Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Lusterko wsteczne ... odpadło

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Lusterko wsteczne ... odpadło

Postprzez Downbeat » 28 września 2017, 23:41

Witam
Zdarzyło Wam się coś takiego ? po prostu nagle się odkleiło i zawisło na kablach ...

Obrazek
Obrazek

myślałem żeby to zrobić samemu, ale jeżeli coś tam by nie działało to wolę na gwarancji zrobić.
Pozdrawiam
Informacja nie jest wiedzą, wiedza nie jest mądrością, mądrość nie jest prawdą, prawda nie jest pięknem, piękno nie jest miłością, miłość nie jest muzyką. Muzyka jest najlepsza.
Downbeat
Stella +
Stella +

Auto: Cupra ST
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Reklama

Re: Lusterko wsteczne ... odpadło

Postprzez bzykofm » 28 września 2017, 23:53

Jak masz gwarancję to nie kombinuj, bo się dowiesz w serwisie, że to z Twojej winy :-(
była: Ibiza 6L lift 1.4 85KM 2013-2014
Leon Barbarzyńca105KM 250Nm @ dynoPro 195KM 374Nm 2014-

Obrazek
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: małopolskie
Auto: leon 1P FL TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Postprzez UniqueSilver » 29 września 2017, 10:52

bzykofm napisał(a):Jak masz gwarancję to nie kombinuj, bo się dowiesz w serwisie, że to z Twojej winy :-(
Pewnie podejdzie pod "uszkodzenie mechaniczne" i tak będzie klejone na koszt właściciela. Witamy w VAG.
UniqueSilver
Sport
Sport

Auto: Seat Leon Cupra 280

Postprzez Downbeat » 29 września 2017, 14:33

Póki co każdy wizyta w tym salonie a zarazem warsztacie to przyjemność, tak więc jestem dobrej myśli.
Informacja nie jest wiedzą, wiedza nie jest mądrością, mądrość nie jest prawdą, prawda nie jest pięknem, piękno nie jest miłością, miłość nie jest muzyką. Muzyka jest najlepsza.
Downbeat
Stella +
Stella +

Postprzez Pik » 29 września 2017, 15:27

Koszt naprawy znikomy (odrobina kleju i chwila pracy mechanika) także wątpię aby serwis robił problemy i zrzucał koszty na klienta, niezależnie czy centrala przyjmie naprawę jako gwarancyjną czy nie.
Pozdrawiam
Pik
Moja Cupra 5F
Pik
FR
FR

Auto: Cupra 5F MY16

Postprzez Downbeat » 2 października 2017, 11:38

No i wróciłem z serwisu, problem jest bardziej złożony, tak ktoś tutaj wcześniej napisał "uszkodzenie mechaniczne" nie podlega gwarancji, co gorsze, należy wymienić całą szybę, bo to jest zintegrowana część z szybą ... chyba sobie w takim razie to podkleję sam ile wytrzyma tyle wytrzyma, bo całej dobrej szyby teraz wymieniać nie mam zamiaru.
Downbeat
Stella +
Stella +

Postprzez CLater » 2 października 2017, 12:41

Jeżeli tam nie było uszkodzenia mechanicznego, to jedź do rzeczoznawcy niech obejrzy i powie czy moze sporządzić opinię, że byla to wada materiału. Przecież nie będziesz płacił jeśli to nie Twoja wina...
CLater
Stella
Stella

Auto: Leon ST FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez Downbeat » 2 października 2017, 13:17

Lusterko mi spadło w czasie jazdy, na prawdę nic z nim nie zrobiłem, nie mam zamiaru też wymieniać całej szyby, no bez jaj, być może udam się z tym do rzeczoznawcy żeby zobaczył na to, lusterko nie ma draśnięcia nawet więc nie ma opcji innej. Twierdzą że naruszone jest dlatego że żele odpadły tak naprawdę jak się odkleiło to razem z nim te "żele".
Dziwna sprawa, jak nic się z tym nie da zrobić to będę kleił na własną rękę, przecież nie wymienię całej dobrej szyby ...
Downbeat
Stella +
Stella +

Postprzez bzykofm » 2 października 2017, 14:44

Najpierw do rzeczoznawcy i z opinią do obrońcy praw konsumenta (czy jakoś tak). Nie daj się zrobić w bambuko. W takich sytuacjach sprzedawcy zawsze liczą na zniechęcenie klienta.
Downbeat napisał(a):jak nic się z tym nie da zrobić to będę kleił na własną rękę

W ostateczności (jak nic się nie da zrobić)lepiej zleć to jakiemuś warsztatowi naprawiającemu szyby, będą wiedzieli czym najlepiej to skleić.
Nie masz wideorejestratora? Nawet jeśli kamerka nie złapała (co raczej oczywiste) opadającego lusterka to może reakcję będzie słychać :-D
była: Ibiza 6L lift 1.4 85KM 2013-2014
Leon Barbarzyńca105KM 250Nm @ dynoPro 195KM 374Nm 2014-

Obrazek
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: małopolskie
Auto: leon 1P FL TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne