Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
untaztood napisał(a):W ostatnim czasie, dla odmiany zamontowałem też czujniki na przód. Załączane razem z halogenami, ułatwiające parkowanie, bo umożliwiają zbliżenie się do 20 cm, co na "oko" jest praktycznie nie realne.
Wkrótce relacja zdjęciowo opisowa.
... i na pewno bedziesz pamietal, aby za kazdym razem wlaczyc halogeny. Wg mnie bzdurna metoda podpiecia uruchamiania czujnikow. Czujniki przednie powinny dzialac w automacie, powinny byc inicjowane pierwszym biegiem i pedalem hamulca, czasami pierwszym biegiem lub tylko pedalem hamulca, dodatkowo z mozliwoscia wlaczenia lub wylaczenia przyciskiem. Jesli ktos sie przyzwyczai do manewnowania z wlaczonymi czujnikami przednimi i akurat zapomni ich wlaczyc np. halogenami, to latwo o szkode lub uszkodzenie przedniego zderzaka.untaztood napisał(a):zamontowałem też czujniki na przód. Załączane razem z halogenami, ułatwiające parkowanie, bo umożliwiają zbliżenie się do 20 cm
Axee napisał(a):... i na pewno bedziesz pamietal, aby za kazdym razem wlaczyc halogeny. Wg mnie bzdurna metoda podpiecia uruchamiania czujnikow. Czujniki przednie powinny dzialac w automacie, powinny byc inicjowane pierwszym biegiem i pedalem hamulca, czasami pierwszym biegiem lub tylko pedalem hamulca, dodatkowo z mozliwoscia wlaczenia lub wylaczenia przyciskiem. Jesli ktos sie przyzwyczai do manewnowania z wlaczonymi czujnikami przednimi i akurat zapomni ich wlaczyc np. halogenami, to latwo o szkode lub uszkodzenie przedniego zderzaka.untaztood napisał(a):zamontowałem też czujniki na przód. Załączane razem z halogenami, ułatwiające parkowanie, bo umożliwiają zbliżenie się do 20 cm
Thonr napisał(a):Zamontowane i dzialapin nr 2 w tej zlaczce 2pinowej odpowiada za swiatla wsteczne:-) a minus podlaczony do brazoweg kabelka:-)
Leon_TS_ARL napisał(a):"-" pod masę, też znajdziesz w lampie styk lub na karoserii poszukaj, jak leci wiązka są co jakiś czas punkty masowe.
minus - brązowy
Tutaj masz 2wolne miejsca na kostki, popatrz po blaszkach który pin jest odpowiedzialny za masę, a który za światło cofania i w wolnej wtyczce podepnij się pod piny. To najszybszy i najmniej inwazyjny sposób podpięcia. Zawsze jak coś wypinasz i czujniki odłączone.
Przy okazji polecam zrobić podwójne pozycje![]()
darq12 napisał(a):Zobacz w drugiej lampie bo w jednej i drugiej na wyjściach jest co innego. Jest na 100% tylko nie pamiętam czy w lewej czy prawej.
sikora0700 napisał(a):@UP: Kolego o ile pamiętam, to w bagażniku pod kołem jest seryjna dziurka. Może tamtędy się uda
Ja (juz ze 3 lata) mam pod naklejką od rejestracji po prawej stronie na podszybiu z przodu. Z zewnatrz w ogole nie zobaczysz, ze tam jest jakis wyswietlacz, a w kabinie sprawdza sie idealnie, poniewaz ja i tak w 99% przypadkow cofam z lusterek wiec widze i wyswietlacz i lusterko. Z tym ze ja mam wyswietlacz od golden eye'sow. Nawet nie wiem czy jeszcze sa w sprzedazy te zestawy ale wyswietlacz jest prawie identyczny co w wiekszosci chinczykow z alledrogomk5 napisał(a):Pytanie w którym miejscu bedzie najbardziej optymalnie zamontować wyswietlacz
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości