Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

1.9 TDI nie otwiera drzwi

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

1.9 TDI nie otwiera drzwi

Postprzez MajkelTDI » 27 lipca 2017, 14:16

Witam,
Mam tego typu problem, że w moim seacie nie otwierają się drzwi- wcale. Pilot nie reaguje na kliknięcia (chociaż dioda na pilocie się zapala). Po otworzeniu drzwi przednich od strony kierowcy manualnie i próbie otworzenia ich przyciskiem obok otwierania szyb, zamki nie reagują. Dodatkowo po otworzeniu drzwi kluczykiem manualnie dioda alarmu cały czas mryga- nie odcina alarmu. Raz na jakiś czas zadziała przycisk w drzwiach obok przycisków do szyb, ale nie zauważyłem żadnej reguły kiedy to się dzieje. Szyby działają normalnie, nie mam żadnego dokładanego alarmu, odłączenie akumulatora nic nie daje. Próbowałem dwukrotnie połączyć się z modułem komfortu za pomocą VAG'a, ale żadna próba nie zakończyła się sukcesem. Również nie można połączyć się z centralnym zamkiem.

Czy spotkaliście się kiedyś z tego typu problemem? Jakieś rozwiązania? Sugestie? Ewentualnie dobry elektryk samochodowy w Łodzi?

P.S. Czytałem o module komfortu na forum, ale nie znalazłem konkretnie takiego przypadku.

Z góry dziękuję.
MajkelTDI
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.9TDI
Silnik: ASV 1.9

Reklama

Re: 1.9 TDI nie otwiera drzwi

Postprzez bzykofm » 27 lipca 2017, 14:28

Sprawdź bezpiecznik nr 6, 5A, on jest od centralnego.

http://www.toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=83
była: Ibiza 6L lift 1.4 85KM 2013-2014
Leon Barbarzyńca105KM 250Nm @ dynoPro 195KM 374Nm 2014-

Obrazek
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: małopolskie
Auto: leon 1P FL TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Postprzez MajkelTDI » 27 lipca 2017, 14:35

Sprawdziłem bezpieczniki, zapomniałem dodać. Nawet je wymieniłem, ale nic to nie dało. :-|
MajkelTDI
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.9TDI
Silnik: ASV 1.9

Postprzez adams » 28 lipca 2017, 18:05

MajkelTDI napisał(a):po otworzeniu drzwi kluczykiem manualnie dioda alarmu cały czas mryga- nie odcina alarmu.
"drze" się alarm gdy otworzysz drzwi ? Skoro Ci nie rozbraja alarmu to moim zdaniem dlatego właśnie nie działa Ci ten przycisk od otwierania/zamykania auta w panelu sterowania szybami zamkiem lusterkami itd. Gdy wszystko jest ok, to chyba każdy tak ma że nie otworzysz tym przyciskiem auta do póki nie odblokujesz alarmu. I wg mnie takie rozwiązanie ma sens. Więcej Ci napisze na prv - alarmy to nie jest mój ulubiony temat na forum publicznym :-P
adams
Sport
Sport

Auto: LEON
Silnik: APP 1.8

Postprzez 16czarny16 » 8 sierpnia 2017, 16:05

Uwalony zamek master albo któryś z mikrostyków, TTTM
16czarny16
Sport
Sport

Auto: ASZ+