Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
M4rcus569 napisał(a):Panowie pomóżcie. Czy w moim Leonie jest możliwość aktywowania zamykania/otwierania szyb z pilota?
Powodzenia Ci zycze... czytales jaki on ma modul komfortu ?kurex napisał(a):Prostszy sposób to kabel Viakena + Czeski programik
Tak jak Kolega bledow Ci juz napisal. Tylko programem VDC na RS232. (pierwszy post na pierwszej stronie tego tematu. Wszystko jest idealnie wyjaśnione) i zapewniam ze dzialaM4rcus569 napisał(a):Panowie pomóżcie. Czy w moim Leonie jest możliwość aktywowania zamykania/otwierania szyb z pilota?
Prawdopodobnie nie zalogowales sie pinem do modulu...Seat ibiza 6l napisał(a):witam mam problem z modułem komforu 6Q0959433E nie mogę czytać pamięci eprom za pomocą vds-pro,mozliwości w programie (brak wiersza 26 read eeprom i 27 eeprom write) proszę o pomoc.
... nie tylko ... VCP+K po USB tez ogarniaadams napisał(a):Tylko programem VDC na RS232.
motyka8 napisał(a):a mógłbyś to jakos rozwinąć bo tez mam modul AH i bym sobie ogarnal (co to za kabel)
. A jaki to masz ten sterownikmatts84 napisał(a):Axe może ty pomożesz, pytałem w 2 wątku jakis czas temu gdzie się wpiąć z uniwersalnym sterownikiem aby domykał szyby, czy podpiąć go pod kabel od zamykania aby dał długi impuls? Na tym kablu pojawia się masa ok 20 sek
Też. To ty nie wyposazyles sie jeszcze w interfejs i jakiegos Vag Com? Sam byś to ogarnął.Pabloxl napisał(a): czy otwieranie też jest możliwe?
mlynek napisał(a): To ty nie wyposazyles sie jeszcze w interfejs i jakiegos Vag Com? Sam byś to ogarnął.
tatian napisał(a):W Warszawie uderz do Marcina TDI.
Sony napisał(a):Domykanie szyb owszem, ale o lusterkach raczej pomarzyć możesz, bo bez grubszych modów się nie obejdzie
Który?wojtek_1987 napisał(a):ten kabelek
Kabel diagnostyczny to ten najzwyklejszy - przyjmijmy, a ten, którym możesz "pogrzebać" w ECU to np. kabel typu MPPS. Ale diagnostycznym nie zrobisz tego co MPPSem, a MPPSem nie zrobisz tego, co diagnostycznym. Jaśniej chyba nie dam radywojtek_1987 napisał(a):sluzy jedynie do mapowania silnika
Maras2003 napisał(a):Na szybko http://www.forum.fcp.pl/viewtopic.php?t=6045
Czeski program tam nie działa ?
Axee napisał(a):lud_r, adresy komorek dobrze wpisales? z $ ... czy z #.
Axee napisał(a):Szyby z wkladki drzwi kierowcy sie zamykaja i otwieraja? Pozycje krancowe wyuczone?
Cwani napisał(a):Czy ktos z okolic katowic ogarnie taka przyjemnosc w leonie z modulem 1J0 959 799 F? Czeski programik pokazuje ze modul nie odpowiada a w VCDS-ie nie jestem w stanie wejsc w dlugie kodowanie...
Maras2003 napisał(a):To nie to samopilotem można sterować szybami góra/dół
a nie lepiej zmienic caly modul komfortu na obslugujacy czeski program?desmo napisał(a):Cwani napisał(a):Czy ktos z okolic katowic ogarnie taka przyjemnosc w leonie z modulem 1J0 959 799 F? Czeski programik pokazuje ze modul nie odpowiada a w VCDS-ie nie jestem w stanie wejsc w dlugie kodowanie...
też miałem ten problem i szybkie rozwiązanie to zakup modułu na znanym portalu który wpinasz w wiązkę drzwi i działa , koszt ok 40 zł
glibo napisał(a):a nie lepiej zmienic caly modul komfortu na obslugujacy czeski program?desmo napisał(a):Cwani napisał(a):Czy ktos z okolic katowic ogarnie taka przyjemnosc w leonie z modulem 1J0 959 799 F? Czeski programik pokazuje ze modul nie odpowiada a w VCDS-ie nie jestem w stanie wejsc w dlugie kodowanie...
też miałem ten problem i szybkie rozwiązanie to zakup modułu na znanym portalu który wpinasz w wiązkę drzwi i działa , koszt ok 40 zł
myszazwc napisał(a):Panowie możecie mi podpowiedzieć jak z tym vds się połączyć,już wszystkie możliwości w ustawieniach zmieniałem i dalej nic dodam że inne programy pod com chodzą idealnie
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości