Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
bzykofm napisał(a):Czyli w przypadku niedomkniętego bagażnika wyświetla informację na FISie?
miroA3 napisał(a):zastanow sie teraz czy twoj problem z zamykaniem klapy nie jest spowodowany modem z " automatycznym " odbijaniem klapy, zle dobrane silowniki itd
miroA3 napisał(a):zastanow sie teraz czy twoj problem z zamykaniem klapy nie jest spowodowany modem z " automatycznym " odbijaniem klapy, zle dobrane silowniki itd
Misiek napisał(a): czasami jest problem że "s-ka" nie wraca do pierwotnego położenia wtedy trzeba przesmarować.
Misiek napisał(a): Klapy Ci nie otworzy bo zamek trzyma. Impuls jest elektryczny nie mechaniczny.
bzykofm napisał(a):Sorki za wtrącenie, gdzie trzeba przesmarować? U mnie właśnie czasem S-ka nie odbija.
ravi155 napisał(a):Ska w klapie nie ma żadnej elektroniki w sobie. Jest tam tylko przycisk zwierny, który zamyka obwód (do masy).
Jak masz ją zdemontowaną, to bardzo łątwo sprawdzisz czy działa - miernikiem sprawdź ciągłość między pinami, gdy uchwyt jest wychylony.
Jeśli nie, to znaczy, że coś z tym mikroprzełącznikiem masz zwalone. Rozłożenie ski nie jest ciężkie - delikatnie trzeba wybić ten swożeń o grubość ścianki w jedną stronę, potem wyciągnąć samą wkładkę. Jest tam sprężyna zahaczona w jednym miejscu - będziesz widział czy sie coś zawiesiło/zabrudziło, czy ułamało. Przy okazji można ładnie wszystko w środku przesmarować.
zoltaibiza napisał(a):Misiek, nie bardzo rozumiem ? Co mi klapy nie otworzy ?
zoltaibiza napisał(a):Gdyby winą były faktycznie odbojniki jak sugerujecie to przecież podczas jazdy i nie tylko by mi klapę otwierało. Na fisie od razu bym widział że klapa jest otwarta. Bo z Ski by szedł impuls do zamka i by ją zwalniało. Także to na pewno nie wina odbojników.
_carlos- napisał(a):Koledzy u mnie nagle przestała klapa się zamykać, a jak otwieram za s-kę to terkot słychać w zamku. Próbowałem zamek zamknąć, gdy klapa jest uniesiona ręcznie, ale nie zaskakuje. W czym problem?
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości