Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Zakup Leona3, jakie doposażenie?

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Zakup Leona3, jakie doposażenie?

Postprzez rossi » 6 października 2016, 21:14

alarm odpuść a wez sobie w to miejsce OPS, a przynajmniej na tył.
Reszta jest ok.
Tkaniny w FR nie ma co sie bać i nie trzeba o nią tak dbać jak o alcantare.

zastanów sie tez nad seat sound system jeśli dużo muzy w aucie słuchasz - wg mnie warto dopłacic te 1,2k pln
rossi
Sport
Sport

Auto: LEON ST FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Reklama

Postprzez ora_dev » 6 października 2016, 21:21

Ja mam kolor Midnight Black i drugi raz bym nie kupił. Każdą nawet najmniejszą rysę widać, już w momencie odbioru było kilka, poza tym błyskawicznie widać na nim brud. Jest piękny po umyciu i polerce, po jednym dniu czar znika. No ale ja parkuję pod chmurką, może w garażu jest lepiej...
ora_dev
Sport
Sport

Auto: Leon 5F ST
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez maciek89 » 6 października 2016, 21:34

rossi napisał(a):alarm odpuść a wez sobie w to miejsce OPS, a przynajmniej na tył.
Reszta jest ok.
Tkaniny w FR nie ma co sie bać i nie trzeba o nią tak dbać jak o alcantare.

zastanów sie tez nad seat sound system jeśli dużo muzy w aucie słuchasz - wg mnie warto dopłacic te 1,2k pln

To ja mam trochę inne zdanie.

OPS jest bez sensu, mam i jest niewarte kasy, tyłu nie ma z OPS (tylko p+t), wystarczy sam tył, bo Leon nie ma bocznych czujników więc to OPS jest niepraktyczne i nieprzydatne.

Alcantara must have, zupełnie inne wrażenia niż zwykła tkanina, a jest ona naprawdę wysokiej jakości. Jak auto nie ma 15 lat to nie ma problemu z utrzymaniem, polecam zaimpregnować (koszt środka 70 PLN)- odpycha płyny i materiał dużo wolniej się brudzi i zużywa.

Sound system bym odpuścił, bo głośniki w drzwiach są dokładnie te same (skąd inąd niezłe jak na serie w zwykłym kompakcie) i nie ma żadnego wzmacniacza (jest tylko połączony z niby-subwooferkiem). Jeśli ktoś jest wyczulony na dobry dźwięk to lepiej zostawić 1200, wygłuszyć drzwi i dołożyć wzmak + normalny subwooferek odpinany, powinno wyjść z 2500 i dźwięk będzie o niebo lepszy niż na tym sound system. :)
maciek89
Cupra
Cupra

Auto: Cupra 280 MY16
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez rossi » 6 października 2016, 21:43

przeciez można sobie aktywować OPS przy czujnikach tylko z tyłu. Zreszta kolega bedzie miał kamere cofania wiec wizualizacje OPS de facto można odpuścić na rzecz pikania z czujników.

a jeśli ma grzebać i nie boi się w nowym aucie robic audio to pewnie że SSS moze sobie darować.
rossi
Sport
Sport

Auto: LEON ST FR

Postprzez maciek89 » 6 października 2016, 22:14

Równie dobrze można bać się kodowania, bo przecież ASO nie wgra OPS, no chyba, że ma się tam szwagra. Ale bez OPS przecież pokazuje po której stronie jest przeszkoda i jak jest blisko kolorem? i nie pokazuje tylko ruchu auta, który jest nieprzydatny, bo nie pokazuje ruchu całego auta, jak np przy cofaniu zachodzi przód. No chyba, że PDC tylko tył sygnalizuje jedynie przez dźwięk to faktycznie trochę lipa i wypadałoby to włączyć.
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez ratec » 7 października 2016, 08:11

Kolego, też jestem w trakcie wybierania, biorę Leona ST FR 150 KM, tylko ze skrzynią manualną.
Starałem się negocjować z większością salonów w Polsce - byłem w 3 najbliższych (W-wa), do reszty dzwoniłem i pisałem.
Najlepszą ofertę dostałem w Gdyni (Plichta)+ diler dołożył mi felgi Performance 18" - reszta ściemniała, że może mi opuścić tylko 2000 zł :wink:
W Poznaniu oprócz 2000 zł diler dołożył mi dywaniki :mrgreen:
Co do wyposażenia fajnie, że wziąłeś pakiet dynamiczny, na pewno się przyda.
ratec
Stella
Stella

Auto: Leon
Silnik: CHGA 1.6

Postprzez soolek » 7 października 2016, 09:27

Na alarm faktycznie szkoda kasy, ale niektórze ubezpieczyciele tego wymagają od pewnej wartości auta, więc warto rozeznać składki, wymagania itd.

Wyposażanie myślę, że wystarczające wybrałeś. Ja bym dołożył sobie do tego na pewno Seat Sound - grosze, zawsze trochę lepsze brzmienie może być.

Z kupnem auta nie ograniczaj się do Poznania. Zrób sobie specyfikację dokładną, wyślij w parę miejsc.
soolek
Signo
Signo

Auto: 5F FR ST
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez esde » 7 października 2016, 09:50

Alarm jest wymagany przy wartości powyżej 100k z tego co pamiętam.

Ja w Poznaniu się nie dogadałem z handlowcem. Uderz do Bednarka w Łodzi i Lelka w Gliwicach. Zrobili mi najlepsze oferty jakiś czas temu. Ja ostatecznie kupiłem w Gliwicach, bo czasem tam bywam.
esde
TopSport
TopSport

Region: wielkopolskie
Auto: Leon ST Cupra 280

Postprzez wsowa » 7 października 2016, 10:05

Mi tapicerka nie przeszkadza. Jest trochę ostra ale dla mnie ok. Kolega sobie w salonie pomaca obie i sie sam zdecyduje.

Ja wytargowalem 10.5% względem ceny z cennika wliczając w to zniżkę dla grup zawodowych. Wtedy nie było takich duży promocji na pakiety i DSG wiec teraz pewnie tyle nie dadzą.

Odpuść se te diodowe oświetlenie wnętrza. Po co ci to?
wsowa
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR 1.4 150KM

Postprzez soolek » 7 października 2016, 10:35

esde napisał(a):Alarm jest wymagany przy wartości powyżej 100k z tego co pamiętam.

Niektóre ubezpieczalnie chyba już od 80 tyś. wymagają.
soolek
Signo
Signo

Postprzez kaCuCh » 7 października 2016, 11:41

soolek napisał(a):
esde napisał(a):Alarm jest wymagany przy wartości powyżej 100k z tego co pamiętam.

Niektóre ubezpieczalnie chyba już od 80 tyś. wymagają.

Mi w Carsed powiedzieli, że powyżej 100k wymagany.
Toledo 1M 1.8 AGN
Cupra R 1M 1.8T BAM
Cupra R 1P 2.0TSI CDLA@360
Altea XL 5P 1.8TSI CDAA@197 DSG7 MY11
Cupra 300 ST 4drive DSG6 MY18
Jest Cupra Ateca MY21
W drodze MB GLB35 AMG
kaCuCh
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: C300 ST 4drive

Postprzez soolek » 7 października 2016, 11:48

Zależy od ubezpieczyciela.
Warta, gdzie aktualnie mam ubezpieczenie, dopiero od 150 wymaga, ale np. Aviva (gdzie prawie wszystkie auta poprzednie ubezpieczałem) już chce od 80 tyś.

Tak więc lepiej samemu sprawdzić, skalkulować sobie ceny, żeby się potem nie okazało, że musisz dopłacić 1000 PLN do polisy, bo w tej tańszej wymagają alarmu, którego nie masz. Można oczywiście dołożyć w salonie.
soolek
Signo
Signo

Postprzez Oracle » 7 października 2016, 11:56

piotrex napisał(a):planuje specyfikację: Leon 5D FR 1.4 TSI 150 KM DSG

piotrex napisał(a):czy powyższa specyfikacja jest optymalna, czy coś istotnego dodać, bądź zrezygnowac?

Ja zamiast takiego napędu wziąłbym 1,8TSI i skrzynię manualną, a pozostałą kwotę przeznaczył na felgi 18" :-P

piotrex napisał(a):jakie wnętrze proponujecie (tkanina/alcantara?)

Jeżeli budżet pozwala - zdecydowanie alcantara (jest bardzo przyjemna i warta dopłaty). Standardowa tapicerka w FR przy alcantarze wygląda dość ubogo.

piotrex napisał(a):+ Pakiet Dynamiczny (tak naprawdę wziąłem to pod uwagę dopiero po przeczytania tego forum)

Uważam, że pakiet dynamiczny powinien znaleźć się na pierwszym miejscu opcji dodatkowych. :brawo:

piotrex napisał(a):+ Alarm

Jeżeli warunki ubezpieczenia tego wymagają, to zdecydowanie warto wziąć alarm - mimo, że będzie on prawdopodobnie tak samo nieskuteczny, jak inne podobne elektroniczne zabezpieczenia, to przynajmniej jego czujniki są ładnie zabudowane w lampce sufitowej i żaden "fachowiec" nie będzie pruł instalacji elektrycznej. Potem w razie potrzeby można się bawić w dokładanie jakichś blokad mechanicznych, czy własnych patentów.

piotrex napisał(a):+ Lakier metalik (Midnight Black lub Technic Grey, ale ostateczna decyzja jak w salonie zobaczę na żywo)

Kwestia gustu i praktyczności. Jakiś czas temu pojawił się nowy kolor - Moonstone Silver (wydaje się dość ciekawy, a co ważniejsze - łatwiejszy w utrzymaniu, niż ciemne kolory, aczkolwiek widziałem go tylko w salonie, więc nie wiem, jak prezentuje się przy naturalnym oświetleniu)

Obrazek
Oracle
Sport
Sport

Auto: Audi A5

Postprzez piotrex » 7 października 2016, 13:16

Dzięki za odpowiedzi ... no z ubezpieczeniem i alarmem się dowiem bo auto bedę brać w Leasing wiec zobacze co mi zaproponują... jeśli chodzi o OPS to chyba chyba wchodzi to w skład pakietu Comfort+... SSS odpuszczam, muzykę lubie ale podstawowe głośniki wystarczą ...

Do Poznania na razie mam najbliżej i wstępnie mailowa oferta byla najkorzystniejsza 103 tys. -> 93 tys., zobaczymy czy sie jeszcze cos uda ugrać... ewentualnie jak juz bede mil gotową z jednego miejsca to bede pytl jeszcze po innych ... wtedy chyba najleipej telefonicznie z tego co tu czytalem (jak osobiscie nie mozna)
piotrex
Stella
Stella

Postprzez bzykofm » 7 października 2016, 13:30

piotrex napisał(a):Do Poznania na razie mam najbliżej i wstępnie mailowa oferta była najkorzystniejsza 103 tys. -> 93 tys.

Poproś o wydruk oferty z tego salonu z najkorzystniejszą ofertą i przedstaw w innych, czasem to działa. Opłaca się czasem przejechać nawet na drugi koniec Polski jeśli złapie się np. ze 2000zł. Warto poszperać w mniejszych miastach.
była: Ibiza 6L lift 1.4 85KM 2013-2014
Leon Barbarzyńca105KM 250Nm @ dynoPro 195KM 374Nm 2014-

Obrazek
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: małopolskie
Auto: leon 1P FL TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Postprzez davidnth » 7 października 2016, 14:22

Potwierdzam, ja potrzebowałem pilnie auta i nie mogłem konfiguracji zrobić sam, więc szukałem gotowych już egzemplarzy i jechałem 700km w jedną stronę po swojego :-D teraz jednak czekam tylko na informacje kiedy będzie można składać zamówienia na nowe Cupry i działam
davidnth
Signo
Signo

Auto: Leon III
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez piotrex » 9 października 2016, 21:44

A powiedzcie mi jedną rzecz bo nie mogłem uzyskać jednoznacznej informacji od dealerów (sic!), mianowicie jak to jest z tym FrontAssist i ACC... tzn rozumiem zasadę działania i różnicę ALE... mi bardziej zależałoby na FrontAssist z opcja awaryjnego hamowania, natomiast ACC jest już w pakiecie Comfort+ który biorę no i teraz pytam się dealera czy w takim razie ACC juz zawiera w sobie FA no to mi mówi że nie... czyli jakbym chciał żeby była opcja ze asystent w razie zagrożenia w mieście mnie zatrzyma do 0 (lub podejmie taką próbe) to musze jeszcze poza Comfort+ dokupic FA ... no i teraz zonk bo patrzę i w konfiguratorze online nie moge zaznaczyc jednoczesnie obu tych opcji ... albo FA albo ACC no i jestem w kropce (dealer przy wycenie mogl zaznaczyc obydwie - błąd w konfiguratorze? czy jednak ACC zawiera w sobie FA i dodatkowo funkcje aktywnego tempomatu w zakresie 60-200 km/h)
piotrex
Stella
Stella

Postprzez piorun » 9 października 2016, 21:51

ACC wystepuje tylko wlacznie z FA. Mam pakiet Comfort i obie te rzeczy.
piorun
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 5F

Postprzez Fredi88 » 9 października 2016, 21:54

W konfiguratorze na stronie jest chyba informacja ze ACC zawiera w sobie FA. Jesli chcial ci to "dorzucic" w salonie to albo maja blad... albo chcial cie naciagnac na koszt :)
Fredi88
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR

Postprzez piotrex » 9 października 2016, 22:30

no wlasnie tak początkowo myślałem ale dealer (konsultując sie jeszcze z drugim) powiedzial jasno ze ACC dziala w przedziale 60-200 km/h natomiast aby mieć opcje awaryjnego hamowania to do Comfort+ (w ktorym jest ACC) muszę dokupic dodatkowo FA

... a to Ci naciagacze
piotrex
Stella
Stella

Postprzez mityr » 10 października 2016, 15:15

piotrex napisał(a):no wlasnie tak początkowo myślałem ale dealer (konsultując sie jeszcze z drugim) powiedzial jasno ze ACC dziala w przedziale 60-200 km/h natomiast aby mieć opcje awaryjnego hamowania to do Comfort+ (w ktorym jest ACC) muszę dokupic dodatkowo FA

... a to Ci naciagacze

ACC działa od 60 do 200? u mnie w cuprze działa od chyba 30 do 160 tylko..
mityr
Stella
Stella

Auto: Cupra 280

Postprzez piotrex » 10 października 2016, 17:07

no to juz sam nie wiem, wychodzi na to że nawet kilku modeli nie sa w stanie dobrze ogarnąc...

czyli podsumowując jak macie comfort+ to FA dodatkowo za tysiaka nie zamawialiscie a w miescie ostrzega was ze sie za szybko zblizacie do samochodu sprzodu i arawyjnie hamuje (o ile byla taka stresowa sytuacja)...
piotrex
Stella
Stella

Postprzez mityr » 10 października 2016, 18:24

U mnie ostrzega a czy hamuje to nigdy nie dałem mu się jeszcze "wykazać".
Przy wyłączonym esp ta opcja nie działa
mityr
Stella
Stella

Auto: Cupra 280

Postprzez michal84 » 10 października 2016, 19:33

Mam comfort + (MY 2016). Nie zapłaciłem dodatkowo za front assist. Jest i hamuje przed przeszkodą sam.
michal84
Signo
Signo

Auto: Leon 5F FR MY2016

Postprzez Gecon » 13 października 2016, 04:39

mityr napisał(a):
piotrex napisał(a):no wlasnie tak początkowo myślałem ale dealer (konsultując sie jeszcze z drugim) powiedzial jasno ze ACC dziala w przedziale 60-200 km/h natomiast aby mieć opcje awaryjnego hamowania to do Comfort+ (w ktorym jest ACC) muszę dokupic dodatkowo FA

... a to Ci naciagacze

ACC działa od 60 do 200? u mnie w cuprze działa od chyba 30 do 160 tylko..

Bo są dwa rodzaje radarów, do 160 lub 210, zmień radar to będziesz miał do 210, niestety nie można przekodować tego z 160 na 210
Gecon
Sport
Sport

Auto: 5F DSG Style
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez sdss » 13 października 2016, 07:04

ACC działa od 0 do 160.
Obrazek Leon ST DSG
Obrazek Fabia 3
sdss
Sport
Sport

Silnik: CDLA 2.0

Postprzez szczudlo6 » 13 października 2016, 10:01

Witam

Jestem w trakcie wybierania doposazenia do Leona. Moj wybor padl na Leon ST FR:

+ silnik 1,4 ECO TSI 150KM
+ kolor Alor Blue albo Estrella Silver
+ wnetrze + kola standard
+ pakiet techno+
+ pakiet dynamiczny
+ czujniki parkowania z tylu
+ pakiet diodowego oswietlenia wnetrz

Co sadzicie o konfiguracji (cos dodac/odjac)? Calosc za Leona wychodzi ok 97k. Mam pytanie czy w standardzie przy FR jest tempomat czy trzeba go dokupic. Oraz czy jest szansa na jakis wiekszy rabat (np zbic cene do 90k). Auto bedzie w leasing brane.

Pozdrwiam :)
Seat Leon ST FR 1.4 150KM ACT 2016
szczudlo6
Stella +
Stella +

Postprzez soolek » 13 października 2016, 10:08

Tempomat to chyba seria w którymś pakiecie, ale jeśli auto ma latać trochę w trasie, to polecam aktywny tempomat.
Kolor Silver bym raczej odpuścił - dla mnie wygląda nijak.

A co do oferty - brać najlepszą, czyt. najtańszą.
soolek
Signo
Signo

Postprzez szczudlo6 » 13 października 2016, 10:36

soolek

Wlasnie podczas zapisania konfiguracji pojawia sie Tempomat w zestawieniu na koncu przy FR. Musze dopytac w salonie. Jesli chodzi o jazde to raz w miesiacu mam dluzsza (tylko austostrada) na odleglosc 500km w dwie strony. A tak to na codzien "smierdzace" miasto. Zastanawiam sie czy warto dolozyc do ACC przy moim trybie. Wyslalem oferte do jednego salonu to mi opuscili 2%... zobaczymy.
szczudlo6
Stella +
Stella +

Postprzez soolek » 13 października 2016, 10:41

Ja bym dołożył ACC teraz. Nawet jak bym miał tego użyć raz/dwa razy w roku.
Oczywiście o ile latasz po autostradach i ekspresówkach, bo w innym przypadku to nie wiem, czy w pełni się sprawdzi.
soolek
Signo
Signo

Postprzez Fredi88 » 13 października 2016, 11:50

szczudlo6 napisał(a):Wyslalem oferte do jednego salonu to mi opuscili 2%... zobaczymy.

Słabo... Spokojnie da się zejść do 6-7% max co można ugrać to chyba ok 9%. Moja konfiguracja też wyszła niecałe 97k z tym że 125ps i więcej wyposażenia dorzucone... Realnie do wyrwania auto za ciut poniżej 90k zł.
Fredi88
Sport
Sport

Postprzez szczudlo6 » 13 października 2016, 11:58

Dzieki Fredi88

Podniosles mnie na duchu :) Problem w tym ze nie mam czasu jezdzic po calej Polsce do salonow I negocjowac cen, wyslanie przez maila jest mniej efektywne niz twarza w twarz. W waszego doswiadczenia jak wygladalo negocjowanie cen? Poszliscie do pierwszego najblizszego salonu I sie udalo czy trzeba uderzac do innych? Licze na 90k ta cena by mnie zadowolila...
szczudlo6
Stella +
Stella +

Postprzez Fredi88 » 13 października 2016, 12:09

Ja też nie miałem czasu. Ostatecznie auto i tak kupiłem w AT bo bardziej mi się opłacało (tutaj mieszkam) niż sprowadzenie z PL. Ja wysłałem maila do wszystkich salonów w PL. Wyklarowało się kilka salonów w najlepszymi cenami. Potem możesz jeszcze negocjować z nimi na zasadzie... ten dał tyle, jak zaproponujecie mniej to kupię u was itp... W niektórych salonach to całkiem niekompetentni ludzie pracują, bo po wysłaniu mojej konfiguracji zrobionej na stronie seata, przysyłali mi swoją z ceną wyższą niż miałem... paranoja :mrgreen:
Fredi88
Sport
Sport

Postprzez Pik » 13 października 2016, 12:28

To jest dział techniczny, temat o wyposażeniu, a nie o targowaniu... Wątek o rabatach jest tutaj: viewtopic.php?f=1&t=41255 .
Pozdrawiam
Pik
Moja Cupra 5F
Pik
FR
FR

Auto: Cupra 5F MY16

Postprzez marpit » 13 grudnia 2016, 08:02

Mirror link i full link to to samo?

W konfiguracji na stronie jest
System „Full Link” 637 zł
Full Link 689 zł
O co chodzi ?
marpit

Postprzez esde » 13 grudnia 2016, 08:58

Seat strasznie zamieszał z nazewnictwem w cenniku.

Wcześniej było to nazwane MirrorLink, a otrzymywałeś faktycznie FullLink, czyli 3 technologie w jednym: Android Auto, Apple CarPlay no i właśnie MirrorLink. Poczytaj o nich sobie. Są to różne technologie i w zależności jaki masz telefon, to takiej będziesz mógł używać.

Widzę, że na szczęście poprawili nazewnictwo i oferują FullLinka pod nazwą FullLink ;)

/klepnięte z komóry
esde
TopSport
TopSport

Postprzez marpit » 13 grudnia 2016, 09:02

Dzięki... w jednej ofercie jest MirrorLink w cenie auta a w innej FullLinka za dopłata 950. Rozumiem że dostanę to samo czyli te 3 technologie.
FullLinka mogą tak dołożyć do samochodu który maja czy to jakaś rzeźba aktywacja w systemie ?
marpit

Postprzez esde » 13 grudnia 2016, 09:21

Tak, to jest to samo. Dealerzy sami nie wiedzą jak to nazywać ;)

Możesz dołożyć FullLinka, ASO przeprowadza aktywację, nie jest potrzebna wgmiana sprzętu od MY16. Koszt z tego co widziałem pomiędzy 700 a 900.

/klepnięte z komóry
esde
TopSport
TopSport

Postprzez marpit » 13 grudnia 2016, 09:24

esde napisał(a):ASO przeprowadza aktywację,

A przez kabel się nie da bo z Twojej wypowiedzi wynika ze to już jest w aucie.
marpit

Postprzez Blad » 13 grudnia 2016, 09:28

esde napisał(a):Możesz dołożyć FullLinka, ASO przeprowadza aktywację, nie jest potrzebna wgmiana sprzętu od MY16. Koszt z tego co widziałem pomiędzy 700 a 900.

Wrocław tydzień temu chciał 1106 zł i wymiana USB...
Blad
Signo
Signo

Auto: Cupra290

Postprzez esde » 13 grudnia 2016, 09:30

marpit napisał(a):
esde napisał(a):ASO przeprowadza aktywację,

A przez kabel się nie da bo z Twojej wypowiedzi wynika ze to już jest w aucie.

Z tego co wiem jakieś kody aktywacyjne są potrzebne z Seata, ale nie wiem na 100%. Nie słyszałem, aby komuś się udało aktywować samemu.

/klepnięte z komóry
esde
TopSport
TopSport

Postprzez marpit » 13 grudnia 2016, 09:37

Ok wszystko jasne.
W citroenie kody aktywacyjne znalazłem w google i myślę ze tutaj będzie podobna sytuacja z aktywacją pewnie szepce od vcds maja wszystko co potrzeba.
marpit

Postprzez maciek89 » 13 grudnia 2016, 10:18

Z tego, co pamiętam było tu kilka osób, które dokładały FL w ASO za większą kasę niż przy zamawianiu auta i im nie działał, a mirrorlink tak. Więc to nie jest takie hop siup :p no i podawali numer części, więc przynajmniej w niektórych autach trzeba wymienić pewnie moduł USB
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez mrcn » 13 grudnia 2016, 15:43

Mnie mówili, że do AA nie trzeba nic wymieniać żeby działało, a do Carplay na Iphona owszem...
ObrazekObrazek
mrcn
Sport
Sport

Auto: Cupra ST 4drive

Postprzez Gecon » 13 grudnia 2016, 21:56

Vcds nie aktywuje wam tego, można toaktywowac na dwa sposoby pierwszy z nich to online w ASO a drugi to wymiana jednostki na odblokowana (nie będę się tutaj rozpisywał co to znaczy) , zdecydowanie bardziej opłacalne jest aktywowanie w ASO , odblokowana jednostka to koszt od 1000€
Gecon
Sport
Sport

Auto: 5F DSG Style
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez wsowa » 13 grudnia 2016, 23:24

Ja dokładałem FL u siebie. Kosztowało to ok 1000zł. Podobne ceny dostałem w 2 różnych ASO. Wymienili (podobno) gniazdo USB/aux (na wizualnie identyczne) no i zamieszali coś w oprogramowaniu do radia. Zadziałało bez problemów.
Jak kupowałem samochód to nie było ani AA ani CP w Polsce, dlatego nie zamówiłem FL przy zakupie. Dzisiaj bym brał.
wsowa
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR 1.4 150KM

Postprzez edi7777 » 20 grudnia 2016, 18:56

Moja opcja już na 2017:

Leon ST FR

+ silnik 1.8 z manualem
+ kolor white niemetalizowany (muszę go jeszcze obejrzeć) / jakiś metalik
+ koła 18 machined 30/2 lub standardowe 17
+ pakiet comfort+
+ pakiet zimowy
+ szklany dach/pakiet diodowego oświetlenia wnętrza
+ alarm

jeszcze waham się co do tych 3 opcji bo nie chcę niebezpiecznie wysoko ceny windować - z czego ewentualnie byście zrezygnowali?;)
edi7777
Stella
Stella

Auto: corolla

Postprzez marpit » 20 grudnia 2016, 19:26

Z dachu fajne tylko w teorii używany raz na rok bardziej gorąco od góry

Wysłane z mojego Lenovo A806 przy użyciu Tapatalka
marpit

Postprzez Fredi88 » 20 grudnia 2016, 20:43

Dach bez sensu... z przodu i tak go nie widac, pol roku lezy snieg, pol wali slonce ze w glace parzy a do tego skrzypi z tego co slyszalem. Tak czy siak nudzacy sie gadzet. Reszta jak najbardziej ok :)
Fredi88
Sport
Sport

Postprzez esde » 20 grudnia 2016, 20:52

Dach to wypas ;) Sam mam i polecam, robi wrażenie, ładnie doświetla.

/klepnięte z komóry
esde
TopSport
TopSport

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne