ora_dev napisał(a):Ale co my porównujemy w ogóle? Leon to kompakt, więc powinniśmy porównywać z Mazdą 3 a nie 6. Przecież to inna półka, także pod względem ceny. Tak podchodząc do sprawy to polecam VW Craftera... Dużo przestrzeni bagażowej ma...
Pisałem o tym wyżej... ale jak widać do samego zainteresowanego ten argument nie dociera. Idąc tym tropem porównać można fabię kombi do superba...

Co do samej mazdy... Tak się składa, że mój wuja taką kupił na początku 2015r. Mieszka 200m ode mnie, więc znam auto bardzo dobrze. Pierwsze co jak się przejechaliśmy... Cholera jak tu głośno

ora_dev napisał(a):jedynie koncern VW był w stanie zaoferować mi odpowiedni produkt. Te auta po prostu są w każdej kategorii dobre. Nie mają większych minusów.
Właśnie o to chodzi... każde auto konkurencyjnych marek ma może i coś fajniejszego, ale zaraz do tego ma 2 inne wady. Żadne auta nie są tak ergonomiczne, tak praktyczne i do bólu poprawne jak auta VAG. Sorry... kupując Qashqaia za 130 tyś zł musimy szukać przełączników od el. szyb bo tylko 1 przełącznik od szyby kierowcy jest podświetlony. Pasażerowie mają czas to mogą sobie poświecić telefonem żeby ten przycisk znaleźć. Albo np. komputer pokładowy jest tylko po angielsku