Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
lukaszlukasz napisał(a):Dokładnie na takim komplecie opon i felg 17x7J, ET 38 205/50/17 jest mój Leon od kilku lat. Do póki nie obniżałem auta o 35mm nie wiedziałem co to obcieranie o nadkole. Teraz to wiem. Z tyłu pasuje idealnie - jest dokładnie na równi z karoserią co bardzo świetnie wygląda. Z przodu tak jakby 1mm wystaje? (i to właśnie przód obciera na sporych dziurach). Wizualnie jest o wiele lepiej niż na oryginalnych et. Nie wiem czy najlepszym rozwiązaniem nie było by wtedy brać et 38 na tył a na przód et 45 bo w tym modelu felg był dostęp do tych et 38 i 45 właśnie (momo win pro). Ale to tylko dylemat jeśli będziesz obniżać auto bo jak na normalnych sprężynach to można brać.
seat1978 napisał(a):ja osobiście nigdy bym nie kupił replik . Nigdy jakość tych felg nie będzie jak ori .
Haszeer napisał(a):a jaki masz budżet powiedz, coś ogarniemy. PW
GlebA napisał(a):Witam mam bardzo nietypowe pytanie kupiłem ostatnio felgi do auta używane z firmy aez i kupiłem do nich pierścienie centrując pod te felgi i wszystko bardzo ładnie pięknie ja do założenia a tutaj jest luz z 1 mm czy to jest normalne ?
GlebA napisał(a):Witam mam bardzo nietypowe pytanie kupiłem ostatnio felgi do auta używane z firmy aez i kupiłem do nich pierścienie centrując pod te felgi i wszystko bardzo ładnie pięknie ja do założenia a tutaj jest luz z 1 mm czy to jest normalne ?
lukaszlukasz napisał(a):Dokładnie na takim komplecie opon i felg 17x7J, ET 38 205/50/17 jest mój Leon od kilku lat. Do póki nie obniżałem auta o 35mm nie wiedziałem co to obcieranie o nadkole. Teraz to wiem. Z tyłu pasuje idealnie - jest dokładnie na równi z karoserią co bardzo świetnie wygląda. Z przodu tak jakby 1mm wystaje? (i to właśnie przód obciera na sporych dziurach). Wizualnie jest o wiele lepiej niż na oryginalnych et. Nie wiem czy najlepszym rozwiązaniem nie było by wtedy brać et 38 na tył a na przód et 45 bo w tym modelu felg był dostęp do tych et 38 i 45 właśnie (momo win pro). Ale to tylko dylemat jeśli będziesz obniżać auto bo jak na normalnych sprężynach to można brać.
F1focca30 napisał(a):Witam Forumowiczów i proszę o pomoc. Jestem tu świeżakiem .
Zakupiłem nie dawno czerwonego Leona 1P rok 2011 z pakietem Ms Design 2.0TDI CR 140KM, chcę kupić felgi średnica 18x8 lub 8.5
opony 215 lub 225 /40 pytanie jest takie: jakie ET ? chodzi mi żeby środek felgi wpadał jak najgłębiej do środka czyli musi być małe ET ale gdzie jest granica tego ET w przypadku Leona 1P??? zawieszenie jest oryginał tak mi się wydaję bynajmniej dodam że w opcję wchodzi naciąg . Proszę o pomoc temat pilny siedzę już na necie od paru dni i mózg mi się gotuje
)
racek666 napisał(a):F1focca30 napisał(a):Witam Forumowiczów i proszę o pomoc. Jestem tu świeżakiem .
Zakupiłem nie dawno czerwonego Leona 1P rok 2011 z pakietem Ms Design 2.0TDI CR 140KM, chcę kupić felgi średnica 18x8 lub 8.5
opony 215 lub 225 /40 pytanie jest takie: jakie ET ? chodzi mi żeby środek felgi wpadał jak najgłębiej do środka czyli musi być małe ET ale gdzie jest granica tego ET w przypadku Leona 1P??? zawieszenie jest oryginał tak mi się wydaję bynajmniej dodam że w opcję wchodzi naciąg . Proszę o pomoc temat pilny siedzę już na necie od paru dni i mózg mi się gotuje
)
Do ori zawieszenia nie ma co szaleć z naciągami i szerokim kołem. Wcześniej masz napisane jakie kola .pasuja bez przycierek na serię 18 8" et 45 . Żeby środek wpadal do srodka i było to ladnie widoczne to wydaje mi się że min 8.5 szerokości felga musi miec
racek666 napisał(a):Wrzuć eibacha i pakuj 8.5 " et 40 będzie ładnie się zgrywalo
wigierol napisał(a):wiesz moze gdzie takie mozna dostać ? bo na allegro to tylko w archiwum zdjecia zostały
takiego modelu juz nie widziałem z rozstawem 5x112
to juz automatycznie ty musisz stwierdzic czego oczekujesz jak założysz na auto... mozesz zalozyc 10mm zeby tylko cos bylo, a mozesz 30mm zeby kolo wystawało poza obrys... sam to musisz zmierzyctelek1995 napisał(a):dystanse jakies trzeba?
53-40tomeknowac5 napisał(a):Witam planuję kupić alufelgi 16 6.5j jakie et szukać żeby za bardzo się nie chowaly i nie wystawały
creative7 napisał(a):Czy felgi https://www.ladnefelgi.pl/product-pol-36593-FELGI-17-5X112-MERCEDES-AUDI-A3-A4-A6-VW-SKODA.html będą pasować do Leona 2 FR 2011 ?
nieraz wałkowane w temacie, poczytaj troche...tomeknowac5 napisał(a):Witam mam pytanko poszukuje alufelgi 17 i jakiej szerokości szukać aby koło weszło w nadkole , i jakie et powinno być ,
SzySza napisał(a):Wybaczcie Panowie , temat wałkowany na okrągło do porzygu ale potrzebuje informacji.
Chcę kupić felgi 18' et 40 rozmiar 4 x 8J i tutaj pytanie z mojej strony , mianowicie na razie chcę jeździć na seryjnym zawieszeniu a w miarę przypływu gotówki kupić jakieś sprężyny albo gwint, będzie tarło po nadkolu przy serii albo gwincie.
Jakie opony proponujecie do takiego rozwiazania? coś z naciągiem czy bez?
Z góry dziękuję
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości