Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Zakup Leona3, jakie doposażenie?

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Zakup Leona3, jakie doposażenie?

Postprzez trezor » 15 września 2017, 17:09

Jak dla mnie to to brzydkie. Przyznam, że po pierwszym zdjęciu myślałem, że ktoś wrzucił fotę z jakiegoś kompakta.
trezor
Sport
Sport

Auto: C300
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Reklama

Postprzez AleX » 15 września 2017, 17:57

Faktycznie seryjne zegary są bardzo eleganckie i zarazem sportowe. Pytanie czy mimo wszystko jak by ktoś się mocno uparł czy będzie dało radę zrobić "przekładkę" ?!
AleX
Signo
Signo

Auto: Cupra300 4Drive
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Niuch » 15 września 2017, 18:14

Jeszcze tylko czekać, aż klasyczne zegary będą za dopłatą, a w standardzie VC ...
Niuch
Signo
Signo

Auto: Leon X-Perience
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez Duda » 16 września 2017, 06:31

Widziałem to w nowej A3 i wyglądało super. Tutaj jakoś tak dziwnie wygląda. No i zwykle zegary w Leonie dla mnie są wystarczająco piękne. :D

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Duda
Stella +
Stella +

Auto: Leon ST FR
Silnik: CDLA 2.0

Postprzez facet03 » 16 września 2017, 06:45

Koncerny nie mogą zdecydować się na włożenie radia ze wszystkimi udogodnieniami dla użytkownika? Nowe auto dajmy na to Leon - zależnie od wyposażenia - od 60-150 tyś a nie ma możliwości uruchomienia bezpośrednio na radio seryjnym Google maps - tylko przez telefon. Dawno te radia powinny być wyposażone w slot na kartę dom, modem 4g oraz androida który daje nieograniczone możliwości. Android nie jest nową technologia , stosowany w telefonach tabletach, telewizorach od lat. Kupując radio za 1,5k z Chin macie 8 rdzeniowy procek, 2 GB ram itd itd. Radio daje większe możliwości niż seryjne - co jest niedorzeczne moim zdaniem.
facet03
Cupra
Cupra

Region: zagranica
Auto: Leon

Postprzez bzykofm » 16 września 2017, 09:49

Nie, to po prostu jest dla koncernów nieopłacalne. Tak samo niedorzeczne jest to, że w RNS 510 nie ma BT i cała masa rzeczy, która spycha Seata w cień jak choćby brak 4Drive w Cupra 5D. Przewagę mają niestety taką, że do nowego auta raczej nikt nie kupi radia z chin bo gwarancja. Chodzi też pewnie też o "stopniowanie postępu technologicznego" w kolejnych modelach - czegoś w samochodzie nie masz -jest szansa, że szybciej zmienisz albo kupisz samochód z lepszym poziomem wyposażenia niż planowałeś :-x
Albo idąc dalej moją "teorią spiskową" :D może się dogadali z producentami telefonów :?
Mam nadzieję, że się mylę :?
była: Ibiza 6L lift 1.4 85KM 2013-2014
Leon Barbarzyńca105KM 250Nm @ dynoPro 195KM 374Nm 2014-

Obrazek
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: małopolskie
Auto: leon 1P FL TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Postprzez maciek89 » 16 września 2017, 12:35

Tylko po co komu ,4WD w Cuprze 5D. Auto ma być agresywne i takie jest. Kiedyś myślałem, że kolejny krok po Cuprze to AWD ale teraz wiem, że w wykonaniu VAG to klapa i będę szedł po RWD. :twisted: Cupra jest fajna jaka jest. Natomiast VC z Polo uwłacza Seatowi, który w standardzie ma zegary prawie żywcem wyjęte z A3/S3 i które są po prostu piękne. Ktoś już pisał, że Audi skończyło współpracę z Google i dla mnie jeśli nie można rzucić android auto na środek VC to jest to bezużyteczne.

Jak można nie kochać tych ślicznotek...
Obrazek
maciek89
Cupra
Cupra

Auto: Cupra 280 MY16

Postprzez szadubaba » 16 września 2017, 20:33

.. a gdyby tam staruszka przechodzila..

:-D
szadubaba
Sport
Sport

Auto: Cupra 300

Postprzez Cobra_o7o » 16 września 2017, 21:48

Może wyskalowane są bez przekłamania a blokada jest na 250.

Jos napisał(a):Obrazek

Wirtualny desktop w Leonie na 2018 r, chyba mozna juz zamawiac. Wyglada fajnie, chociaz na tym zdjeciu wyglada jak analogowe zegary plus ekran w srodku, jak wersja pośrednia z audi.

Przecież to jest fotomontaż.
Cobra_o7o
Sport
Sport

Auto: odrzutowe

Postprzez maciek89 » 16 września 2017, 23:04

Musi być przekłamanie, bo tego wymagają przepisy. Inaczej auto nie dostałoby homologacji. Poza tym licznikowe 272 to i tak więcej niż 250 po GPS. Wiadomo, że po przekroczeniu 250 będzie się wyświetlać prędkość ale wyskalowanie do 260 to niski prestiż :D Golf GTI na active info display ma 280, a Golf R prestiżowe 320.

-- 16 września 2017, 23:59 --

szadubaba napisał(a):.. a gdyby tam staruszka przechodzila..

:-D

Po niemieckich autostradach nie chodzą staruszki. :)
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez feels3 » 17 września 2017, 07:54

Klasyczne zegary są spoko ale navi którą można mieć przed oczami jest jeszcze bardziej spoko ;)
feels3
Sport
Sport

Auto: Golf GTI PP

Postprzez trezor » 17 września 2017, 08:38

feels3 napisał(a):Klasyczne zegary są spoko ale navi którą można mieć przed oczami jest jeszcze bardziej spoko ;)

Navi której i tak się nie używa, bo jest stara i nie ma informacji drogowych online.
trezor
Sport
Sport

Postprzez Cobra_o7o » 17 września 2017, 09:55

A kobita, która nawiguje jest bardzo natrętna, komunikaty długie i zawiłe.
Cobra_o7o
Sport
Sport

Postprzez trezor » 17 września 2017, 10:16

Cobra_o7o napisał(a):A kobita, która nawiguje jest bardzo natrętna, komunikaty długie i zawiłe.

Akurat to da się zmienić w menu. Mam na myśli długość komunikatów.
trezor
Sport
Sport

Postprzez feels3 » 17 września 2017, 10:18

Mnie tam navi z VAGa bardzo odpowiada, tylko google jest lepsze, ale np taki Garmin to dramat. Do tego integracja z autem i brak kabli i wiszących sprzętów na szybie to dla mnie mega zaleta.
feels3
Sport
Sport

Postprzez maciek89 » 17 września 2017, 10:45

Garmin ma dokładne mapy i za ok. 300 zł masz wieczystą aktualizację, a te są kilka razy w roku. Wada to ubogie POI i czasem zła numeracja budynków, poza tym jest ok. Google potrafi zaliczyć wpadkę jak prowadzenie pod prąd ale faktycznie rzetelne informacje o ruchu i proponowane alternatywy potrafią uratować tyłek. :) Natomiast Seat ma niestety starszą i gorszą navi niż VW.
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez adbur » 17 września 2017, 10:50

feels3 napisał(a):Mnie tam navi z VAGa bardzo odpowiada, tylko google jest lepsze, ale np taki Garmin to dramat. Do tego integracja z autem i brak kabli i wiszących sprzętów na szybie to dla mnie mega zaleta.

