Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
agin napisał(a):niegeorge007 napisał(a):czy tarcza sprzęgłowa ARL będzie pasować na docisk i dwumas BTB?
Czasta napisał(a):Panowie a ja mam pytanie. Mam ARL-a no dwumas juz słychać przy gaszeniu ale podszas wciskania sprzęgła tak delikatnie w dół słychać takie głośne szuranie/obcieramie tak jakby ocieranie sie czegos o coś. wciskam do końca cisza. popuszczam pod górę znowu szura. jakieś opcje?
kazkoliber napisał(a):tarczy sprzęgła kevlarem
?chlorek napisał(a):słyszałem
chlorek napisał(a):Ważne abyś nie kupił fabrycznie regenerowanego koła dwumasowego
Są takowe. Napisz choćby do Agina. Tylko cena wyższa.piotrassenior napisał(a):A skłynd weźmiesz nieregenerowane?
chlorek napisał(a):piotrassenior napisał(a):
A skłynd weźmiesz nieregenerowane?
Są takowe. Napisz choćby do Agina. Tylko cena wyższa.
Robal_26 napisał(a):Ja właśnie wziąłem od kolegi Agina i mam takie problemy ze swoim , teraz jeżdżę aż padnie a zrobione mam dopiero z 20kkm.
agin napisał(a):pomimo że okres gwarancyjny minął, to zaproponowałem Ci, że wcisnę to w reklamację - kwestia była tego typu czy reklamacja "zasadność" zostanie uznana...
SpoON napisał(a):Doskonale wiemy że jeśli Ty jako hurtownik nie "popchniesz" tego dalej i nie użyjesz "kontaktów" to koło wróci z opinią iż wszelkie parametry i luzy mieszczą się w normie...
Więc jaki tu sens i logika?
Tak myślałem. Słyszałeś...Nie masz poparcia ale rozpowiadasz. No cóż...Tyle w temacie.chlorek napisał(a): słyszałem od osoby która robi sprzęgła w Warszawie
transit_master napisał(a):Nie masz poparcia ale rozpowiadasz
george007 napisał(a):Padł mi dwumas btb, co lepiej zakupić nówke arl + tarcza kevlar czy btb + kevlar. W planach jest gtb2260vk. Teraz 185/400
george007 napisał(a):Padł mi dwumas btb, co lepiej zakupić nówke arl + tarcza kevlar czy btb + kevlar. W planach jest gtb2260vk. Teraz 185/400
markk napisał(a):U mnie sytuacja wyglądała następująco , zmiana padniętego zestawu sachsa . Po wyjęciu okazało się , że na docisku i tarczy minimalne zużycie a z dwumasy spadła masa.. Jako , że trafiłem okazje na 1mas , obiłem tarcze , kupiłem nowy wysprzeglik i od wczoraj jeżdżę , zrobiłem 200 kilometrów. Jeśli chodzi o drżenie , to wystepuje w przedziale 1800-2100 , nie jest to uciążliwe jakoś , jeśli przyspieszamy powoli to można w sumie nie odczuć żadnej różnicy. Przy pełnym bucie niestety czuć drgania , przed 2-3 sekundy. Najgorzej sie z dzwiękiami , raz coś stuknie , zatrzeszczy , a raz cisza. Silnika zapala bardzo kulturalnie , przy gaszeniu coś tam słychać ale w porównaniu do padniętej dwumasy jest świetnie. Jakbym miał kupować nowy zestaw valeo to dołożyłbym i kupił dwumas.. no chyba , że traficie okazje i kupicie za 1/4 normalnej ceny 2masu. Resumując tragedii nie ma , ale do dwumasy sporo brakuje. Gdybym miał ori moment obrotowy moze byłoby inaczej. 200/420 turbo hybrydowe.
mistrzunio napisał(a):Lipa straszna z tymi 2m. W byłym ajm+ wrzuciłem ori zestaw arl LUKa, przelatałem z 50k km, sprzedałem auto a znajomy lata zadowolony do dziś, 2m nie słychać.
U mnie teraz na nowym zestawie przejechane w rok może z 40k km i już stuka... Mam luz w skrzyni fmh, wyjący 5 bieg itp. więc przez chwile myślałem, że może przez to tak słychać, ale raczej tradycyjnie 2m na zimnym postukuje...![]()
Nie wiem czy warto się bawić w takie składanie puzzli, tj. obijać obecne sprzęgło kevlarem, zostawiać stary docisk i kupić tylko nowy 2m jeśli stary będzie do wymiany.
markk napisał(a):Każdy z was ma samochód z programem. Nie wiem skąd u was to zdziwnie..
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości