Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Zix napisał(a):Swoją drogą moderator mógłby zmienić tytuł tematu...
wodzik napisał(a):Jestem za !
rlukawski napisał(a):Hmm DSG7 / 1.8 ale FR - launch controj jest
raflo83 napisał(a):Panowie, czy launch control będzie działał jeśli po procedurze uruchomienia go (hamulec w podłodze) będziemy mieli wciśnięty pedał gazu cześciowo, czyli nie do kick down?
P.S.
Zmienić tytuł wątku, bo ludzie go po "lunchu" nie znajda w opcji szukaj
raflo83 napisał(a):po puszczeniu hamulca zaczęła świecić się kontrolka trakcji, która skutecznie blokowała start. Polegało to na tym, że wkręciły się obroty na 4k, zapaliła się kontrolka trakcji, obroty zeszły na 3k, potem poszybowały pod czerwone pole, znowu trakcja itd itp.
raflo83 napisał(a):zmienić bieg na dwójkę samemu aby uniknąć zawieszki.
chciałem testować i nie wyszło, pomimo wyłączonego kompletnie ESP zapalała się znowu kontrolka trakcji blokująca skutecznie przyśpieszenie w tym przypadku. Jakieś hipotezy? Chodzi o tą kontrolkę zaznaczoną strzałką:raflo83 napisał(a):Jak będę miał chwile czasu, warunki odpowiednie itd itp, to nagram jak LC działa i porównam ze startu np z 2k. Na razie raz przetestowałem i jedyne zastrzeżenie mam co do zawieszki na pierwszym biegu na czerwonym polu, co z reszta było widać na filmikach z YouTube jak wpiszecie " cupra launch control". Myśle, ze dobrym rozwiązaniem jest w przypadku LC w cuprze ruszyć z kick down i zmienić bieg na dwójkę samemu aby uniknąć zawieszki. Taka mała teoria...
no właśnie w tym jest problem, tylko 1 raz na 4 próby łącznie udało się wystartować bez zapalania trakcji a filozofii w LC nie ma abym robił coś nie tak.Pelikson napisał(a):Pomimo całkowicie wyłączonego ESP dalej czujesz, że odcina moc?
kizus24 napisał(a):Ja zauważyłem u siebie w dsg7 że nie ma launch control niestety.Lecz mam inną teorie,jeżeli wrzucimy bieg neutralny i dodamy gazu można wrzucić bieg d/s i auto rusza jak szalone
gumbas napisał(a):kizus24 napisał(a):Ja zauważyłem u siebie w dsg7 że nie ma launch control niestety.Lecz mam inną teorie,jeżeli wrzucimy bieg neutralny i dodamy gazu można wrzucić bieg d/s i auto rusza jak szalone
Na 99,9% masz LC.
ESP off, hamulec na maksa do dechy, gaz na maksa do dechy i powinien trzymać na 3,5krmp aż puścisz hebel. Ewentualnie skrzynie ustaw w trybie S.
A N t tylko do holowania bo skrzynie popsujesz.
shreku napisał(a):w cuprze silnik ma rev limiter na 4k RPM bodajże - jeszcze bałem sie sprawdzać, 1500km nie mam
Tom_O napisał(a):Wydawało mi się, że jest to pomocne w samochodach z napędem na 4 koła
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości