Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Kubeusz napisał(a):Czy u Was też jest tyle soli w komorze silnika po ostatnich paru tygodniach?
old_school_baby napisał(a):jak to w 1.8 dól nie osłonięty? przecież jest osłona
Oracle napisał(a):Ile razy można pisać na tym forum, że zarówno 1.8TSI, jak i 2.0TSI nie mają osłony
Kubeusz napisał(a):Musi wciągać przez chlodnice lub obok tych uszczekek, które są w pokrywie. Widzę np takie wietrzne mazy soli z prawej obok aku na pokrywie bezpieczników.
miroA3 napisał(a):może dlatego że nie odpowiesz jak jest ?
miroA3 napisał(a):silniki 1.8 czy 2.0 mają osłonę ale tak zwaną krótką, tak samo było/jest w silnikach 1.8 i 2.0 od łądnych paru lat w koncernie VAG, jak jeszcze nikt o leonie 5F nie myślał, a dużą pełna osłonę mają np silniki TDI ( oczywiście może to być golf7, a3 8v, octavia 3 itd )
Jeśli komuś przeszkadza bardzo sól, błoto pośniegowe itd, to nic nie stoi na przeszkodzie żeby taką osłonę sobie na zimę przekręcać, robi tak sporo osób, czas operacyjny jakieś 20minut ( przy dostępnym kanale )
EmJot napisał(a):No ale takie "mazy" to chyba nie taka tragedia o jakiej myśli / pisze Oracle (skoro pojechał aż do ASO się pytać).
Oracle napisał(a):widzę, że znowu pooglądałeś obrazki w ETCE lub coś tam sobie wygooglowałeś i próbujesz pokazać, że wiesz więcej, niż inni…
Oracle napisał(a):@EmJot: Ten wątek (póki co) nie jest długi, więc może przeczytaj go jeszcze raz powoli i z uwagą, zobacz kto i co pisze i nie zmieniaj faktów!EmJot napisał(a):No ale takie "mazy" to chyba nie taka tragedia o jakiej myśli / pisze Oracle (skoro pojechał aż do ASO się pytać).
Für den 5D und ST, Preise können abweichen:
Motor Geräuschdämpfung mit Kühlöffnungen - 3Q0825236 - 1x - 45,22€
Schraube - WHT 000729A - 3x - 0,93€
Aerodynamikabdeckung mit Hitzeschutz - 5Q0825229C - 1x - 12,97€
Spreizniet - N 0385494 - 4x - 0,52€
Unterbodenverkleidung Hinterachse 5Q0825206K - 1x - 16,24 €
Schnappmutter - N 90959101 - 1x - 0,30 €
Blechschraube - N 90974701 - 2x - 0,39 €
Kunststoffmutter- WHT000713 - 2x -€ (Elegantere Alternative zu diesen umständlichen Blechscheiben)
EmJot napisał(a):Kubeusz napisał(a):Musi wciągać przez chlodnice lub obok tych uszczekek, które są w pokrywie. Widzę np takie wietrzne mazy soli z prawej obok aku na pokrywie bezpieczników.
No ale takie "mazy" to chyba nie taka tragedia o jakiej myśli / pisze Oracle (skoro pojechał aż do ASO się pytać). No cóż, (po)czekamy na zdjęcia...
Kubeusz napisał(a):Mam pytanie pomocnicze do fotki (1) - co to jest to po lewej na dole takie błyszczące metalowe? Wygląda jak jakaś dźwignia/wajcha i da się to nacisnąć, schodzi w dół i popycha jeszcze coś dodatkowym ramieniem. Chodzi mi o ten wielokąt z napisem "VW AG".
Ja na te otwory przykleiłem po prostu kółka z czarnej folii samoprzylepnej i trzyma.Pewnie pójdą korki plastikowe na silikonie.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości