Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
No nie przesadzaj Vampire, a ileż taki czujnik kosztuje? 2 euro? Może z kawałkiem wiązki i kontrolką jakieś 5...Ale ktory samochod ma to w std? Jesli dobrze kojarze to nawet do audi musisz to kupic...
Nie był to żaden cymes, wersja Comfort z manualną klimą, ale mniejsza o to. Teraz mam top wersję Cuprę i... czujnika nie mam. Bo żeby go mieć to musiałbym dokupić jakiś tam pakiet zimowy, którego nie potrzebuje.Miales w std bo miales wysoka wersje wyposazeniowa ale w podstawowej go na pewno nie bylo.
No i znowu nie masz racji, bo Seat nie informuje wprost o fakcie montowania czujnika tylko z pakietem zimowym. W cenniku nie ma tej informacji. A trudno się dopytywać w momencie zakupu o każdy czujnik w aucie tak wypakowanym elektroniką, tym bardziej że związek logiczny pomiędzy wskazaniami ilości płynu a funkcjami zimowymi jest mocno wątpliwy.Mi bardziej chodzilo ze Thriade ma jakies pretensje ze go nie ma a kupowal samochod i wiedzial co bral o to mi kaman. To tak jakbym mial pretensje do producenta ze dal mi tylko 122KM i nie jest to rakieta skoro wiedzialem ze to nie jest zaden przecinak.
Pik napisał(a): ileż taki czujnik kosztuje?
Thriade napisał(a):W instrukcji auta (teraz sprawdziłam na necie, bo książeczka została w aucie) jest taka ikonka wyszczególniona.
maciek89 napisał(a):mamy 2016 rok
KubaaBia napisał(a):podbije temat, czy ktos moze pokazac zdjecie sygnalizacji braku płynu ?
bzykofm napisał(a):To że w pakiecie swego czasu były też spryskiwacze lamp a to wiązało się z większym zbiornikiem i czujnikiem, który był w pakiecie. Jak poziom płynu był niski to spryski lamp nie uruchamiały się.
pajda_SM napisał(a):No dokładnie
Pytanie czy muszę zbiornik większy czy ten co mam wystarczy
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
mm.max napisał(a):Uważam iż czujnik nie zawadza i nie zaskoczy Cię wtedy totalny brak płynu
weuek napisał(a):Jeden z najbardziej niepotrzebnych gadżetów.
weuek napisał(a):Jeszcze mnie nigdy nie zaskoczył (w autach bez czujnika). Może dlatego, że płynu zużywam może 1l na rok (szybę myję ręcznie).
A podczas działania spryskiwaczy reflektorów było mi wstyd przed kierowcami obok (na światłach), bo ich auta też z tego dostawały. Jeden z najbardziej niepotrzebnych gadżetów.
mm.max napisał(a):Jazda nocą + autostrada + najlepiej zagraniczna + przejazd z punktu a do b na dystansie conajmniej 500km z minimalnymi postojami + nocne robale = "apgrejdują" ten gadżet jako DOŚĆ POTRZEBNY.
weuek napisał(a):Wszak regularnie istnieją MOPy.
Tomektr napisał(a):Czujnik 7M0919376
Pierścień uszczelniający 7M0919382
Pin 1 do masy
Pin 2 do złącza T46b (środkowa wtyczka 46 pinowa) pin 28 w BCM (J519) trzeba przewód przeciągnąć w okolice kierownicy bo tam jest sterownik
Kodowanie długie modułu 09 = aktywacja bajtu 14 bit 2 (kodowanie musiałby ktoś jeszcze potwierdzić)
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 3 gości