Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
sdss napisał(a):Seat daje 4 lata gwarancji nie martwił bym się, może w końcu poprawili.
kaCuCh napisał(a):Najbardziej kosztowna i awaryjna jest mechatronika, około 6000 zł z wymianą. Sprzęgła to około 3500 zł. Jest to tzw. "sucha skrzynia", nie wymienia się w niej oleju jak w DSG6. Jak dla mnie bierz DSG i ciesz się jazdą
kaCuCh napisał(a):Jak obawiasz się awarii i kosztów z nimi związanych, to pozostają taksówki, autobusy, pociągi, ewentualnie rower...
krytdi napisał(a):nie pchaj sie w DSG7,jedno wielkie g.wno,140tys.km sprzegła do wymiany albo skrzynia do regeneracji.
czapel napisał(a):krytdi napisał(a):nie pchaj sie w DSG7,jedno wielkie g.wno,140tys.km sprzegła do wymiany albo skrzynia do regeneracji.
miałeś dsg 7?
jak nie to skończ.
ja mam ale oczywiscie dopiero 15 tys. powiem Ci tak, na pewno bym nie zmienił na manual.
poczytaj o problemach z manualami tutaj u nas na forum, a ile mialo problem z dsg 7. ;p
dsg 6 również ma problemy i na forach jest ich więcej niz 7, ale pewnie dlatego, że wiecej użytkowników ja ma.
sprzęgła nie 3,500 tylko dwa tysie, a mechatronika 4. nie strasz tak chłopaka.
A trzecia sprawa kolo dwumasowe to ciekawe po ilu wymieniasz? również jest to element eksploatacyjny i w manualu 100-140 tys do wymiany w zależności jak jeździsz.
i po czwarte ja auto mam mieć na pewno na wiecej niz 4 lata, i nie boje sie ze padnie dsg, bo dobrze wcześniej moze pojsc silnik, turbo itp.
czapel napisał(a):Rob jak uwazasz. Gdybym mial sie sluchac ludzi ktorzy opisują tsi i dsg to bym zadnego Leona nie kupil.
Mam tsi i dsg i na pewno nie brałbym manuala. Tyle odemnie
kamatosek napisał(a):Golf6 czy Golf7 bo to zupelnie inne skrzynie DSG 7
maciek89 napisał(a):Z olejem to mit. 1.8 to DQ200, Cupra to DQ250.
maciek89 napisał(a):Hydrokinetyczna też potrafi klęknąć, nie ma reguły.DQ250 też się już na forum sypnęło w Cuprze. Wiadomo, że DQ200 to nie jest zbyt wytrzymała konstrukcja ale też nie ma co przesadzać. Niedawno czytałem test długodystansowy Audi A3 na CNG, czyli g-tron i po 100tys km zauważono tylko pył po sprzęgłach i napisali, że mogą te sprzęgła wytrzymać nawet i kolejne 100tys. Mechanizm za to był jak nowy. Tyle, że ta wersja ma tylko 200 Nm.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości