Witam Panowie,
Powoli zabieram się za temat zakupu nowej strzały, po 12 latach przygody z leonem (mam aktualnie 1M gnojka, końcówka produkcji 2005) nie wyobrażam sobie zakupu innego auta

Gdyby nie to, że pojawiło się ST pewnie byłbym zmuszony rozglądać się za czymś innym ale w obecnej sytuacji po prostu nie chcę innego sprzętu.
Wstępnie skonfigurowałem auto:
1.8 TSI 180 KM (132 kW) 6 -biegowa manualna START/STOP // zastanawiam się jeszcze nad 1.4 no ale brak wielowahacza i to ma być auto
na długo więc może mniej wysilony silnik będzie lepszym rozwiązaniem.
Pireneus Grey
Pakiet Techno+
Pakiet praktyczny
Pakiet wspomagania jazdy
Kamera cofania
Media System Plus
SEAT Sound System: 9 głośników i subwoofer
Pakiet Dynamiczny
Pakiet diodowego oświetlenia wnętrza
FullLink
Z konfiguratora wyszło 101K, ta sama konfiguracja bezpośrednio od dealera 107K - nie wiem skąd wynika różnica, być może konfigurator nie jest aktualny.
W każdym bądź razie pytanie do Was, czy są w tym zestawie jakieś rzeczy, z których z czystym sumieniem można zrezygnować bo nie są warte dopłaty? Czy DCC faktycznie robi różnicę? Czy zakładając, że obecnie mieszkam i turlam się po patykowie, dzieciaka wożę codziennie 4km przez las po drodze gruntowej nie wystukam tych amortyzatorów na tyle szybko, że lepszym rozwiązaniem byłoby normalne zawieszenie?
Please tylko nie mówcie, szukaj SUVa

Nie chce, nie lubię, chce leona.
Kolejna sprawa kwestia rocznika, z info uzyskanych od dealera 31.08 skończyło się zamawianie rocznika 2016, od listopada mają być już MY2017 z jakimś bliżej nieokreślonym delikatnym FL. Podobno fabryka jeszcze przyjmuje zamówienia i jest jeszcze szansa zamówienia aktualnego auta z aktualnymi promocyjnymi pakietami (np techno+ za zeta) ale trzeba się mega śpieszyć. Dealer straszy, że nowy model będzie oczywiście droższy + brak promo pakietów. Co tam chłopaki myślicie, śpieszyć się czy poczekać jak rozwinie się sytuacja?

Pod koniec roku nie powinno być jakichś większych rabatów?
Pytanie jeszcze o rabat od ceny z konfiguratora - ile można teraz wynegocjować, ewentualnie gdzie najlepiej uderzać/może ktoś ma jakichś konkretnych handlowców z mazowieckiego, których mógłby polecić.
Auto ma być na długo, być może nawet na czas podobny jak obecny sprzęt. Nię będzie natomiast milionowych przelotów, w obecnym przez 12 lat od salonu przelot ~190K. Samochód będę brał w leasing na firmę.
pozdro i dzięki z góry!