Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[5F] FullLink: MirrorLink, Apple CarPlay, Android Auto

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: MirrorLink - Seat Leon

Postprzez michal84 » 29 sierpnia 2017, 17:44

Używam do Huawei p9 kabli gembird i rock, USB c zero problemów z komunikacją, nie wiem jaki prąd ale podczas używania gm przez AA telefon się ładuje, po trasie zawsze podpinam mający 100%
michal84
Signo
Signo

Auto: Leon 5F FR MY2016
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Reklama

Postprzez AilO » 30 sierpnia 2017, 08:07

Swatek napisał(a):iedy szukałem kabla nie znalazłem takiego właśnie jak na aukcji - czyli 0,2m i z końcówką do telefonu zagiętą pod kątem 90 stopni. Taki kabel pozwala położyć duży telefon na płasko

Hmm... mam standardowy i raczej duuuży telefon (xperia XZ Premium). super na płasko się nie mieści, ale problemu ogólnie nie ma :)
AilO
Stella +
Stella +

Auto: leon

Postprzez Swatek » 30 sierpnia 2017, 13:36

AilO napisał(a):
Swatek napisał(a):iedy szukałem kabla nie znalazłem takiego właśnie jak na aukcji - czyli 0,2m i z końcówką do telefonu zagiętą pod kątem 90 stopni. Taki kabel pozwala położyć duży telefon na płasko

Hmm... mam standardowy i raczej duuuży telefon (xperia XZ Premium). super na płasko się nie mieści, ale problemu ogólnie nie ma :)

Mi przy telefonie ZTE Axon7 albo końcówka kabla jest zagięta albo telefon "wisi" w powietrzu opierając się o kabel. Wtyczka pod kątem 90 stopni rozwiązuje ten jakże poważny problem 8)
Swatek
Signo
Signo

Region: zachodniopomorskie
Auto: Leon KL ST
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Lord_Nikkon » 30 sierpnia 2017, 18:05

Tutaj się zgadzam z kolegami ja mam J5 i na kablu o którym pisałem wcześniej niestety "wisi" w powietrzu raz że przewód jest dość sztywny (ma oplot w celu zapobiegania zakłóceń), dwa, że J5 to jednak krowa w porównaniu do Iphona Se żony i na koniec że ta wnęka jest cholernie mała. Ja nie wiem czemu nie dali tego złącza np w podłokietniku. Tam raczej większość telefonów się zmieściło. :?
Lord_Nikkon
Signo
Signo

Auto: Leon 5F

Postprzez Duda » 31 sierpnia 2017, 22:00

Kupował ktoś ostatnio klucz do używanego auta? Ile to obecnie kosztuje? Coś w salonie muszą zrobić czy mogą np. wysłać mi te kody?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Duda
Stella +
Stella +

Auto: Leon ST FR
Silnik: CDLA 2.0

Postprzez andRyou » 1 września 2017, 07:19

Wystraczyło spojrzeć kilka postów wcześniej:

Lord_Nikkon napisał(a):Musisz przez ASO. Ja też chciałem coś na lewo zrobić ale się nie da bo musi zostać wygenerowany kod przez system a żeby to zrobić musisz kupić usługę która ma bardzo sztywno ustawioną cenę. Ja zapłaciłem 1100 zł :-x . Dodatkowo jest wymieniany port USB w konsoli środkowej.

Mi w Łodzi zawołali 1k
andRyou
Stella
Stella

Auto: Leon 5F ST FR
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez Lord_Nikkon » 1 września 2017, 11:08

Ja zapłaciłem 1100, bo tak jak wcześniej napisałem - musisz wygenerować kod do odblokowania funkcji oraz wymienić kostkę USB w konsoli centralnej. Nie wiem ile kosztują poszczególne części bo jeszcze nie dostałem faktury ale zdziwiłbym się gdyby kostka była droższa niż 200 zł.

Pewnie kody mógłbyś sobie wziąć bo są w takim opakowaniu jak na DVD ale co z tego skoro nie dałbyś rady od tak wejść w tryb serwisowy a potem mogłaby cię zatrzymać kostka. Opcja jest droga ale i tak to jest nic w porównaniu do opcji zakupu całej navi. Do tego masz gwarancję i pewność że na auto też masz gwarancję. Cena boli ale warto.
Lord_Nikkon
Signo
Signo

Postprzez Duda » 2 września 2017, 06:30

Od czego zależy potrzeba wymiany kostki USB? Można jakoś sprawdzić wcześniej czy będę musiał to zrobić? Mam jedno USB i audio in. Mój Leon jest z września 2016.

Duda
Stella +
Stella +

Postprzez Cobra_o7o » 2 września 2017, 06:34

Z dalszej perspektywy:
- problemy z uruchomieniem
- spotyfi brzmi wyraźnie gorzej przez AA niż BT
- w przypadku schowka z ładowaniem ładuje indykcyjnie a nie po kablu, chyba że kombinujesz z położeniem fona
- konieczność wpinania kabla
- każde wyłączenie zapłonu - ponowne parowanie systemu co w przypadku AA jest porażką
- średnia rozdzielczość lustrzanego ekranu
- skorzystanie z telefonu kolejnym powodem zamknięcia systemu

+ o plusach nie piszę bo każdy je zna.

W podsumowaniu i skrócie:
ML dobry na dłuższe trasy bez przystanków.
Na codzień i w innych przypadkach bardzo uciążliwy w użytkiwaniu.
Drugi raz chyba bym nie brał, dostałem w gratisie - mogłem wynegocjować coś innego.
Cobra_o7o
Sport
Sport

Auto: odrzutowe
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez mrcn » 2 września 2017, 09:20

Cobra_o7o napisał(a):- każde wyłączenie zapłonu - ponowne parowanie systemu co w przypadku AA jest porażką
...
- skorzystanie z telefonu kolejnym powodem zamknięcia systemu

Ponowne parowanie systemu?? Jakby tak było, to nikt by tego nie używał... :)

Nie wiem, jak przy ML, ale używając AA można jednocześnie używać telefonu...
ObrazekObrazek
mrcn
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Cupra ST 4drive

Postprzez Cobra_o7o » 2 września 2017, 11:46

No właśnie chodzi o to że nie pasi mi AA a sam temat jest o ML.
Co do zapłonu - raz mi się zdarzyło że nie rozpiął się system. ML nie jest oficjalnie wspierany u nas więc wszystko dziać się może.

-- So, 2 września 2017, 12:46 --

mrcn napisał(a):- każde wyłączenie zapłonu - ponowne parowanie systemu co w przypadku AA jest porażką
Tu mój błąd, chodziło mi o ML.
Cobra_o7o
Sport
Sport

Postprzez marekwar » 2 września 2017, 12:38

Na S7 i S5 jeśli rozepniemy fona z pracującym ML lub wyłączymy infotainment gdy fon pracuje na ML to zapamiętane zostanie to połączenie. Ponowne odpalenie full linka i podłączenie smarta do portu USB automatycznie inicjuje ML i mirroring ekranu - nie trzeba potwierdzać wyboru AA / ML.
Przed podłączeniem do portu USB należy odpalić aplikacje które mają być pokazywane na ekranie. Grzebanie po ekranie w celu odpalenia apki z ekranu infotainmentu może kończyć się zwisem.
Jeśli są problemy ML to czasem pomaga reset Full Linka poprzez długie wciśnięcie wyłącznika infotainmentu aż do pokazania się logo Seat
marekwar
Sport
Sport

Region: łódzkie
Auto: Leon ST Xcellence
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez Cobra_o7o » 2 września 2017, 14:02

Wszystko się zgadza poza jednym - muzy ze spotify nie słychać i zaczyna się zabawa.
Cobra_o7o
Sport
Sport

Postprzez marekwar » 2 września 2017, 20:55

I tu producent lojalnie uprzedza komunikatem, że włączenie Mirrorlinka odcina źródła mediów. Większość używa ML tylko dlatego, że apka LG Mirrordrive umożliwia mirroring ekranu smartfonów ale nie wszystkich. Np. na SGS5 można odpalić Spotify czy Youtube i jechać. Używam ML wyłącznie do parki Yanosik plus albo Naviexpert albo Automapa. Nie sprawdzałem czy da się wtedy odpalić jeszcze Spotify. Zrobię to w wolnej chwili.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez Cobra_o7o » 3 września 2017, 00:37

[url][/url]Więc wracamy do tego o czym pisałem.
Nie działa jak ja chcę i jak się większość spodziewa.
Napisanie ostrzeżenia to proste wyprzedzenie negatywu i parasol przeciw uzasadnionej krytyce.
Cobra_o7o
Sport
Sport

Postprzez Lord_Nikkon » 11 września 2017, 12:41

Duda napisał(a):Od czego zależy potrzeba wymiany kostki USB? Można jakoś sprawdzić wcześniej czy będę musiał to zrobić? Mam jedno USB i audio in. Mój Leon jest z września 2016.

Mój tez był. Kostki od tak nie sprawdzisz bo trzeb ja wyciągnąć. Z tego co rozmawiałem z serwisantem 95% kostek się wymienia ale sam nie umiał mi wskazać różnicy miedzy nimi, bo wyglądają identycznie.

-- 11 września 2017, 13:41 --

Ok oto kilka uwag jakie mam do AA.

- podczas nawigacji waze może samoczynnie się zrestartować i zapomnieć, że wcześniej nawigował.
- Waze z uporem maniaka po opuszczeniu polski dziękuje za zgłoszenie zagrożenia tak jakby Węgier czytał po polsku. Od razu donoszę wszystko jest ustawione na polski i nic nie pomaga.
- zarówno google maps jak i waze mają jakąś paradoksalną manię do nagłego zwiększania głośności podczas wygłaszania komendy. umie to przestraszyć: "za trzysta metrów SKRĘĆ W PRAWO"
- kiedy pracuje WAZE telefon jest strasznie obciążony i jak ktoś dzwoni to zanim pokaże się na ekranie odpowiedni komunikat to już dwa sygnały przelecą. Wydaje mi się że to jakiś problem z pamięcią i jej wysyceniem.

Ciekaw jestem czy ktoś ma podobne problemy i czy jakoś udało mu się z nimi poradzić. Ja na ten moment wyłączyłem dynamiczną regulację głośności wraz z wzrostem prędkości.

Na zawieszanie się apki raczej nic nie da się poradzić bo to chyba problem z samym programem i słabymi (ale czy aż tak bardzo) parametrami mojego Samsunga J5 2016
Lord_Nikkon
Signo
Signo

Postprzez esde » 11 września 2017, 13:02

Nie używam Waze, ale nie zauważyłem, żeby podczas nawigowania z Mapami Google zwiększało głośność podczas wypowiadania komunikatów.

Twoich problemów doszukiwałbym się w samym telefonie i jego oprogramowaniu. Im "czystszy" Android, tym lepszy dla AA. I wiadomo, szybkość telefonu też ma znaczenie. Twój telefon nie jest wcale szybki do AA. Ba, nawet mój 3T czasem przymuli: http://www.gsmarena.com/oneplus_3t-8416.php.
esde
TopSport
TopSport

Region: wielkopolskie
Auto: Leon ST Cupra 280

Postprzez trezor » 11 września 2017, 13:17

U mnie też waze czasami zapomina że nawigował. Nie jest to częste, ale czasami się zdarza.
Za granicą nie jeździłem na waze, więc przypadłość "Węgra" mnie nie zabolała jeszcze.
A co do reszty, to nie zauważyłem.
trezor
Sport
Sport

Auto: C300

Postprzez Swatek » 11 września 2017, 13:46

U mnie (ZTE Axon 7) samo AA nie muli, nawigacja działa dobrze i nie ma problemu z "pamięcią". Problemem jest jedynie to, że nie zawsze bluetooth się załączy, ale to może być wina samego telefonu. Największym problemem jest jednak Spotify, który potrafi przestać przesyłać dźwięk - pokazuje jakby muzyka leciała, jednak nie ma dźwięku. Rozłączenie i podłączenie pomaga. Zwykle dzieje się to w trasie, gdy potrafi zerwać połączenie z internetem, jednak nie powinno to mieć znaczenia, ponieważ słucham zwykle muzyki już pobranej.
Swatek
Signo
Signo

Region: zachodniopomorskie
Auto: Leon KL ST

Postprzez Lord_Nikkon » 11 września 2017, 15:41

No cóż przestawiłem parę opcji i zobaczymy. Tak czy siak będę się przymierzał do kupna nowego telefonu. Podłączę Iphona żony i zobaczę czy ta forma mi podjedzie. Może też kwestami builda AA coś daje w palnik. Ja mam przedostatnią bo ta z września jeszcze nie wyszła na procki arm.
Lord_Nikkon
Signo
Signo

Postprzez beza86 » 11 września 2017, 19:51

cześć.
Mam pytanie do użytkowników AA. Czy u was też tak wszystko muli? W sensie aplikacje przełączają się bardzo ociężale, wszystko działa z opóźnieniem?
Ja tak mam i nie wiem czy to kwestia oprogramowania w samochodzie, telefonu, czy może aplikacji AA. Ktoś miał coś podobnego? Jakieś rady? doświadczenia?
Może potrzebna jakaś aktualizacja softu w samochodzie?

Jak oglądałem filmiki na youtube gdzie testowano AA to wszystko śmiga jak marzenie.
beza86
Stella
Stella

Auto: Leon

Postprzez marekwar » 11 września 2017, 19:55

Na Samsungach S5, S7 i S8 wszystko działa płynnie i stabilnie.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez maciek89 » 11 września 2017, 20:10

Mnie na S7 po aktualizacji do nougata zaczęło trochę mulićk, wcześniej wszystko śmigało. Teraz mam P10 i jest błyskawica, raczej to w większym stopniu od tel zależy. Zobacz, czy np. nie masz oszczędzania energii dla android auto w tel ustawione
maciek89
Cupra
Cupra

Auto: Cupra 280 MY16

Postprzez Bulkovski » 14 września 2017, 13:33

marekwar napisał(a):
Eleonor napisał(a):Nie trzeba się obawiać tylko oczekiwać i mieć nadzieję ze dadzą także dla nas
Piszą przecież że :
Seat has also promised that new features will be coming to DriveApp in the coming week.
Trzeba poczekać .... a nuż ..

marekwar napisał(a):Tak. Dowolną odpaloną wcześniej apkę. Nawet Youtube.
Czasem trzeba klinąć ikonę LG Mirrordrive na ekranie Seata i kliknąć przycisk 1:1 w prawym dolnym rogu. Jak nie zaskoczy to jeszcze raz ikona oraz 1:1 aż do skutku.

No niestety ale u mnie nie działa .. tzn zainstalowałem Lg MirrorDrive , powiadomienia wyłaczyłem , odpalam np Automapę , potem podpinam do auta w USB wybieram Mirrorlink i widzę apkę LG MirrorDrive
Klikam i tu i tam i w nią i w 1:1 i nic się z ekranem u mnie nie dzieje cały czas jest CarMode i tylko to co jest oryginalnie

Ma ktoś Samsunga S8 z andkiem 7.01 w połączeniu z Leonem ?

Czy udało Ci się odpalić LG Mirrordrive oraz jakąś nawigację na S8 poprzez Mirrorlink?
Mam S8 od wczoraj i na Mirrorlinku nawet nie widać LG Mirrordrive.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Komuś się udało odpalić mirroring ekranu 1:1 na Samsungu S8:
https://www.youtube.com/watch?v=9fQyjmWfZtQ
Telefonu co prawda nie widać...

Za to ja mam pytanie, do posiadaczy Samsunga S8.
Domyślnie odpala mi się Android Auto po podłączeniu telefonu kablem do auta.
Chcę trochę pokombinować z Mirror Linkiem i pytanie jak przełączyć telefon, aby domyślnie łączył się z autem Mirror linkiem a nie AA?

W ustawieniach w aucie wybieram domyślne połączenie przez "Mirror Link" ale to nie pomaga. Pomogło tylko odinstalowanie aplikacji Android Auto.
Bulkovski
Stella
Stella

Auto: Leon

Postprzez marekwar » 14 września 2017, 16:20

Nie wiem jakim cudem gościowi udało się zrobić mirroring telefonu S8.
Przeglądnąłem wszystkie światowe fora na ten temat w necie i nikomu nie udało się tego powtórzyć.
Jeśli chcesz wymusić wejście w Mirrorlink, mając zainstalowanego AA, to można to zrobić poprzez dłuuuugie wciskanie pokrętła włączania infotainmentu, aż do pokazania się logo SEAT. Zanim zacznie się tę procedurę należy wcześniej cokolwiek włączyć - np. radio.
To kasuje z pamięci ścieżkę do ostatnio odpalonej aplikacji.
Potem trzeba włączyć Full linka, podłączyć smarta do USB. I potwierdzać komunikaty aż do momentu gdy pojawi się opcja wyboru AA i Mirrorlinka.
Wtedy trzeba szybko kliknąć na prawą belkę z napisem Mirrorlink.
Jeśli później nie będzie się wychodzić z Full linka odpowiednią opcją z ekranu, tylko twardo wyłączając infotainment lub wyjmując kabel USB na pracującym Mirrorlinku, to następne podłączenia fona będą automatycznie pchać system do Mirrorlinka - wystarczy tylko chwilę poczekać - niczego nie trzeba potwierdzać ani na telefonie ani na ekranie auta.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez szadubaba » 14 września 2017, 16:31

No tak ale na filmie jest VW a tam jest inna wersja MirrorLinka i ogolnie systemu. Mi S8 sie polaczyc nie chce, nie ma guzika powrotu ale przed podpieciem odpalam Yanosika i sobie chodzi w tle glosowo, do tego Waze + Spotify i mozna jezdzic ;) google mapy nie lubia spotify, jak lektor od map cos powie to spotify milknie na wieki..
szadubaba
Sport
Sport

Auto: Cupra 300

Postprzez maciek89 » 14 września 2017, 16:54

Ja z tym lektorem nie miałem nigdy żadnych problemów, a używam ciągle spotify i często map google.
Jeśli nie wraca Ci dźwięk i wtedy gdy robisz głośniej to na ekranie między zegarami masz symbol, że regulujesz głośność komend (chyba symbol mówiącej głowy :D) to wciśnij raz na kierownicy komendę głosową i zaraz potem dwa razy żeby odwołać. Dźwięk ze spotify powinien wrócić. Mam tak raz na jakiś czas po zakończeniu rozmowy tel, że spotify stoi w miejscu i to szybko pomaga.
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez tomison » 28 września 2017, 23:12

Witam
Walczę z Samsungiem galaxy A3. Zainstalowałem apkke seata driveapp i działa bez zarzutu. Telefon łączy się bez problemu i na ekranie wyświetla się programik. No i na tym koniec...
W prawym dolnym rogu wyświetla się info o włączeniu 1:1 czyli rozumiem ze klona obrazu ze smartfona, tyle tylko, że jak to wcisnę to nie pojawia mi się obraz ze smartfona tylko uruchamia appka driveapp.
Miał ktoś może z Was, taki problem. Może robię cos nie tak, że nie chce mi się zrobić klon obrazka?
Pozdrowionka
tomison
Stella +
Stella +

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: leon 3

Postprzez marekwar » 28 września 2017, 23:59

Skocz do postu #703 tam jest wszystko opisane.
Bez LG Mirrordrive nie uda się mirroring ekranu smartfona
marekwar
Sport
Sport

Postprzez tomison » 29 września 2017, 16:49

Zrobiłem tak jak było napisane. Na ekranie w samochodzie pojawia się ikonka lg, klikam i to tyle. Nic się nie dzieje.
tomison
Stella +
Stella +

Postprzez marekwar » 29 września 2017, 17:06

Czasem trzeba kliknąć w ikonkę LG kilka razy i potem przycisk 1:1 w prawym dolnym rogu ekranu. Jeśli nie pomoże to pozostaje zakup nawet starego ale kompatybilnego smartfona.
Ja jeżdżę z S5 traktując to jako terminal do Full Linka bo na moim S8 nie udało mi się uzyskać mirroringu ekranu.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez tomison » 29 września 2017, 17:45

oki. Doinstalowałem seat driveapp. Teraz wyświetlają się 2 ikonki: seat i LG. Po kliknieciu na LG komunikat, że pobiera app, transmsję danych w telefonie mam włączoną i po chwili komunikat: że nie można uruchomić programu i tyle...
tomison
Stella +
Stella +

Postprzez marekwar » 29 września 2017, 23:06

No to z tym telefonem pozostaje polubić Android Auto i jeśli chodzi o nawigację to albo Google Maps albo Waze
marekwar
Sport
Sport

Postprzez Cobra_o7o » 30 września 2017, 09:45

Guzik prawda. Też czasami wyskakuje mi informacja o pobieraniu aplikacji i kończy się to błędem.
Napisałem posta, w którym krok po ktoku opisałem co kiedy nacisnąć by mieć klon ekranu i działające wszystkieaplikacje. Jest z tym zabawy sporo więc średni sens korzystania. Jeśli komuś nie zależy na muzie to jest to nieco bardziej automatyczne ale z okrojoną ilością dziających aplikacji.
Cobra_o7o
Sport
Sport

Postprzez marekwar » 30 września 2017, 10:56

Guzik prawda, że na każdym fonie działa. Na moim S8 wypróbowałem już wszystkie cudowne recepty na screen mirroring. Znalazł się tylko jeden gościu na świecie na YT tylko nikt nie może tego powtórzyć.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez tomison » 1 października 2017, 10:40

Czy istnieje lista telefonów które będą chciały zagadać z leonem pod kątem mirrora?
tomison
Stella +
Stella +

Postprzez szadubaba » 1 października 2017, 12:44

S8 nie jest wspierany, S7 powinien byc

http://www.mirrorlink.com/phones
szadubaba
Sport
Sport

Postprzez Duda » 1 października 2017, 12:52

Bez sensu trochę, bo S7/S8 mają taki sam poziom softu. Tak to jest, kup coś użytkowniku, a potem to się martw sam.

Duda
Stella +
Stella +

Postprzez tomison » 1 października 2017, 12:57

Samsung Galaxy A3 jest na liście a nie chce działać. Czy to nie może działać tak, że instaluje się aplikacje np. seata, podłącza się telefon do samochodu i już
tomison
Stella +
Stella +

Postprzez szadubaba » 1 października 2017, 18:48

Niestety w zadnym aucie to nie dziala, producenci tocza ze soba walke i nie umieja lub nie chca ujednolicic standardow :) nie pomaga tez fakt ze telefonow z Androidem jest pierdyliar a iPhone 3-4 modele..
szadubaba
Sport
Sport

Postprzez marekwar » 1 października 2017, 23:32

Duda napisał(a):Bez sensu trochę, bo S7/S8 mają taki sam poziom softu. Tak to jest, kup coś użytkowniku, a potem to się martw sam.

Zdecydowanie trzeba rozróżnić wspieranie Mirrorlinka od mirroringu ekranu smartfona przy pomocy aplikacji np. LG Mirrordrive.
Mirrorlink i certyfikowane aplikacje działają zarówno na S7 jak i S8.
Natomiast mirroring ekranu jest przypadkową opcją dla smarfonów Samsunga, którą można uzyskać dzięki luce w zabezpieczeniu aplikacji LG. Raz działa to lepiej raz gorzej. Dobrze na S5, gorzej na S7 a wcale na S8.
Jedynie Android Auto jest platformą w pełni zintegrowaną z infotainmentem Leona i jest rozwojowa.
Przypuszczam, że Mirrorlink zdechnie bo nikt na to g... już aplikacji nie pisze.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez random » 2 października 2017, 00:22

marekwar napisał(a):
Duda napisał(a):Jedynie Android Auto jest platformą w pełni zintegrowaną z infotainmentem Leona i jest rozwojowa.

Nie zapominaj o Apple Car Play - przykładowo, zmiany dla iOS 11: http://www.idownloadblog.com/2017/07/26 ... 1-carplay/
W Apple Maps wyszukanie adresu na terenie Polski nadal często sprawia problemy (a do Siri nie można mówić po polsku) :oops:
Pozdrawiam
JK
random
Stella +
Stella +

Auto: Leon 5F FR

Postprzez pwip » 3 października 2017, 07:48

W ostatni weekend zrobilem test telfonow Apple i Samsunga ( IOS i Android)

W mojej ocenie carplay z Apple to totalna porazszka ( wersja systemu IOS 11.01) Mapa bardzo wolno odswieza sie, podaje najmniej dogodne drogi i dokladnosc daleko za mapami typu Waze lub Google Maps.
Natomiast Waze coraz lepsze i dokladniejsze. Bardzo podoba mi sie system informacji o wydazeniach na drodze i zglaszania. Google maps natomiast ma asystenta pasa ruchu ktorego niestety Waze jeszcze nie ma.

Test na telefonach:
Android Samsung J5 (2016)
IOS Iphone 6s
pwip
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Postprzez szadubaba » 3 października 2017, 08:28

Co wiecej, alerty w Waze pokrywaja sie juz bardzo dobrze z tym co w Yanosiki - np o kontrolach drogowych.
szadubaba
Sport
Sport

Postprzez trezor » 3 października 2017, 10:25

Zgadzam się, że Waze ostatnio goni konkurencję i też w większości go odpalam pod AA.
trezor
Sport
Sport

Postprzez maciek89 » 3 października 2017, 10:42

Waze już działa pod Android Auto oficjalnie, czy tylko beta?
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez janek1988 » 3 października 2017, 11:11

A Wam aplikacja pod AA działa poprawnie? U mnie były błędy interfejsu i pratkycznie nie dało się tego używać. Samo Waze na +, mało zgłoszeń, ale może będzie lepiej, interfejs fajny, nie wytycza może tak dobrze jak Google, ale mało mu brakuje.
janek1988
Sport
Sport

Auto: Seat Leon ST FR

Postprzez trezor » 3 października 2017, 13:04

maciek89 napisał(a):Waze już działa pod Android Auto oficjalnie, czy tylko beta?

Beta (chyba :wink: )
trezor
Sport
Sport

Postprzez mrcn » 3 października 2017, 14:18

Czy tylko u mnie zniknęła opcja w Yanosiku (po ostatnich update'ach) odgrywania komunikatów przez głośnik telefonu, a nie po BT? Efekt taki, że po BT Yanosik nie gada dopóki nie włączę muzyki w AA, natomiast przy wyłączonej opcji po BT nie gada wcale... :?
ObrazekObrazek
mrcn
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Cupra ST 4drive

Postprzez trixtin » 3 października 2017, 14:46

maciek89 napisał(a):Waze już działa pod Android Auto oficjalnie, czy tylko beta?
Jak beta? Przecież AA jest oficjalnie wydany, tylko niedostępny oficjalnie w Polsce.

trixtin
Signo
Signo

Auto: Seat Leon ST

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja