Zimówki wystarczyły na dwa sezony, więc bez dramatu. Po 48.000 km miałem (o dziwo) tylko jedną felgę do prostowania i to z tyłu

Wiadomo, że balon to trochę większy komfort i mniejsze ryzyko otarcia felgi o krawężnik ale wiadomo- coś za coś. Nie ukrywam, że jestem mega zadowolony z tych opon Uniroyal Rainsport 3, jedyne do czego można się przyczepić to, że są dość miękkie i troszkę kładą się na zakrętach ale nie wpływa to jakoś negatywnie na prowadzenie. Poza tym wprost niesamowita przyczepność na mokrym- jechałem w totalnej ulewie i dosłownie jechały jak po sznurku i spokojnie nawet na dwóch pierwszych biegach w Cuprze można wcisnąć pedał w 2/3 bez oznak wyraźnego problemu z trakcją, jak i wheelhop. Na suchym prawdopodobnie przez to, że są dość miękkie świetnie kleją z miejsca i wheelhopik jest tak minimalny, że w niczym to nie przeszkadza, a przy tym opony są dość tanie. Średnio byłem przekonany do marki Uniroyal, bo to raczej niska półka, ale mój tata ma je u siebie i jazda mnie w pełni przekonała- szczerze polecam do mocnej ośki do jazdy na codzień, do tego są ciche.
@Alex , to ja nie wyobrażam sobie wymiany na 18", Cupra zasługuje na większe koło i wygląd na 19-kach jest dużo lepszy, a na żaden dyskomfort nie narzekam, a trochę km już zrobiłem... Na szczęście drogi, którymi jeżdżę nie są podziurawione ale rozumiem, że jak ktoś ma np. byle jaką drogę dojazdu do pracy / domu to boi się, że na profilu 35 będzie katorga