Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
W bmw tak jest na 100% w Seatach wątpierafko1 napisał(a):Czy bateria w kluczyku jest ładowana przez zapłon?.
BzduraWoj138 napisał(a):Seat Leon 2006 rok ... Kluczyk jest ładowny przez immobiliser.
Woj138 napisał(a):Każdy ma swoje zdanie, a ja wiem że auto już 4 lata u mnie jeździ i ani razu bateria nie wymieniana, a jak właśnie dłużej postało auto to wtedy kluczyk gorzej reagował.
83Dario napisał(a):EmJot mam to samo od dziś auto ma rok+ to co stało na stoku i u dealera a wola o wymianę baterii. Biorę drugi kluczyk i jak pojadę na przegląd to wymienię. Ale jestem bardzo zaskoczony bo miałem poprzednie auta też ze stajni seata i e żadnym nie wymienialem a prawie każdym trzy lata jezdziłem.
booncol napisał(a):Panowie. Taka bateria w Auchan kosztuje doslownie kilka zł. Kupiłem z 2 lata temu taki zestaw 3 baterii w markecie za mniej niż 10 zł i trzyma do tej pory (akurat mowie o Audi). Ale jak ktoś chce to niech wymienia na gwarancji. Znam przypadki jeżdzenia do serwisu z kamykiem w bieżniku opony.
EmJot napisał(a):Woj138 napisał(a):Każdy ma swoje zdanie, a ja wiem że auto już 4 lata u mnie jeździ i ani razu bateria nie wymieniana, a jak
P.S.
Leon zaczyna mnie rozczarowywać
ajej87 napisał(a):EmJot napisał(a):Leon zaczyna mnie rozczarowywać
Czym jeszcze?
Darek07 napisał(a):Mi kilka dni temu, jak były duże mrozy, pojawiła się informacja o wymianie baterii w kluczyku. A dziś jak jest tylko -5 to żadna informacja się nie pojawiła na wyświetlaczu. Na razie nie zamierzam nic z tym robić.
booncol napisał(a):Przy mrozach -15 stopni, w Audi tez wyskoczyla mi ikonka kluczyka. Zgasilem auto, odpalilem ponownie i juz jej nie bylo. Z tego co widze, duzo opisywanych problemow jest charakterystyczne chyba dla calej grupy VAG, nie tylko Leona.
ramzei napisał(a):Mam leona 3 tydzień i przy zabawie wcisnąłem kciuka w szparkę po kluczyku i otworzyłem obudowę. Gdzie tu problem żeby wymienić bateryjkę (Panasonic cr2025 3v) w łatwy sposób?
sdss napisał(a):dziwne to z tym składaniem, mam ustawione w kompie, a i tak musze na kluczyku klikać.
maciek89 napisał(a):Podepnę się tutaj, bo jest mowa o składaniu lusterek kluczykiem.
Mam z tym problem, bo zwykle działa, ale czasem to nie działa nie wiadomo dlaczego. Tak jakby był problem z modułem komfortu? Auto się zamknie, trzymam dłużej przycisk i nic- auto nawet nie mignie kierunkami. Dodatkowo wczoraj zauważyłem, że automatyczne opuszczanie i podnoszenie szyby u pasażera nie działa. Mogłem tylko skokowo regulować szybę (nie działał drugi stopień przycisku). Dziś już wszystko wróciło do normy- i lusterka i okno. Z lusterkami to już wielokrotnie mi się to zdarzyło, a dopiero jutro miną 2 miesiące od odbioru auta...Miał ktoś z Was takie hece?
Ocelot napisał(a):@maciek89 - korzystałeś z zamykania lusterek na mrozie? Jest to niezalecane z tego co się orientuje...
papaleo napisał(a):.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości