Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Sanki z Cupry R do Top Sporta AUQ

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Sanki z Cupry R do Top Sporta AUQ

Postprzez Kamilson » 4 września 2017, 19:45

Witam , otóż nie znalazłem na forum informacji dotyczącej tego czy sanki wraz z wachaczami z wersji Cupra R pasują do Top Sport 1.8t AUQ , zabieram się za renowację zawieszenia i potrzebuje wszelakich informacji na temat tej podmiany czy bez większych problemów mi to podejdzie , jak będzie wyglądała sytuacja np z łącznikami drążka stabilizatora jak i z nim samym , czy mocowania są te same ?
Kamilson
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.8t TS
Silnik: AUQ 1.8

Reklama

Re: Sanki z Cupry R do Top Sporta AUQ

Postprzez woj1ek » 7 września 2017, 19:34

Kamilson napisał(a):Witam , otóż nie znalazłem na forum informacji dotyczącej tego czy sanki wraz z wachaczami z wersji Cupra R pasują do Top Sport 1.8t AUQ , zabieram się za renowację zawieszenia i potrzebuje wszelakich informacji na temat tej podmiany czy bez większych problemów mi to podejdzie , jak będzie wyglądała sytuacja np z łącznikami drążka stabilizatora jak i z nim samym , czy mocowania są te same ?

Sanki jak sanki cupra r powinna mieć takie same jak cupra4 jedynie problem jest w drugą stronę jakbyś chciał założyć od ośki do 4x4 to nie pasują. Różnice masz w wahaczach od cupry r masz całkiem inne. Musisz wymienić również zwrotnice. Nie wiem jak w Twoim ale przy wahaczach od cupry r nie masz mocowania łączników stabilizatora do wahacza tylko do amortyzatorów.
Możesz się odezwać na pw do mnie to jeszcze gdzieś powinienem mieć calutki zestaw
woj1ek
Stella +
Stella +

Auto: golf IV

Postprzez Pako162 » 7 września 2017, 20:46

Kolego woj1ek, nie wprowadzaj ludzi w błąd. Sanki jako oddzielna część w każdej wersji są identyczne, nie ma między nimi żadnej różnicy. Wczoraj nawet u siebie zakładałem takowe od ośki. Nawet pasują :x jeżeli natomiast ma być zmieniony komplet, czyli wahacze CUPRA R + sanki, dochodzi wymiana stabilizatora jeśli jest na krótkich łącznikach (+ amorki przód jeśli stab na krótkich łącznikach) oraz obowiązkowo zwrotnice bo wahacze od Rki mają inne grubsze sworznie.
Pako162
Sport
Sport

Auto: Cupra 4
Silnik: AUE 2.8

Postprzez Kamilson » 8 września 2017, 19:38

Dzięki za informacje , napewno będe myślał nad takową kombinacją , logicznie myśląć jeśli wymienię zwrotnice na Cupra R to moje heble też zapewne idą do wymiany na najlepiej 4 tłoczki Brembo pod tarcze 323mm od Cupry R ? Jeśli ktoś takie ma ( mogą być do remontu ) proszę o PW .

-- 8 września 2017, 20:37 --

Kolejne pytanie :-D Czy jeśli zdecyduje się na wymiane wachaczy , zwrotnic i amorków Cupra R To moje półosie z TS będą pasować do tej kombinacji ?

-- 8 września 2017, 20:38 --

Czy zwrotnice z Cupry R mogą być z wersji 4x4 czy muszą być z opcji napedu na przód?
Kamilson
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.8t TS
Silnik: AUQ 1.8

Postprzez woj1ek » 10 września 2017, 09:17

Pako162 może i mój błąd nie upieram się sanek nie wymieniałem, za to pozostałą resztę tak hmm tak na marginesie ciekawe czemu są różne numery w etce ?

półosie pasują tylko musisz zwrócić uwagę czy masz nakrętkę czy śrubę

hmm cupra r występuje tylko ośce (przynajmniej nie spotkałem się w 4x4)

zwrotnice muszą być z cupry r
z cupry 4 masz takie same jak teraz są w Twoim leonie

zapomniałem gałki kierownicze w cuprze r masz przykręcane od góry
woj1ek
Stella +
Stella +

Auto: golf IV

Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat