Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[5F] FullLink: MirrorLink, Apple CarPlay, Android Auto

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: MirrorLink - Seat Leon

Postprzez szadubaba » 12 lutego 2017, 18:30

No coz wiec chyba prosciej bedzie mi wymienic telefon niz zrezygnowac z FullLinka i jezdzic z telefonem przyczepionym do nawiewu :P
szadubaba
Sport
Sport

Auto: Cupra 300
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Reklama

Postprzez esde » 12 lutego 2017, 19:21

Daj szansę CarPlay. Jak nie da rady, to najwyżej przesadziłeś się na Androida jak będzie to dla Ciebie ważne.

/klepnięte z komóry
esde
TopSport
TopSport

Region: wielkopolskie
Auto: Leon ST Cupra 280

Postprzez majkel_g » 12 lutego 2017, 21:29

esde napisał(a):Nie da rady. To, co widziałeś to pewnie było chwilowe zakłócenie - system przełączał się na MirrorLink'a, jak już został uruchomiony - niecertyfikowane aplikacje zostały wycięte.

Zasmucony, tym co napisałeś postanowiłem zgłębić temat i ku mojej nieocenionej radości udało się :D

Przedstawiam dosyć skomplikowane :chat: , choć skuteczne rozwiązanie pozwalające uruchomić ML, które nie wyłącza się podczas jazdy.
Niestety nie wiem czy działa on na każdym urządzeniu. Wypróbowane na Samsungu A5 z Androidem 6.

1. W pierwszym kroku instalujemy aplikację CarMode. Jest to dedykowana aplikacja do Samsunga, znajdziecie ją w Galaxy Apps. Instalujemy nie musimy uruchamiać.
2. Następnie musimy zainstalować ze sklepu Play (lub z sieci) - LG MirrorDrive. Aplikacja nie będzie chciała się uruchomić, pojawi się komunikat, że apka działa tylko na LG. Zostawiamy to tak jak jest.
3. W Ustawieniach telefonu wchodzimy w Powiadomienia i odszukujemy LG MirrorDrive. Następnie wyłączamy otrzymywanie powiadomień. W ten sposób uda nam się ominąć również komunikat o tym, że ML nie działa podczas jazdy.
4. Teraz kolejna instalacja. Odszukujemy w sklepie Play aplikację Button Savior. Imituje ona przyciski funkcyjne telefonu (home/back/etc), których nie ma w ML.
5. Niestety po pierwszych czterech krokach ML działa już całkiem, całkiem choć jeszcze nie jest w 100% funkcjonalny, u mnie jest problem z skalowaniem menu. Dlatego, aby jeszcze poprawić działanie ML instalujemy z Sklepu Play Nova Launcher. Zmieni ona układ naszego menu.
6. Teraz finał całej procedury. Przed podłączeniem kablem USB telefonu do auta uruchamiamy Button Savior, podłączamy telefon i uruchamiamy z menu ML aplikację LG MirrorDrive. Naszym oczom ukaże się obraz 1:1 z naszego telefonu. Odszukujemy i uruchamiamy aplikację Nova Launcher (zadziała ona tylko w ML). Teraz zmieni nam się układ ikon i menu, ale pozwoli to skorzystać z całego obszaru i wszystkich aplikacji.

Można powiedzieć, że to całość. Teraz działa nam każda aplikacja. Yanosik, YT i co dusza zapragnie. Wszystko wyświetla się na ekranie radia i nie wyłącza podczas jazdy. 8)

Mam nadzieję, że pomogłem. Jeżeli znajdę jutro czas to postaram się nagrać film jak to działa.
Leon Cupra 290
majkel_g
Signo
Signo

Auto: Cupra 290

Postprzez esde » 12 lutego 2017, 23:26

Brawo! Musimy zebrać te tutoriale w jednym miejscu! Filmik z pewnością będzie przydatny!

/klepnięte z komóry
esde
TopSport
TopSport

Postprzez leonoel » 13 lutego 2017, 14:28

majkel_g napisał(a):...Jeżeli znajdę jutro czas to postaram się nagrać film jak to działa.

:co: :co: :co: :bije:

tutoriale LG MirrorDrive http://www.youtube.com/watch?v=orR5QX3tJmg
Nova Launcher http://www.youtube.com/watch?v=7AfgAnMser8

Mam nadzieję, że pomogłem :mrgreen: :cfaniak:
leonoel
Stella
Stella

Auto: leon
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Robal » 24 lutego 2017, 20:18

Moich bojów ze zrywającym się połączeniem ciąg dalszy...
Przetestowałem kilka kabli. Lepszych, gorszych, efekt ciągle był taki sam. Zrywało połączenie z android auto z różną regularnością, ale zawsze jednak zrywało. Dzisiaj podjąłem ostatnią próbę - pożyczyłem telefon od żony, zainstalowałem AA i ruszyłem rano do roboty. Może problemem był sam telefon...
I co? I nic, dalej to samo. Zaczynam się zastanawiać czy problem nie tkwi przypadkiem w gnieździe USB w samochodzie, a może to jakiś bug w sofcie Media Systemu? Podjechałbym z tym do ASO tylko jak z nimi gadać? NIe powiem, że mi zrywa połączenie na AA, bo przecież oficjalnie w PL to nie działa, więc można by rzec - tak ma być :)
Może ktoś ma dla mnie radę, jak to załatwić w ASO, bo obawiam się, że sama diagnostyka niewiele może wykryć.
Robal
Sympatyk LeonClub

Auto: 5F
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez majkel_g » 25 lutego 2017, 09:41

Robal napisał(a):Moich bojów ze zrywającym się połączeniem ciąg dalszy...
Przetestowałem kilka kabli. Lepszych, gorszych, efekt ciągle był taki sam. Zrywało połączenie z android auto z różną regularnością, ale zawsze jednak zrywało. Dzisiaj podjąłem ostatnią próbę - pożyczyłem telefon od żony, zainstalowałem AA i ruszyłem rano do roboty. Może problemem był sam telefon...
I co? I nic, dalej to samo. Zaczynam się zastanawiać czy problem nie tkwi przypadkiem w gnieździe USB w samochodzie, a może to jakiś bug w sofcie Media Systemu? Podjechałbym z tym do ASO tylko jak z nimi gadać? NIe powiem, że mi zrywa połączenie na AA, bo przecież oficjalnie w PL to nie działa, więc można by rzec - tak ma być :)
Może ktoś ma dla mnie radę, jak to załatwić w ASO, bo obawiam się, że sama diagnostyka niewiele może wykryć.

To, że AA nie działa w Polsce nie powinno być problemem. Jest to tylko ograniczenie regionalne narzucone przez google, co nie oznacza, że AA nie jest autoryzowaną aplikacją dla naszych ML. Zawsze może jeździć autem w regionie gdzie google pozwala używać AA.

A jeszcze sprawdzając połączenie USB, czy jak wpinasz pendrive lub podłączasz telefon i chcesz słuchać z nich muzyki jak z dysku zewnętrznego jest ten sam problem?
Leon Cupra 290
majkel_g
Signo
Signo

Auto: Cupra 290

Postprzez Robal » 25 lutego 2017, 16:16

majkel_g napisał(a):A jeszcze sprawdzając połączenie USB, czy jak wpinasz pendrive lub podłączasz telefon i chcesz słuchać z nich muzyki jak z dysku zewnętrznego jest ten sam problem?

Nie ma, ale może dzięki temu, że w przypadku muzyki działa buforowanie i krótkotrwałe zrywanie łącza nie ma wpływu na odtwarzanie.

Czy jest jakiś patent, żeby domowym sposobem sprawdzić parametry w gnieździe usb? Komputer/telefon + soft. Ktoś, coś wie na ten temat?
Robal
Sympatyk LeonClub

Postprzez marpit » 26 lutego 2017, 16:43

Dzisiaj chciałem skorzystać i po włączeniu Android auto pojawiło się pobierz aplikacje a potem usługa niedostępna w twoim kraju. Czemu to samo przestało działać?
marpit

Postprzez Pik » 26 lutego 2017, 17:35

Było wiele razy o tym w wątku. Pojawiła się nowa wersja AA, którą trzeba ręcznie zaktualizować.
Pozdrawiam
Pik
Moja Cupra 5F
Pik
FR
FR

Auto: Cupra 5F MY16

Postprzez marpit » 26 lutego 2017, 19:51

Thx szkoda że tak to wszystko niedopracowane
marpit

Postprzez gumbas » 27 lutego 2017, 15:39

Gdyby google dało to by się samo aktualizowało, ale że póki co nie wspiera AA w PL to musimy hackować ;) - to nie jest kwestia braku dopracowania a wielkoduszności google.
"Ten samochód jest przerażający" - Żona

Pijawka
gumbas
Sport
Sport

Auto: CUPRA ST 290

Re: Mirror Link - Seat Leon

Postprzez Rusonaldo » 27 lutego 2017, 21:52

Witam. Koledzy od miesiąca jestem posiadaczem Seata Leona ST a od 2 dni mam Full Link w samochodzie. Facet w serwisie powiedział mi że ekran w samochodzie będzie "widział" to co mam na telefonie. Najbardziej zależy mi na YT (żeby dzieci mogły oglądać na parkingu) i na mapach google. Dostałem potwierdzenie że jak najbardziej to będzie działało. Telefon mój to iphon 5s. Jednak nie działa. Tzn full link działa ale są tylko podstawowe 8 aplikacji. Czy wiecie jak zrobić żeby to działało ? Sprzedawca twierdzi że mam wejść na stronę Seat Polska i tam sciągnąć aplikację. Jednak jej się nie da zainstalować. Napisane jest "rzecz niedostępna - Polski sklep nie udostępnia obecnie żądanej rzeczy". Czy ktoś wie jak mi pomóc ? Dziękuję Radek
Rusonaldo
Stella
Stella

Auto: Seta Leon ST
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez esde » 28 lutego 2017, 07:16

Technologia MirrorLink, o której myślał sprzedawca nie jest dostępna na iPhone. Wspierają ja tylko wybrane telefony z systemem Android. Tak samo mapa Google - wszystko dostępne tylko na Androida. Jeśli sprzedawca wiedział jaki masz telefon, to wprowadził cię w błąd.
esde
TopSport
TopSport

Postprzez marpit » 28 lutego 2017, 09:05

Na parkingu YT dzieciom? Kup tablet i z głowy. Szybciej i wygodniej a jak zmienisz tel na taki z androidem to wykorzystaj to na potrzeby prowadzenia.

A co wg mnie jest niedopracowane. Cała ta technologia full linka, bo wygląda to tak że ktoś coś wymyślił dał koncernom w łapę i to sprzedają robiąc ludzi w bambuko. No bo bądźmy szczerzy nie wiele z tego można skorzystać tak naprawdę i jeszcze komunikat że nie działa u nas.
A wracają do przestania działania w moim przypadku to mimo że wyszła nowa wersja to stara nie powinna być blokowana.
marpit

Postprzez krejzol744 » 28 lutego 2017, 12:05

esde napisał(a):Wspierają ja tylko wybrane telefony z systemem Android.

czy jak będę miał Samsunga S6 lub S7 Edge będę mógł korzystać z map oraz głównie z Youtuba podczas jazdy?
krejzol744
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon FR
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez janek1988 » 28 lutego 2017, 12:45

Temat jest o tym , 10x napisane. W skrócie. Jak zainstalujesz sobie na nim ręcznie (nie ze sklepu aplikację) Android Auto, to będziesz mógł używać Google maps podczas jazdy i Spotify/Google Music. Youtuba oraz innych rzeczy nie.
janek1988
Sport
Sport

Auto: Seat Leon ST FR

Postprzez Endrjuuu » 1 marca 2017, 20:16

Na forum passata jest opisane co zrobić żeby działał ML podczas jazdy i działa wszystko.
Seat Ateca 1.4 TSI ACT 150KM DSG7
Endrjuuu
Stella
Stella

Auto: inne

Postprzez piotrmat79 » 1 marca 2017, 20:59

To podziel się tymi wiadomościami kopiuj / wklej i juz
piotrmat79
Stella +
Stella +

Auto: Leon ST Xcellence

Postprzez marpit » 2 marca 2017, 08:03

a jak by tak poczytać wyżej ?

viewtopic.php?f=87&t=48570&start=700#p677634
marpit

Postprzez piotrmat79 » 2 marca 2017, 11:16

Tak zapytam Czy w ML działają takie modela telefonów jak Xiaomi Redmi czy Huawei czy tylko HTC, Samsung A3,5 S6?? Trochę informacji jest w sieci i bywa różnie. Pytam czy ktoś testował z uwagi, że chcę zmienić telefon i nie wiem co kupić
piotrmat79
Stella +
Stella +

Auto: Leon ST Xcellence

Postprzez Endrjuuu » 2 marca 2017, 21:47

piotrmat79 napisał(a):To podziel się tymi wiadomościami kopiuj / wklej i juz

proszę bardzo:
http://forum.vw-passat.pl/threads/14860 ... asie-jazdy

http://forum.vw-passat.pl/threads/149845-OBDeleven
Endrjuuu
Stella
Stella

Postprzez marpit » 3 marca 2017, 07:43

Tylko te telefony mają ML http://www.mirrorlink.com/phones
Natomiast inne z adenoidem min 5 mogą mieć AA
marpit

Postprzez janek1988 » 3 marca 2017, 13:27

majkel_g napisał(a):
esde napisał(a):Nie da rady. To, co widziałeś to pewnie było chwilowe zakłócenie - system przełączał się na MirrorLink'a, jak już został uruchomiony - niecertyfikowane aplikacje zostały wycięte.

Zasmucony, tym co napisałeś postanowiłem zgłębić temat i ku mojej nieocenionej radości udało się :D

Przedstawiam dosyć skomplikowane :chat: , choć skuteczne rozwiązanie pozwalające uruchomić ML, które nie wyłącza się podczas jazdy.
Niestety nie wiem czy działa on na każdym urządzeniu. Wypróbowane na Samsungu A5 z Androidem 6.

1. W pierwszym kroku instalujemy aplikację CarMode. Jest to dedykowana aplikacja do Samsunga, znajdziecie ją w Galaxy Apps. Instalujemy nie musimy uruchamiać.
2. Następnie musimy zainstalować ze sklepu Play (lub z sieci) - LG MirrorDrive. Aplikacja nie będzie chciała się uruchomić, pojawi się komunikat, że apka działa tylko na LG. Zostawiamy to tak jak jest.
3. W Ustawieniach telefonu wchodzimy w Powiadomienia i odszukujemy LG MirrorDrive. Następnie wyłączamy otrzymywanie powiadomień. W ten sposób uda nam się ominąć również komunikat o tym, że ML nie działa podczas jazdy.
4. Teraz kolejna instalacja. Odszukujemy w sklepie Play aplikację Button Savior. Imituje ona przyciski funkcyjne telefonu (home/back/etc), których nie ma w ML.
5. Niestety po pierwszych czterech krokach ML działa już całkiem, całkiem choć jeszcze nie jest w 100% funkcjonalny, u mnie jest problem z skalowaniem menu. Dlatego, aby jeszcze poprawić działanie ML instalujemy z Sklepu Play Nova Launcher. Zmieni ona układ naszego menu.
6. Teraz finał całej procedury. Przed podłączeniem kablem USB telefonu do auta uruchamiamy Button Savior, podłączamy telefon i uruchamiamy z menu ML aplikację LG MirrorDrive. Naszym oczom ukaże się obraz 1:1 z naszego telefonu. Odszukujemy i uruchamiamy aplikację Nova Launcher (zadziała ona tylko w ML). Teraz zmieni nam się układ ikon i menu, ale pozwoli to skorzystać z całego obszaru i wszystkich aplikacji.

Można powiedzieć, że to całość. Teraz działa nam każda aplikacja. Yanosik, YT i co dusza zapragnie. Wszystko wyświetla się na ekranie radia i nie wyłącza podczas jazdy. 8)

Mam nadzieję, że pomogłem. Jeżeli znajdę jutro czas to postaram się nagrać film jak to działa.

Próbowałem na swoim Xiaomi Mi5, ale nie działa :(

Nie instaluje mi Car mode od Samsunga, z apk mirror również nie.
LG Mirrordrive zainstalowal, ale po włączeniu na chwile zmienia sie ekran na poziomy i wraca do pionowego, nic się nie dzieje.

Próbowałem też instalować Sony Mirrorlink, Htc mirrorlink, Samsung Mirrorlink i tylko htc mirrorlink dało się zainstalować ale nic to nie daje. Po wybraniu połaczenia z telefonem z poziomu auta i tak zawsze probuje otworzyc android auto, mimo ustawionej preferencji na mirrorlink. Nawet odinstalowanie android auto nic nie daje: (
janek1988
Sport
Sport

Auto: Seat Leon ST FR

Postprzez marpit » 3 marca 2017, 14:48

Xiaomi nie obsługuje ML więc nie ma znaczenia co zainstalujesz... Podałem wyżej linka do tych co obsługują BN i na nich można to testować.
marpit

Postprzez krejzol744 » 3 marca 2017, 22:02

majkel_g napisał(a):

powiem tak po poradach jakie pisał kolega wyżej na iphonie 5S nic mi nie działało za wyjątkiem zrzutu nawigacji map google
Wymieniłem telefon na Samsunga S7 Edge i po zainstalowaniu tych aplikacji wszystko chula jak należy mam dosłownie cały zrzut telefonu na ekranie wszystkie aplikacje
chodzi navi Yanosik Youtube przeglądarka google wszystko podczas jazdy :mrgreen:
krejzol744
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon FR

Postprzez Fredi88 » 7 marca 2017, 18:58

krejzol744 napisał(a):Wymieniłem telefon na Samsunga S7 Edge i po zainstalowaniu tych aplikacji wszystko chula jak należy mam dosłownie cały zrzut telefonu na ekranie wszystkie aplikacje
chodzi navi Yanosik Youtube przeglądarka google wszystko podczas jazdy :mrgreen:

Dobrze wiedzieć bo też mam s7edge. Myślałem, że mimo to YT podczas jazdy jest nieosiągalny :) Jutro będę kombinował :D
Fredi88
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR

Postprzez ajej87 » 8 marca 2017, 09:26

Panowie, zapodajcie zdjęcie jak wygląda np. Yanosik na ekranie Seata z mirror linkiem:-)
ajej87
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 5F

Postprzez Endrjuuu » 8 marca 2017, 17:33

Proszę tu masz jak wygląda passacie. https://www.youtube.com/watch?v=afVwNV_Uq8o
Endrjuuu
Stella
Stella

Postprzez asasinooo » 9 marca 2017, 15:50

Wie ktoś może od czego zależy tryb dzień/noc w google maps? Ma to coś wspólnego ze światłami? Jak mam dzienne to mam tryb dzienny, a jak mijania to tryb nocny? Nie da się tego jakoś manualnie ustawiać?
asasinooo
Stella
Stella

Auto: Ateca

Postprzez esde » 9 marca 2017, 16:07

Dokładnie tak to działa jak opisałeś. Z tego co mi wiadomo - nie ma możliwości zmiany.
esde
TopSport
TopSport

Postprzez maciek89 » 9 marca 2017, 16:27

Da się ustawić. Ustawienia auta > Ekran i tam wybierasz dzień / noc / automatycznie. Jak dasz automatycznie to tryb dzienny będziesz mieć tylko gdy masz światła w trybie auto i jest dzień. To ustawienie współpracuje z android auto i np wieczorem wciąć możesz mieć mapy na jasnym tle jeśli ustawisz ekran na stałe na dzień. :)
maciek89
Cupra
Cupra

Auto: Cupra 280 MY16

Postprzez esde » 9 marca 2017, 17:19

O popatrz, nie wiedziałem, dzięki! :)
esde
TopSport
TopSport

Postprzez Robal » 11 marca 2017, 18:09

Albo jestem ślepy, albo te ustawienia są w innym miejscu, albo... no właśnie, gdzie to jest?
U mnie ten ekran wygląda tak:
Obrazek
Robal
Sympatyk LeonClub

Postprzez maciek89 » 16 marca 2017, 08:58

Chyba masz nowszą wersję, bo masz opcję menu kafelkowego jak w poliftach. Ja mam MY16 6,5" i nie mam opcji menu kafelkowego ale mam niżej opcję dzień / noc.
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez Robal » 16 marca 2017, 11:23

Też mam MY16, 6,5 cala.
Sprzęt jest w wersji H30, soft – 0359.
Robal
Sympatyk LeonClub

Postprzez maciek89 » 16 marca 2017, 12:42

Ja mam oprogramowanie 0245 , sprzęt H24, produkcja auta listopad 2015.

http://imgur.com/a/yxY0o
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez UniqueSilver » 24 marca 2017, 17:02

Dla potomności, Samsung Galaxy S7 Edge działa bez problemu przez Android Auto, widzi Spotify, Mapy, kontakty, SMS itd.
UniqueSilver
Sport
Sport

Auto: Seat Leon Cupra 280

Postprzez ajej87 » 24 marca 2017, 18:32

UniqueSilver napisał(a):Dla potomności, Samsung Galaxy S7 Edge działa bez problemu przez Android Auto, widzi Spotify, Mapy, kontakty, SMS itd.

Spotify uruchamia się automatycznie?
ajej87
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 5F

Postprzez witfos » 25 marca 2017, 18:48

Siemanko, ile czasu wam ładuje baterię na USB i przy jednoczesnym używaniu map google i spotify? Bo w moim nie wyrabia ;/ Na serwisie powinni ogarnąć?
witfos
Stella
Stella

Auto: Leon I

Postprzez Cobra_o7o » 25 marca 2017, 18:51

To zależy też od telefonu, jaki ma bilans energetyczny - jak jest spersonalizowany i np. na jakiej jasności pracuje, więc to o co pytasz to mało informacji do rzetelnych porównań.
Cobra_o7o
Sport
Sport

Auto: odrzutowe

Postprzez maciek89 » 26 marca 2017, 00:15

UniqueSilver napisał(a):Dla potomności, Samsung Galaxy S7 Edge działa bez problemu przez Android Auto, widzi Spotify, Mapy, kontakty, SMS itd.

Już kilka osób z S7ką tu o tym pisało ze mną włącznie ale w sumie kolejny raz nie zaszkodzi. :D BTW android auto powinien działać z każdym smartfonem z androidem 5.0 i wyżej. To właściwie też zostało napisane. ;) Mój S7 pod aktualizacji do Nougata zaczął się strasznie grzać przy android auto i gdy obsługuje jak jest podłączony pod AA to czasami nie wyrabia i laguje.

Co do baterii to jw. to zależy od telefonu. Ktoś już pisał, że AA zużywa mu tyle energii, że smartfon nie potrafi utrzymać baterii, a co dopiero ją doładować. U mnie ładuje bardzo powoli, ale ładuje. W poniedziałek test z chińczykiem, którego ostatnio nabyłem tj. Hłałej P10, tylko muszę kupić kabel usb-c. :P
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez UniqueSilver » 28 marca 2017, 00:18

ajej87 napisał(a):

Spotify uruchamia się automatycznie?
jak wejdziesz w muzykę w android auto masz ustawienie z jakiej apki ciągnie audio. Mozna wybierać playlisty i wszystko co jest w spotify. Dodatkowo muzyka leci w tle jak działa nawigacja co jest świetne.
UniqueSilver
Sport
Sport

Postprzez chomik-22 » 28 marca 2017, 10:05

Witam, czy ktoś dokładał Full Link już po zakupie auta w jakiejś rozsądnej cenie (jeśli tak, to gdzie)? U Plichty w Gdańsku zaproponowali mi za 1000 zł. Dużo, biorąc pod uwagę, że przy konfiguracji kosztuje niecałe 700, a zakładam, że dla nich to jest 15 minut pracy z podpiętym komputerem.
chomik-22
Stella
Stella

Auto: Seat Leon ST Style

Postprzez esde » 28 marca 2017, 10:47

Jest sporo ludzi, co dokupowało FullLinka. Najprawdopodobniej będą też wymieniać port USB. Cena 1000 zł to chyba standard. Taka kara za nie dodanie przy zakupie :) Przeszukaj forum, jest trochę o tym.
esde
TopSport
TopSport

Postprzez gumbas » 28 marca 2017, 10:58

Potwierdzam powyższe. Gapiostwo kosztuje 300zł extra. Wymieniają też USB na dostosowany do transmisji danych a nie tylko ładowania.
"Ten samochód jest przerażający" - Żona

Pijawka
gumbas
Sport
Sport

Auto: CUPRA ST 290

Postprzez UniqueSilver » 28 marca 2017, 11:14

gumbas napisał(a):Potwierdzam powyższe. Gapiostwo kosztuje 300zł extra. Wymieniają też USB na dostosowany do transmisji danych a nie tylko ładowania.
Dziwna sprawa, u mnie nie było odblokowane w systemie jednak złącze USB było gotowe. Wgrali tylko płytkę w ASO i działa.
UniqueSilver
Sport
Sport

Postprzez chomik-22 » 28 marca 2017, 13:35

gumbas napisał(a):Potwierdzam powyższe. Gapiostwo kosztuje 300zł extra. Wymieniają też USB na dostosowany do transmisji danych a nie tylko ładowania.

Nie do końca rozumiem, bo z USB mogę odtwarzać muzykę, a więc funkcję transmisji danych ten port posiada. Tak czy inaczej jak chcę mieć muszę dopłacić :-(
chomik-22
Stella
Stella

Auto: Seat Leon ST Style

Postprzez esde » 28 marca 2017, 13:41

Coś jest tam specyficznego w tym porcie, żeby działał z FullLinkiem. Co? Nie wiemy, ale ASO je wymienia. Czasem nie trzeba - to zależy kiedy kupiłeś auto.
esde
TopSport
TopSport

Postprzez mrcn » 28 marca 2017, 13:46

Chyba tylko mnie się udało dołożyć za 700... Autokometa w W-wie, ale nie wiem jak teraz.
ObrazekObrazek
mrcn
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Cupra ST 4drive

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja