jakie firmy polecamy??
czy ktos robi juz dedykowane do tego modelu??
jakie powinno sie zarzucic do 17" a jakie do 18"
w jakich granicach cenowych sie zmieszcze??
jakies linki mile widziane
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Nie ma znaczenia, jak kupisz dobry zawias.jakie powinno sie zarzucic do 17" a jakie do 18"
Tonny S napisał(a):w zestawie pakietu Sport Up masz obnizajace springi i amory pewnie tez.
Trzeba było kupic, nie było by problemu.FUNCARVER napisał(a):nie kupiłem pakietu sport up
Wszystko mozna, tyle ze pozabija ci to amory szybciej, ktore nie sa przystosowane do nizszych springów - szukaj w ofercie Eibach, jak chcesz miec bardziej profi kup całego KIT-a.FUNCARVER napisał(a):chyba można same springi zminic a ori amory zostawic nie??
Tonny S napisał(a):BTW na temat springów było juz na forum sporo, wystarczy poszukac.
Ale co to za roznicaFUNCARVER napisał(a):do 2.0tdi też było wątpie
integrator napisał(a): Z tego co czytałem standardowe zawieszenie nowego leona jest juz wystarczająco twarde, a mnie zależy bardziej na komforcie niż na jeszcze lepszej trakcji, więc chciałbym z powrotem zamontować standardowe sprężyny. Czy wystarczy wymienić właśnie same spręzyny, czy amortyzatory też są zmienione w wersjach ze sportowym zawieszeniem?
babroch napisał(a):ja ostanio zdlubalem swojego i ciekaw jestem co ci wyszlo ... ?!?!?
integrator napisał(a):Dzięki Łuki za szczerą odpowiedź. Może masz i rację, że zawieszenie to nie będzie aż tak dużo twardsze, przez co niewygodne, ale tak czarno przedstawiał mi to sprzedawca w salonie. Ale gdyby okazało się że jednak chcę zamienić spręzyny to nie ma problemu z amortyzatorami które są przystosowane do niższego zawieszenia ( myśle, że nie, ale pytam żeby mieć 100% pewność) ?
Łuki napisał(a):Wal w ciemno z tym pakietem sport up a ja daje Ci gwarancje że wszystko będzie ok.
Olsen napisał(a):Łuki napisał(a):Wal w ciemno z tym pakietem sport up a ja daje Ci gwarancje że wszystko będzie ok.
Po takim zapewnieniu bierz od razu, w koncu gwarancja Łukiego to nie byle co![]()
Streat napisał(a):babroch, ladne autko. Mam tylko pytanie to sa ori felgi
babroch napisał(a):A odnośnie sprężyn... dowiadywałem się w każdym salonie w małopolsce i większośći sklepów "tuningowych" i każdy mówi że załatwi takie sprężyny ale trzeba czekać do końca CZERWCA Wykrzyknik!
Nie ma ktoś przez przypadek takich sprężyn na zbyciu Suszę zęby
Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość