem z 2 lata temu taki zestaw 3 baterii w markecie za mniej niż 10 zł i trzyma do tej pory (akurat mowie o Audi). Ale jak ktoś chce to niech wymienia na gwarancji. Znam przypadki jeżdzenia do serwisu z kamykiem w bieżniku opony.

IMHO koledze raczej nie chodzi o cenę baterii tylko o to, aby przypadkowo czegoś w tym kluczyku nie uszkodzić przy jego rozbieraniu (łyżką jak to sugerują na YT ;-)) i żeby potem nie mieć kłopotów. Ale jak znam życie to gwarancja baterii nie obejmuje i każą sobie za wymianę zapłacić. Ja sobie wymienię, bo mam plastikowe "podważaki" do wszelkiego rodzaju spinek/zatrzasków/plastików i torxa ;-)). Jak ktoś nie ma narzędzi albo chęci to zawsze może zlecić taką wymianę w punkcie gdzie dorabiają np. klucze.
Swoją drogą, w dzisiejszych czasach lepiej nawet z przysłowiowym "kamyczkiem w oponie" jeździć do ASO... tylko po to, aby nie mieli pretekstu do nie uznania gwarancji (czasami uzasadnienia są tak absurdalne, jak ten "kamyczek"). A wracając do tematu, miałem kilka samochodów w swoim życiu i w żadnym nigdy nie wymieniłem baterii w pilocie. A tutaj proszę...
EmJot
Sport
Sport

Postprzez ajej87 » 7 stycznia 2016, 21:30

EmJot napisał(a):
Woj138 napisał(a):Każdy ma swoje zdanie, a ja wiem że auto już 4 lata u mnie jeździ i ani razu bateria nie wymieniana, a jak
P.S.
Leon zaczyna mnie rozczarowywać :-(

Czym jeszcze?
ajej87
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 5F

Postprzez EmJot » 7 stycznia 2016, 21:53

ajej87 napisał(a):
EmJot napisał(a):Leon zaczyna mnie rozczarowywać :-(

Czym jeszcze?

Tylko i AŻ... usterkowością. Poza tym to świetny samochód (wygląd, jazda, etc.). Niestety ilość usterek jaka wystąpiła w ciągu 11 miesięcy użytkowania jest spora (szczególnie w odniesieniu do Golfa w którym jedyną usterką było to, że czujniki cofania wpadły do zderzaka ;-)).
Do tej pory myślałem, że zrobię jeden przegląd po 30 kkm i oleję gwarancję (np. dla chipa), ale teraz skłaniam się do grzecznego jeżdżenia do ASO przez bite 4 lata tylko po to, aby mieć święty spokój z wymianą części typu reflektor LED za 1000 zł sztuka + robocizna.
Kończę, bo zrobił się OT.
EmJot
Sport
Sport

Postprzez Darek07 » 7 stycznia 2016, 23:58

Mi kilka dni temu, jak były duże mrozy, pojawiła się informacja o wymianie baterii w kluczyku. A dziś jak jest tylko -5 to żadna informacja się nie pojawiła na wyświetlaczu. Na razie nie zamierzam nic z tym robić.
Darek07
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon ST FR

Postprzez EmJot » 8 stycznia 2016, 16:52

Darek07 napisał(a):Mi kilka dni temu, jak były duże mrozy, pojawiła się informacja o wymianie baterii w kluczyku. A dziś jak jest tylko -5 to żadna informacja się nie pojawiła na wyświetlaczu. Na razie nie zamierzam nic z tym robić.

U mnie komunikat nadal jest mimo, że temp nawet na lekkim plusie :-/
EmJot
Sport
Sport

Postprzez booncol » 8 stycznia 2016, 19:13

Przy mrozach -15 stopni, w Audi tez wyskoczyla mi ikonka kluczyka. Zgasilem auto, odpalilem ponownie i juz jej nie bylo. Z tego co widze, duzo opisywanych problemow jest charakterystyczne chyba dla calej grupy VAG, nie tylko Leona.

był Nissan 200SX S14 420km, BMW E46 330D Touring 184km, Mazda 3 MPS 260km, Audi A4 B8 1.8 TFSI 160km
booncol
Signo
Signo

Postprzez EmJot » 8 stycznia 2016, 21:17

booncol napisał(a):Przy mrozach -15 stopni, w Audi tez wyskoczyla mi ikonka kluczyka. Zgasilem auto, odpalilem ponownie i juz jej nie bylo. Z tego co widze, duzo opisywanych problemow jest charakterystyczne chyba dla calej grupy VAG, nie tylko Leona.

Mam podejrzenia, że bateria padła tak szybko w związku z ciągłym składaniem lusterek (jak wiadomo, bez kodowania VCDSem trzeba trzymać długo przycisk).
EmJot
Sport
Sport

Postprzez booncol » 8 stycznia 2016, 22:09

Szczerze to ja sie tym wogole nie przejalem. Teraz -5 i nic nie wyskakuje. Przy -15 zamarzly mi nawet czujniki parkowania (przy wrzuceniu wstecznego caly czas piszczaly). Na takim mrozie zawieszenie skrzypi jak w starym tapczanie. Tym samym przesiadajac sie z OOOO i czytajac te problemy Leona jakos nie jestem przerazony.

booncol
Signo
Signo

Postprzez ramzei » 9 stycznia 2016, 16:00

Tak czytam... Problem ze słabą baterią w kluczyku... Mam leona 3 tydzień i przy zabawie wcisnąłem kciuka w szparkę po kluczyku i otworzyłem obudowę. Gdzie tu problem żeby wymienić bateryjkę (Panasonic cr2025 3v) w łatwy sposób? :roll:
Był Leon ST FR 1.4 125 emotion red
Jest Leon ST Cupra 300 4Drive nevada white
ramzei
Sport
Sport

Region: małopolskie
Auto: Leon ST Cupra 4Drive

Postprzez d4rk89 » 9 stycznia 2016, 20:14

Ja też już otwierałem kluczyk kilka razy, palcem bez żadnych narzędzi m. in. po to by sobie tą końcówkę wymienić na metalową a nie plastikową.
Prosta sprawa. Nie rozumie całego halo o baterię, ale może ja jestem bezkonfliktowy :roll:
d4rk89
Stella +
Stella +

Auto: LEON III FR

Postprzez EmJot » 9 stycznia 2016, 21:00

ramzei napisał(a):Mam leona 3 tydzień i przy zabawie wcisnąłem kciuka w szparkę po kluczyku i otworzyłem obudowę. Gdzie tu problem żeby wymienić bateryjkę (Panasonic cr2025 3v) w łatwy sposób? :roll:

Faktycznie da się palcem ;-) Ciekawe, że poradniki video na YT każą narzędziami w stylu łyżki podważać... Zmierzył ktoś napięcie baterii po jej wyjęciu? Ja zmierzyłem i o dziwo ma równiuteńkie 3V...
EmJot
Sport
Sport

Postprzez maciek89 » 26 stycznia 2016, 15:40

Podepnę się tutaj, bo jest mowa o składaniu lusterek kluczykiem.

Mam z tym problem, bo zwykle działa, ale czasem to nie działa nie wiadomo dlaczego. Tak jakby był problem z modułem komfortu? Auto się zamknie, trzymam dłużej przycisk i nic- auto nawet nie mignie kierunkami. Dodatkowo wczoraj zauważyłem, że automatyczne opuszczanie i podnoszenie szyby u pasażera nie działa. Mogłem tylko skokowo regulować szybę (nie działał drugi stopień przycisku). Dziś już wszystko wróciło do normy- i lusterka i okno. Z lusterkami to już wielokrotnie mi się to zdarzyło, a dopiero jutro miną 2 miesiące od odbioru auta... :evil: Miał ktoś z Was takie hece?
maciek89
Cupra
Cupra

Auto: Cupra 280 MY16

Postprzez sdss » 26 stycznia 2016, 15:47

dziwne to z tym składaniem, mam ustawione w kompie, a i tak musze na kluczyku klikać.
Obrazek Leon ST DSG
Obrazek Fabia 3
sdss
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR
Silnik: CDLA 2.0

Postprzez Ocelot » 26 stycznia 2016, 16:59

@maciek89 - korzystałeś z zamykania lusterek na mrozie? Jest to niezalecane z tego co się orientuje...
Ocelot
Sport
Sport

Auto: Leon 5F ST FR

Postprzez B3N » 26 stycznia 2016, 17:10

sdss napisał(a):dziwne to z tym składaniem, mam ustawione w kompie, a i tak musze na kluczyku klikać.

W Leonie, lusterka nie składają się automatycznie po zamknięciu. Opcja w komputerze jeśli zaznaczona, to pozwala na złożenie lusterek poprzez przytrzymanie zamknięcia auta na pilocie przez bodajże około 2 sekund. Jeśli opcja jest wyłączona to nie złoży.

-- 26 stycznia 2016, 18:10 --

maciek89 napisał(a):Podepnę się tutaj, bo jest mowa o składaniu lusterek kluczykiem.

Mam z tym problem, bo zwykle działa, ale czasem to nie działa nie wiadomo dlaczego. Tak jakby był problem z modułem komfortu? Auto się zamknie, trzymam dłużej przycisk i nic- auto nawet nie mignie kierunkami. Dodatkowo wczoraj zauważyłem, że automatyczne opuszczanie i podnoszenie szyby u pasażera nie działa. Mogłem tylko skokowo regulować szybę (nie działał drugi stopień przycisku). Dziś już wszystko wróciło do normy- i lusterka i okno. Z lusterkami to już wielokrotnie mi się to zdarzyło, a dopiero jutro miną 2 miesiące od odbioru auta... :evil: Miał ktoś z Was takie hece?

Może spróbuj zrobić adaptacje kluczyka i szyb/lusterek na nowo.
B3N
Sport
Sport

Auto: SEAT LEON 5F FR

Postprzez rafko1 » 26 stycznia 2016, 18:57

Wiem że przy dużych mrozach opuszczanie i domykane z kluczyka szyb nie działa nie wiem jak jest z lusterkami bo tego nie mam w stylu.
rafko1
Sport
Sport

Auto: SEAT LEON 5F STYLE

Postprzez ora_dev » 26 stycznia 2016, 20:13

Dziwne, mi przy ostatnich kilkunastu stopniach poniżej zera domykanie szyb działało. Zawsze tak robię, bo schładzam wnętrze po jeździe...

Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka
ora_dev
Sport
Sport

Auto: Leon 5F ST

Postprzez 83Dario » 27 stycznia 2016, 07:40

Panowie to co się dowiedziałem w byłym salonie i serwisie Seata w Kaliszu, to baterie można wymienić samemu i nie trzeba kodować ponownie kluczyka więc wymienię to sam. A po drugie nie każą trzymać kluczyków przy radioodbiornikach, telefonach a co gorsza na mikrofali bo to ponoć rozładowuje szybciej baterię taką odp usłyszałem na szybkie zużycie się mojej baterii w kluczyku.
83Dario
Sport
Sport

Postprzez maciek89 » 27 stycznia 2016, 10:13

Ocelot napisał(a):@maciek89 - korzystałeś z zamykania lusterek na mrozie? Jest to niezalecane z tego co się orientuje...

Tak, korzystałem, ale nie jestem kretynem i robiłem to tylko w sprzyjających czyli suchych warunkach. Jeśli woda dostała się w szczeliny lusterek i przymarzła to wiadomo, że wtedy składanie i rozkładanie lusterek może być szkodliwe dla mechanizmu. Ale nie ma to żadnego związku z tematem. Zdarzyło mi się to pierwszy raz przy około 10 stopniach na plusie w garażu, gdzie pewnie było co najmniej 15 stopni. Nie chodzi o to, że lusterka się nie chcą złożyć, tylko, że auto nawet nie reaguje na przytrzymanie kluczyka- powinien mignąć, a następnie domknąć szyby i złożyć lusterka, a tu jest brak reakcji. Po czym jak po godzinie wsiadam do auta, jadę, parkuję to już działa. :shock:
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez macieluk » 27 stycznia 2016, 12:44

Miałem podobnie. U mnie pomogło włączenie i wyłączenie opcji w ustawieniach...
macieluk
Stella +
Stella +

Auto: Leon 3

Postprzez michal99 » 24 września 2016, 08:24

Również mnie wyskoczył komunikat wymień baterię w kluczyku. Auto użytkowane 2 lata, kluczyki co jakiś czas zamieniam aby obydwa były używane mniej więcej w połowie. Zna ktoś symbol baterii jakie trzeba kupić aby ją wymienić?
EDIT: dobra już mi się udało. Bałem się go otwierać a tu podważony dekielek elegancko odskoczył. Bateria to CR 2025.
michal99
Sport
Sport

Postprzez Vampire1984 » 24 września 2016, 14:28

Ja mam 2.5 roku samochod kluczyki sa sprzed 3 lat i dziala bardzo dobrze:)
Był: Toyota Yaris FL 1.0, Toyota Corolla IX 1.4, Honda Accord VII FL 2.0, Leon 5F 1.4 viewtopic.php?f=91&t=55743
Jest: MB A250 4M viewtopic.php?f=34&t=67730
|
My other car, would be a Jet Fighter
Vampire1984
Cupra
Cupra

Region: zachodniopomorskie
Auto: MB A250 4M W177

Postprzez michal99 » 24 września 2016, 14:32

No nie wiem, dla mnie to dziwne że wyskoczył mi ten komunikat. Uzytkowałem inne auta dużo dłużej i baterii nie wymieniałem a tu już musiałem. Początkowo myślałem że to wyskakuje po prostu po jakimś czasie i jest z góry zaprogramowane... Może po prostu trafila mi się jakaś słabsza ta bateria.
michal99
Sport
Sport

Postprzez aroslaw75 » 25 września 2016, 17:08

Ja mam w Leonie II baterie w kluczyku od nowości a mam auto już 10 lat. :-)
Seat Ibiza 6K FL 1.4 (2002-2004)
Seat Leon 1M 1.6 (2004-2006)
Seat Leon 1P 1.9 (2006-2017)
Seat Leon FR ST 1.4 ACT (2014-....)
Seat Ibiza KJ 1.0 TSI
Pozdrawiam Arek

Drukarnia http://www.risani.go3.pl
http://www.zksrow.rybnik.com.pl/
aroslaw75
TopSport
TopSport

Auto: Seat Leon FR ST

Postprzez andrzejm » 29 września 2016, 12:24

zapłaciłem 8,20 za wymianę w ASO
andrzejm
Stella
Stella

Auto: Leon 5F 1.4 140KM

Postprzez michal99 » 29 września 2016, 13:36

EEEEE to po taniości :) ja za samą baterię w sklepie dałem 4,9 + moje pół roboczogodziny to taniej nie wyjdzie.... :D
michal99
Sport
Sport

Postprzez papaleo » 21 stycznia 2017, 14:32

No i mie po roku wyskoczyl komunikat wymiany bateri pilota.

Na razie zamieniłem bateri w pilotach i o dziwo brak komunikatu i działaja oba.

Czytałem na zagranicznych forach ze w niektórych przypadkach jest konieczna wymiana uszkodzonego pilota.
Był Top Sport ARL
papaleo
Sport
Sport

Auto: leon ST FR

Postprzez maciek89 » 21 stycznia 2017, 14:39

Mnie wyskoczył z pół roku temu, potem już nie wyskakiwał i cały czas działa.
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez Fredi88 » 1 lutego 2017, 18:48

papaleo napisał(a):.

Cóż... nie sposób się nie zgodzić :shock: :mrgreen:
Fredi88
Sport
Sport