Też mnie wkurza mocowanie telefonu na szybie , nie mam nawigacji i dlatego muszę korzystać ze srajfona do nawigacji.
Kupiłem na www.bestprezenty.com coś takiego http://www.empik.com/uchwyt-samochodowy ... lsrc=aw.ds Fajne,tanie rozwiązanie - mój gadżet rozciąga się do 8,5 cm akurat na styk wchodzi w etui iPhone 6 Plus .
adbur
Signo
Signo

Region: zachodniopomorskie
Auto: Ateca
Silnik: benzyna inny

Postprzez Niuch » 17 września 2017, 14:15

Ja nawigacji bym do auta nigdy nie zamawiał, nie ważne jak super hiper miałaby być. Ceny fabrycznych są dla mnie śmieszne, a i tak od lat korzystam z nawigacji w tel, teraz kiedy jest Full Link i AA to już jest całkowicie bajka. Też mnie wkurza telefon na szybie, bo zawsze zajmował kupę miesjca i jeszcze potrafił spadać ... Full Link to najlepsze co według mnie można zamowić do auta, navi jest imho całkowicie bezsensu.
Niuch
Signo
Signo

Auto: Leon X-Perience

Postprzez feels3 » 17 września 2017, 16:25

Garmin mapy ma może i ok, ale sam sprzęt jest bardzo wolny, przerabiałem 3 modele w tym jeden topowy model, responsywność ekranu słabiutka, zoom powolny, reakcja na zmianę pozycji auta na bardzij skomplikowanych skrzyżowaniach strasznie powolna. Sam sprzęt mnie bardzo zniechęcił, i jak przyszło mi używać wbudowanej navi, to miałem dużą ulgę.
feels3
Sport
Sport

Postprzez Oracle » 17 września 2017, 17:52

feels3 napisał(a):Garmin mapy ma może i ok, ale sam sprzęt jest bardzo wolny, przerabiałem 3 modele w tym jeden topowy model, responsywność ekranu słabiutka, zoom powolny, reakcja na zmianę pozycji auta na bardzij skomplikowanych skrzyżowaniach strasznie powolna. Sam sprzęt mnie bardzo zniechęcił, i jak przyszło mi używać wbudowanej navi, to miałem dużą ulgę.

To co napisałeś to jakieś brednie. :? Nie wiem z jakiego Garmina korzystałeś, ale modele premium tej firmy (czyli jak to napisałeś - topowe) są niesłychanie szybkie - zarówno przy wyznaczaniu trasy od początku, jak i jej rekonfiguracji w czasie jazdy, pojemnościowy szklany ekran jest niesamowicie responsywny, zoom błyskawiczny (zarówno ręczny/multitouch, jak i automatyczny zoom podczas prowadzenia do celu). Nie ma też problemu z pozycjonowaniem pojazdu na najbardziej skomplikowanych skrzyżowaniach. Rewelacyjnie działa także asystent pasa ruchu (czy jak on tam się nazywa). Jak napisano powyżej - mapy są tam także na bieżąco aktualizowane (LMT) - 4x w roku (dostawca to HERE). Osobiście nadal często używam takiego urządzenia kiedy jeżdżę wynajętym samochodem i z przyjemnością zamieniłbym nawigację VAG (również tą w nowym Audi) na takiego Garmina. 8) Tydzień temu miałem wypożyczonego Mercedesa GLA i system nawigacji miał właśnie oprogramowanie Garmina - zresztą, z Garmina korzystają także inni np. Honda i Maserati.
Oracle
Sport
Sport

Auto: Audi A5

Postprzez marekwar » 17 września 2017, 17:56

Jeśli dostawcą map jest HERE i sprawa dotyczy Polski to wyrażam szczere i głębokie współczucie.
marekwar
Sport
Sport

Region: łódzkie
Auto: Leon ST Xcellence
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez feels3 » 17 września 2017, 18:01

Żadne brednie :? Jednego ciągle mam, właśnie tego z tych lepszych, aczkowliek sprzęt ma 1.5 roku jeśli to coś zmienia i navi którą mam w Golfie wbudowaną dzieli przepasć w kwesti szybkości.
Wady nie podejrzewam, bo miałem 3 i każdy strasznie wolny, ze słabym interfejsem i do tego kable no i trzeba sięgać dużo dalej niż do ekranu dotykowego tuż nad panelem klimatyzacji (a w przypadku Audi nawet nie, bo sterowanie w okolicach podkłokietnika), co jest bardzo nie wygodne, a i mało bezpieczne, do tego jak ktoś ma tak duży ekran jak ja miałem w Garminie to przesłania sporo drogi wisząc na szybie.

Nawet jeśli nowe model są poprawione odnośnie hardwearu to kiedy się zasmakuje wbudowanej navi to ciężko nawet pomyśleć o zmianie, szczególnei jak ktoś lubi porządek i przejrzystość w kokpicie.

Nie widzę dokładnie tego co mam, ale mój jest podobny do tego, tylko był 1.5 roku temu połowę droższy i mój jest chyba o cal większy. I oboje z żoną narzekamy, na tyle że chcieliśmy przez chwilę do Octavii dokupić w ASO oryginalną navi, Columbusa, niestety absurdalne pieniądze sobie życzą.

https://www.euro.com.pl/nawigacja-samoc ... m-eu.bhtml

Żeby nie pominąć ważnej kwestii, produkty Garmina mają w opcjach wybór szczegółowości wyświetlanej mapy, 3 stopniowe w tych moich modelach, na najniższym było b. płynnie, ale brakowało sporo ulic, dopiero pojawiają się przy powiększeniu i tryb dla mnie bez użyteczny był, przy szczegółach mapy na maksimum sprzęt dostaje czkawki i potrafi doczytywać dane z mapy mają puste pola na ekranie.
feels3
Sport
Sport

Postprzez maciek89 » 17 września 2017, 18:11

Nuvi 3790 dla Volvo i zero problemów, wszystko chodzi płynnie, a to sprzęt sprzed 6 lat. :shock: W Volvo jest montowany fabrycznie na lewym słupku, gdzie ma doprowadzone zasilanie, w Mercach jest w fabrycznym ekranie, a jako akcesorium zawsze można dać w kratkę, bo na szybę to mało praktyczne. Generalnie człowiek ustawia trasę i jedzie, Instagrama na tym nie sprawdza przecież. :)

-- 17 września 2017, 19:04 --

marekwar napisał(a):Jeśli dostawcą map jest HERE i sprawa dotyczy Polski to wyrażam szczere i głębokie współczucie.

A korzystałeś z Garmina z mapami 2018, czy tak sobie napisałeś?

Jeszcze co do bezkluczykowego systemu to ja robiłem prawko na Micrze, która miała ten system, potem miałem to jako standardowe wyposażenie w swoim Swifcie i Leon to pierwsze moje auto z normalnym kluczem no i odpalanie kluczykiem to jest przyjemność. :D Co do bezpieczeństwa to nie ma co dyskutować o tym, że kradzież auta z KESSY to jest parę sekund, jeśli ktoś trzyma auto pod blokiem to ja bym odpuścił tę opcję...

https://www.facebook.com/policjaprofes/ ... 291961557/
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez marekwar » 17 września 2017, 19:00

Z HERE nie trzeba z czegokolwiek korzystać - wystarczy webowa reorezentacja. Na ich mapach np. S8 różne odcinki Łódź Wrocław, najnowszy odcinek A1 do Strykowa były naniesione po kilku miesiącach. Na mapach platformowych jest jeszcze gorzej. W tym samym czasie Automapa czy Naviexpert pokazywały otwarcia co do godziny.
Dlatego te navi zawsze miażdżą te wbudowane w kokpit. Nie mówiąc o omijaniu korków czy czsowo zamkniętych dróg.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez szadubaba » 18 września 2017, 08:49

Co tu duzo mowic, fajnie jak jest, ale jak trzeba za to doplacac pare tysiecy to mozna sie zastanowic - za to mozna miec inny element wyposazenia :)
szadubaba
Sport
Sport

Auto: Cupra 300

Postprzez maciek89 » 18 września 2017, 19:20

marekwar napisał(a): czasie Automapa czy Naviexpert pokazywały otwarcia co do godziny.
Dlatego te navi zawsze miażdżą te wbudowane w kokpit. Nie mówiąc o omijaniu korków czy czsowo zamkniętych dróg.

Nie sądziłem, że ktoś jeszcze używa automapy, czy naviexpert no ale niektórzy jeszcze słuchają muzyki z płyt, fakt- jakość dźwięku zwykle lepsza niż streaming. :) Ale trochę to upierdliwe na codzień
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez marekwar » 18 września 2017, 19:50

O czym Ty mówisz.
Po to kupiłem Full link aby podłączać smarta z odpalonym Naviexpertemi, Yanosikiem i mieć pełny i interaktywny mirroring ekranu na ekranie Leona.
Fon leży w miejscu do tego przeznaczonym - we wnęce przy dwóch portach USB podłączony krótkim kabelkiem.
Przyrównałbym raczej miłośników fabrycznej navi do miłośników winyli i gramofonu Bambino.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez trezor » 18 września 2017, 20:23

Panowie, nie wydaje się Wam, że to trochę jak sprzeczka o wyższość Świąt Bożego Narodzenia, nad Wielkanocą?
Jedni używają jednego, a inni drugiego, jak to woli. Są też tacy, którzy w godzinach utrudnień drogowych w mieście wolą Vaze przesz AA, a w "niedzielę" wolą zwykłą nawigację fabryczną. Zdarzają się też pady sieci GSM, albo jakiś brak zasięgu, czy wyjazd za granicę z telefonem firmowym i zablokowanym roamingiem (wiem to dzisiaj niezrozumiałe, ale u mnie w firmie tak jest), gdzie nawigacja fabryczna ratuje dupę. Albo jazda bez nawigowania, ale z włączoną mapą, żeby mieć nazwy ulic i też fabryczna robi robotę.
Ja nie żałuję dopłaty do navi, ale używam też AA i nie mam z tym problemów. Jedno jest pewne, niczego nie chcę lepić do szyby, czy kratek.
Więc może niech każdy zdecyduje jaką opcję wybiera. :wink:

BTW. W domu słucham tylko płyt (może nie winyli), bo tak lubię i lubię mieć na półce. :-P
trezor
Sport
Sport

Postprzez marekwar » 18 września 2017, 21:08

Właśnie piękno Full link polega na tym, że niczego nie montuje się do szyby czy kratek.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez Oracle » 18 września 2017, 21:24

Natomiast piękno fabrycznej nawigacji polega na tym, że mamy kolorowy wyświetlacz pomiędzy zegarami... :D
Oracle
Sport
Sport

Auto: Audi A5

Postprzez maciek89 » 18 września 2017, 21:44

Marekwar chodziło mi o mapy google , bo to jest wygoda. Klikam na kierownicy przycisk mówię nazwę firmy i jadę. Baza firm , urzędów itd jest potężna i jest to dużo wygodniejsze . Przez prawie 2 lata zrobiłem blisko 60tys km w ten sposób po Polsce czyli mapy google po android auto i nigdy się nie zawiodłem i nie widzę sensu bawienia się w mirrorlink jakiejś automapy, szukania adresu w google i przepisywania go- strata czasu i trochę oldschool. ;)

@Oracle zgadzam się, szczególnie jak w większych Audi ten ekran jest spory a do tego jeszcze HUD i bajka. Normalnie wystarcza nam przecież tylko fragment mapy i strzałka. wszystko ma.swoje zady i walety :)
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez Cobra_o7o » 19 września 2017, 19:34

trezor napisał(a):Akurat to da się zmienić w menu. Mam na myśli długość komunikatów.

O widzisz, nie wiedziałem, jutro obczaje.

Oracle napisał(a):Natomiast piękno fabrycznej nawigacji polega na tym, że mamy kolorowy wyświetlacz pomiędzy zegarami... :D

Dokładnie, tylko dla tego wziąłem navi.
Cobra_o7o
Sport
Sport

Postprzez CLater » 22 września 2017, 14:22

Panowie, pytanie na granicy tematu, czy jeżeli od momentu zamówienia auta cena wg cennika spadla o kilka tysiecy, można na dealerze wymóc jakies ustępstwa lub dodatkowe wyposażenie? Jakie macie doswiadczenia?
Od razu wyjaśniam, ze nie pytam o stronę prawną (tu jest raczej jasne) ale praktyczną.
CLater
Stella
Stella

Postprzez bzykofm » 22 września 2017, 17:20

A nie można zrezygnować i zamówić jeszcze raz?
była: Ibiza 6L lift 1.4 85KM 2013-2014
Leon Barbarzyńca105KM 250Nm @ dynoPro 195KM 374Nm 2014-

Obrazek
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: małopolskie
Auto: leon 1P FL TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Postprzez szczekas » 22 września 2017, 18:07

A gdzie to ceny spadają w cenniku? :)
Na ogół z roku na rok ceny coraz wyższe.
Ateca FR | 2.0 TSI 190KM | DSG7 | 4Drive | Rodium Grey | Felgi 18" PERFORMANCE 36/3 | Alcantara Black | Comfort Assistant | Podgrzewana przednia szyba | Navi | Alarm | Elektryczna klapa bagażnika | Beats Sound System
szczekas
Stella +
Stella +

Auto: Seat Ateca FR

Postprzez CLater » 22 września 2017, 19:11

Pewnie można, ale czekaj teraz kolejne 3 misiące. A jeśli chodzi o ceny to mamy w cenniku teraz obniżkę wzgledem czerwca...
CLater
Stella
Stella

Postprzez szczekas » 22 września 2017, 20:32

No tak... Akcja rabatowa na wersje Style i niższe. Zapomniałem o tym, bo interesuje mnie tylko wersja FR :)
Ateca FR | 2.0 TSI 190KM | DSG7 | 4Drive | Rodium Grey | Felgi 18" PERFORMANCE 36/3 | Alcantara Black | Comfort Assistant | Podgrzewana przednia szyba | Navi | Alarm | Elektryczna klapa bagażnika | Beats Sound System
szczekas
Stella +
Stella +

Auto: Seat Ateca FR

Postprzez trzepol » 22 września 2017, 20:52

Panowie

Jakies sugestie odnosnie doposazenia Leona FR ST 1.4 TSI ? Pakiet comfort, alkantara, alarm to na pewno. Pytanie czy aby podlaczyc telefon np navi, filmy itp z telefonu musze miec full linka bo nad tym sie zastanawiam ?
Cos jeszcze warto ?
trzepol
Sport
Sport

Region: śląskie
Auto: Leon FR ST 2018
Silnik: CDLA 2.0

Postprzez gdx » 23 września 2017, 11:35

Full link
Acc
gdx
Stella +
Stella +

Auto: mercedes
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez Mike Poznan » 23 września 2017, 11:50

I DSG

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Mike Poznan
Signo
Signo

Auto: LEON
Silnik: CGGB 1.4

Postprzez maciek89 » 23 września 2017, 12:04

I DCC koniecznie do FR jeśli będą 18ki
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez kocurek291 » 25 września 2017, 16:14

Witam kolegów, mam taką ofertę na Leona ST z 2016r. niezarejestrowany, gwarancja uruchomiona 31-01-2017r (4-letnia)

- wersja style, 1,4TSI 125KM
- model przedliftowy, na pełnych światłach Led

z takim doposażeniem :

T4T4 - technic Grey
AH - "Coffee" Black/"Coffee".
C21 - Operating permit, alteration
KK3 - Refrigerant R1234yf
P21 - Pakiet Sport+ Style
PAD - Składany przedni fotel pasażera
PCO - Przyciemniane szyby
PK2 - Czujniki parkowania z przodu i z tyłu z Optycznym systemem parkowania
PLP - Pakiet diodowego oświetlenia wnętrza
PMF - Pakiet rodzinny
PML - Mirror Link
PSS - Pakiet praktyczny
PW5 - Pakiet zimowy
WB4 - Media System Plus z 6,5-calowym ekranem dotykowym

Cena do zapłaty 70tys. zł - to jest dobra oferta?

- trochę martwią mnie te fotele w wersji Style, a szczególnie faktura tapicerki jakby z minione epoki oraz ich kształt nie powala... ale może tak tylko się wydaje - ma ktoś wersję Style? - może ktoś coś podpowie

- ten Full Link to można odpalić navi google play na ekranie multimedialnym po kablu USB?

- jak wygląda ze stopniowanie zawieszenia w wersji style? bo FR to z tego co czytałem jest twardziej... a tego nie chcę i felg 17" też nie

- sam jakość wykonania elementów wnętrza jest taka sama jak w wersjach FR i Xcellence?

- kolor nadwozia niby Grey ale jakby wpadał w brązowy - ma ktoś ten kolor? łatwy w utrzymaniu?

- te światła Led dużo lepiej świecą od zwykłych halogenowych H7? czytałem gdzieś że owszem dają bardzo jasno ale mają krótki zasięg - jest ostre odcięcie

- szkoda że pakiety serwisowe są takie drogie, w VW są sporo tańsze....

Przeglądając forum to chyba mało osób ma wersję Style, bo co rusz widać FR ale może ktoś się znajdzie i doradzi - dzięki
kocurek291
Stella +
Stella +

Auto: Laguna 2

Postprzez Katalonczyk » 25 września 2017, 19:47

Spójrz na oferty zeszłego rocznika na Alledrogo. Tam masz kilka tego typu ofert jeśli chodzi o ST. Wg mnie 70 tys za taką wersję jest ceną rozsądną. Jedyny minus to rozpoczęta już gwarancja. Tak naprawdę zostaje GW nieco ponad 3-letnia.
Katalonczyk
Signo
Signo

Auto: Leon ST

Postprzez kocurek291 » 25 września 2017, 19:51

katalogowo była ta wersja za około 89tys. tyle że ten to rok 2016r. ale jakbym miał go używać ze 6-8 lat to w zasadzie nie ma znaczenia i czekam na opinie userów wersji Style.... no fakt gwarancja już leci....
kocurek291
Stella +
Stella +

Postprzez ajej87 » 25 września 2017, 21:52

Jako prawie 2-letni nabywca Leona 1.8 DSG brakuje mi:

- DCC
- ewentualnie ACC

Nie wziąłbym natomiast:

- Seat Sound System

A najbardziej cenie sobie silnik 180KM w połączeniu z DSG. To jest podstawa. Jak brałem swojego to można jeszcze było dostać Cupre 265, wówczas różnica w $ w porównaniu do 180KM nie była duża. Teraz dopłata do Cupry 300 jest dość spora.
ajej87
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 5F

Postprzez pwip » 26 września 2017, 08:01

kocurek291 napisał(a):Witam kolegów, mam taką ofertę na Leona ST z 2016r. niezarejestrowany, gwarancja uruchomiona 31-01-2017r (4-letnia)

- wersja style, 1,4TSI 125KM
- model przedliftowy, na pełnych światłach Led

z takim doposażeniem :

T4T4 - technic Grey
AH - "Coffee" Black/"Coffee".
C21 - Operating permit, alteration
KK3 - Refrigerant R1234yf
P21 - Pakiet Sport+ Style
PAD - Składany przedni fotel pasażera
PCO - Przyciemniane szyby
PK2 - Czujniki parkowania z przodu i z tyłu z Optycznym systemem parkowania
PLP - Pakiet diodowego oświetlenia wnętrza
PMF - Pakiet rodzinny
PML - Mirror Link
PSS - Pakiet praktyczny
PW5 - Pakiet zimowy
WB4 - Media System Plus z 6,5-calowym ekranem dotykowym

Cena do zapłaty 70tys. zł - to jest dobra oferta?

- trochę martwią mnie te fotele w wersji Style, a szczególnie faktura tapicerki jakby z minione epoki oraz ich kształt nie powala... ale może tak tylko się wydaje - ma ktoś wersję Style? - może ktoś coś podpowie

- ten Full Link to można odpalić navi google play na ekranie multimedialnym po kablu USB?

- jak wygląda ze stopniowanie zawieszenia w wersji style? bo FR to z tego co czytałem jest twardziej... a tego nie chcę i felg 17" też nie

- sam jakość wykonania elementów wnętrza jest taka sama jak w wersjach FR i Xcellence?

- kolor nadwozia niby Grey ale jakby wpadał w brązowy - ma ktoś ten kolor? łatwy w utrzymaniu?

- te światła Led dużo lepiej świecą od zwykłych halogenowych H7? czytałem gdzieś że owszem dają bardzo jasno ale mają krótki zasięg - jest ostre odcięcie

- szkoda że pakiety serwisowe są takie drogie, w VW są sporo tańsze....

Przeglądając forum to chyba mało osób ma wersję Style, bo co rusz widać FR ale może ktoś się znajdzie i doradzi - dzięki

Witaj,

Ja 2 miesiace temu kupilem wersje COPA/STYLE 1.4 125 KM czyli bez klimatyzacji automatycznej i pelnych ledow za kwote 74,500 brutto.
Tapicerka jest bardzo dobra i sprawia tylko wrazenie ze jest gorszej jakosci. Co do Full Link to super rozwiazanie co calkowicie uniezaleznia cie od firmowej nawigacji ( koszt zakupu nwigacji ) poprzez uzytkowanie AA lub Waze w prypadku Androida a w telefonach apple ich map. Do tego jesli masz kompatybilny telefon z mirrorlinkiem to mozesz miec dostep do innych aplikacji z telefonow. Co do zawieszenia to o wiele lepiej niz w FR gdzie jest mocniej zesztywnione zawieszenie. Calkiem przyjemnie sie jezdzi. Moim zdaniem warto za taka kwote jaka Ci oferuja...
pwip
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Postprzez bigmazi » 26 września 2017, 09:02

Co do pakietów serwisowych, to zapytaj czy nie mają jeszcze promocyjnych. Miesiąc temu była promocja - pakiet w cenie 1500 zł. Ale podobno była ich ograniczona ilość.
bigmazi
Signo
Signo

Auto: Leon 5F Xcellence

Postprzez kocurek291 » 26 września 2017, 19:24

Ok, dzięki za info, promocji na pakiety nie ma, a auto mam do obejrzenia bardzo daleko dlatego dopytuję żeby nie jechać na próżno, a tylne zawias nie tłucze, nie jest nerwowe na poprzecznych nierównościach w wersji Style? bo tam tego co wiem jest tylko belka skrętna, golf ma wielowahacz...
kocurek291
Stella +
Stella +

Postprzez aerofan » 27 września 2017, 08:05

Ja mam inną zagwostkę - jestem już mniej więcej ukierunkowany na 1.4 150KM DSG FR + w doposażeniu pakiet Comfort, Front Assist, Pakiet Zima (no chyba, że coś jeszcze podpowiecie, co warto dołożyć) ale mam pytanie takie:

5D czy ST ? :)

Pytanie bardziej dotyczy tego, co po 3 latach lepiej się odsprzeda, hatchback czy kombi ? :?:

Czym będę jeździł to już bez różnicy, podoba mi się i jeden i drugi, miejsca w bagażniku raczej wielkiego nie potrzebuję.
aerofan
Stella
Stella

Auto: Yeti

Postprzez Eleonor » 27 września 2017, 08:33

Bierz ST ja ani chwili się nie zastanawiałem a bagażnika nie potrzebuje .. jakoś ST fajniej wygląda
Zastanów się nad czarnym sufitem - auto dostojniej wygląda w środku :)
Eleonor
Sport
Sport

Region: wielkopolskie
Auto: Ateca FR 2020 DSG
Silnik: DADA 1.5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne