Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Maro napisał(a):U mnie występuje stukanie i trzeszczenie z okolic słupka B (przy pasach) słychać to szczególnie na nierównościach i gdy pracuje nadwozie przy wjeżdżaniu na garby, podjazdy. Czy ktoś z Was demontował obudowę tego słupka? Mam ochotę tam zajrzeć i wykleić te plastiki 3 mm matą butylową i wysmarować łączenia plastik/plastik, plastik/guma (czymś niesilikonowym np. MOLYKOTE) Na marginesie ASO już tam grzebało (podobno...) i nic nie poprawili.
verton91 napisał(a):Maty alubutylowe na blachę, oraz samoprzylepna pianka o grubości 8mm na wewnętrzną stronę tapicerki, efekt WOW w odsłuchu muzyki, nie trzeszczy nic, ciszej generalnie w samochodzie - szczegolnie czuć to przy predkosciach autostradowych.
vertigo027 napisał(a):Witam.
Borykam się z drobnym problemem w moim leonieOtóż podczas jazdy po nierównościach lub po "kostce " ( poniemiecka droga) wpada w drgania licznik w kokpicie. I wydaje dziwne dźwięki skrzypienia. Czy kto ktokolwiek z was miał taki problem?
szadubaba napisał(a):Polecam na w/w bolaczki:
skuteczne zarowno we Fiacie jak i w BMW
poli_x napisał(a):
To jest prawdopodobnie mój sprawca delikatnych stuków w tylnej części auta, okolice tylnego słupka i drzwi, co mogę zrobić? Jakaś regulacja zamka w oparciu z tylu, wymiana zamka, czy wystarczy czymś obłożyć/posmarować ten bolec?
to samo dzialo sie w MK1.szadubaba napisał(a):k, ale konsystencję ma inną niż silikon z marketu. Wmasowałem w te uszczelki ile się dało (i przy okazji wszystkie uszczelki drzwiowe) Ja
michal84 napisał(a):Mój Leon boryka się z trzeszczącymi uszczelkami zamszowymi u góry drzwi. Objawy: trzeszczenie/stukanie na nierównościach, jakby całe auto "pracowało".
Za radą jednego z zamieszczonych tutaj filmików, gdzie gość rozwiązuje ten sam problem w Golfie VI, użyłem pokazanego tam specyfiku. Jest to mleczko do uszczelek, ale konsystencję ma inną niż silikon z marketu. Wmasowałem w te uszczelki ile się dało (i przy okazji wszystkie uszczelki drzwiowe) Jak na razie cisza. 3 tygodnie. Nie wiem co ile zabieg będzie trzeba powtarzać ale mimo kilku silnych deszczów i mycia na razie jest ok. Koszt buteleczki: ~2X zł
Polecam..
m1chal_p napisał(a):Cześć, przy niskich temperaturach (okolice 15 stopni) na delikatnych nierównościach coś rezonuje mi w desce rozdzielczej. Nie potrafię tego zlokalizować, dociskałem już chyba wszystko, m.in. zegary, kratki nawiewu, głośnik centralny, obudowę kierownicy... Tryb komfort, przebieg 7tys. km. Czy ktoś z Was obserwuje coś takiego u siebie i mógłby mnie w jakiś sposób nakierować, gdzie szukać świerszcza?
m1chal_p napisał(a):Cześć, przy niskich temperaturach (okolice 15 stopni) na delikatnych nierównościach coś rezonuje mi w desce rozdzielczej. Nie potrafię tego zlokalizować, dociskałem już chyba wszystko, m.in. zegary, kratki nawiewu, głośnik centralny, obudowę kierownicy... Tryb komfort, przebieg 7tys. km. Czy ktoś z Was obserwuje coś takiego u siebie i mógłby mnie w jakiś sposób nakierować, gdzie szukać świerszcza?
artek90 napisał(a):mam taki srodek tylko ze marki turtle wax i dziala super
szadubaba napisał(a):Tylko pamietaj zeby nasmarowac te ten mieszek na samej gorze drzwi ktory widac po otwarciu.
Ja to mam lepiej, jako ze w Cuprze z tylu jest duzo skory z plastikowej krowy to gdzies o siebie ta skora ociera i nie moge tego zlokalizowac...
Dokładnie. Nie skrzypiały te uszczelki, póki nie zaaplikowałem silikonu. Teraz to nawet nie chce mi się tego ruszać, skrzypi to skrzypi, idzie wytrzymać. Grunt że nie słychać żadnych innych niechcianych dźwięków w kokpicie.Ja sie spotkalem ze stwierdzeniem ze wlasnie zabawa tymi szuwaksami poglebia problem.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości