leonwiki napisał(a):Kolego rafko 1 dzyndzelek omija w każdym Leonie i jest ok ale jak będziesz otwierał drzwi kierowcy i pasażera z tyłu to już nie koniecznie sprawdź toU mnie w aucie tak jest
Nieprawda, że w każdym

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
leonwiki napisał(a):Kolego rafko 1 dzyndzelek omija w każdym Leonie i jest ok ale jak będziesz otwierał drzwi kierowcy i pasażera z tyłu to już nie koniecznie sprawdź toU mnie w aucie tak jest
Gregor napisał(a):Od 2 tygodni zaczął skrzypieć mi ten plastik wokół zegarów. Wydaje takie dźwięki, że doprowadza mnie do nerwicy. Jadąc po kostce brukowej trzymam go ręką, bo nie wytrzymuje. Czy ktoś sam próbował to coś wyciągać a jeśli tak to gdzie smarować (zaczepy?) i czym. Proszę o podpowiedź jak zdemontować ten plastik. Chcę ominąć ASO i zrobić to sam.
P.S. O dziwo skrzypienie w drzwiach (boczek) ustąpiło samoistnie.
Vampire1984 napisał(a):No bede musial pokazac bo nawet na nagraniu to slychac. Glownie drzwi rezonuja lewe nawet na prostej drodze, prawe rowniez choc mniej i cos tam po prawej stronie. Nosze sie z zamiarem sprzedazy Leona ale to nic pewnego wiec licze ze jak cos to jak przyjdzie potencjalny klient to bedzie cisza w samochodzie:P, zreszta mam jeszcze 2l gw:)
old_school_baby napisał(a):DCC to nie tylko sztywność panowie, poczytajcie jak to działa a zrozumiecie że w trybie sport potrafi też świetnie pracować i nie wykrzywiać budy, aby było słychać trzeszczenie. Poza tym w trybie sport mało kto jeździ cały czas, zwłaszcza po nierównych drogach, a co za tym idzie plastiki tak się nie wyrabiają jak w sztywnym zawieszeniu FR które jest niezmienne cały czas.
pomogło, nie w 100%, bo po dwóch dniach wyczywam jednak przy docisku szelest, ale pomogło, ponieważ w środku jest prawie idealnie. Jeśli powróci temat, to spróbuje z oklejeniem wnętrza drzwi jakąś specjalną taśmą (teflonową, czy jakoś tak).weede napisał(a):i jak pomogło to mycie uszczelek?
raflo83 napisał(a):Jeśli powróci temat, to spróbuje z oklejeniem wnętrza drzwi jakąś specjalną taśmą (teflonową, czy jakoś tak).weede napisał(a):i jak pomogło to mycie uszczelek?
sdss napisał(a):Pisalem wyżej sztyft TurtleWax. Spokoj na pół roku.
możesz podać nazwę?EmJot napisał(a):A ja nadal sugeruję smar teflonowy z przeznaczeniem do gumy...
Privraflo83 napisał(a):możesz podać nazwę?
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości