Dla mnie aktualnie najważniejszą rolę gra cena, jeżeli będzie naprawdę dobra, wtedy kupujemy. Jeżeli nie, poczekamy jeszcze trochę.
Ale dzięki, zmusiliście mnie, żeby jeszcze raz przetoczyć się FRem i posprawdzać go dokładniej
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Vampire1984 napisał(a):Dla mnie np stanowi...niby 200nm juz przy 2k obr ale jakos mulowaty jest. Gaz do dechy moze na poczatku wciska ale potem nuuuudyyyZ checia pojezdzilbym wersja 180konna i wyprobowal na jakis weekend sobie:)
No właśnie. Dach panoramiczny, spora masa (rzędu 40-50kg!) i to zamontowana w najgorszym możliwym punkcie auta. Przy słabym silniku na pewno będzie miało to negatywne, odczuwalne skutki w osiągach i prowadzeniu! Moim zdaniem szklany dach powinien być pierwszy do wykreślenia z listy zbędnych gadgetów.FR ST z dachem panoramicznym (a z tego nie zrezygnuję)
Pik napisał(a):No właśnie. Dach panoramiczny, spora masa (rzędu 40-50kg!) i to zamontowana w najgorszym możliwym punkcie auta. Przy słabym silniku na pewno będzie miało to negatywne, odczuwalne skutki w osiągach i prowadzeniu! Moim zdaniem szklany dach powinien być pierwszy do wykreślenia z listy zbędnych gadgetów.FR ST z dachem panoramicznym (a z tego nie zrezygnuję)
rossi napisał(a):Pik napisał(a):No właśnie. Dach panoramiczny, spora masa (rzędu 40-50kg!) i to zamontowana w najgorszym możliwym punkcie auta. Przy słabym silniku na pewno będzie miało to negatywne, odczuwalne skutki w osiągach i prowadzeniu! Moim zdaniem szklany dach powinien być pierwszy do wykreślenia z listy zbędnych gadgetów.FR ST z dachem panoramicznym (a z tego nie zrezygnuję)
popieram...dachem się szybko znudzisz...ją bym z niego zrezygnował na korzyść DCC. no i koniecznie brać 150km skoro masz zamiar tym autem jeździć kilka lat. te silniki 125koni już niedługo wypadną z oferty. te 150km przyjemnie po mieście będzie jeździć.
Wygląda że kombi też nie potrzebujesz... Chyba powinieneś lepiej przemyśleć ten zakup.Okazjonalne wypady (ale też niespecjalnie dociążonym autem - druga osoba + trochę bagażu
Pik napisał(a):Jak widać ludzie mają różne preferencje. Ktoś woli mocniejszy silnik, a innemu większą przyjemność daje szyberdach...Wygląda że kombi też nie potrzebujesz... Chyba powinieneś lepiej przemyśleć ten zakup.Okazjonalne wypady (ale też niespecjalnie dociążonym autem - druga osoba + trochę bagażu
Cro0lick napisał(a):A to oznacza, że od salonu na razie za wielkiego upustu nie dostałem.
Cro0lick napisał(a):Jeśli chodzi o cenę i negocjowanie - myślicie że warto poczekać do wakacji? Żeby urwać jeszcze procent czy dwa? Już długo myślę o zmianie auta, więc wytrzymam jeszcze miesiąc-dwa.
ora_dev napisał(a):Marcin Głębocki jeśli już. Też u tego pana kupowałem auto.
Pik napisał(a):No właśnie. Dach panoramiczny, spora masa (rzędu 40-50kg!) i to zamontowana w najgorszym możliwym punkcie auta. Przy słabym silniku na pewno będzie miało to negatywne, odczuwalne skutki w osiągach i prowadzeniu! Moim zdaniem szklany dach powinien być pierwszy do wykreślenia z listy zbędnych gadgetów.FR ST z dachem panoramicznym (a z tego nie zrezygnuję)
No, chyba odwrotnie? Jak słoneczko przygrzeje przez dodatkową szybę, to robi się... gorącej???A ja sie nie zgodze, dach jest super, zwlaszcza teraz jak robi sie cieplo.
Pik napisał(a):No, chyba odwrotnie? Jak słoneczko przygrzeje przez dodatkową szybę, to robi się... gorącej???A ja sie nie zgodze, dach jest super, zwlaszcza teraz jak robi sie cieplo.
Pik napisał(a):Szklany dach w praktyce nie ma żadnych zalet, oprócz tego że część użytkowników uważa taki gadget za przyjemny dodatek. Z czym oczywiście nie sposób polemizować. Nadmienię tylko, że do regulacji komfortu temperaturowego wewnątrz auta znacznie lepiej nadaje się wbudowany system klimatyzacji/wentylacji.
lycone napisał(a):Szklany dach z białym kolorem samochodu prezentuje się mega.
Oracle napisał(a):kierowca tego dachu nie widzi
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości