Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Kiedy i w jakim salonie dostałeś takie informacje? Pytam bo do końca tygodnia chciałem zdecydować się na zakup właśnie excellence, a to dosyć mocno może zmienić ofertę na samochód:)snlk napisał(a):ja ostatnio w salonie dostałem info że pod października ma wjechać rabat na excelence od importera ok 5k pln
trixtin napisał(a):Kiedy i w jakim salonie dostałeś takie informacje? Pytam bo do końca tygodnia chciałem zdecydować się na zakup właśnie excellence, a to dosyć mocno może zmienić ofertę na samochód:)snlk napisał(a):ja ostatnio w salonie dostałem info że pod października ma wjechać rabat na excelence od importera ok 5k pln
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
bigmazi napisał(a):Jak już podpisałeś zamówienie, to nic nie ugrasz, bo nie masz argumentów. Wpłaciłeś zaliczkę, podpisałeś papier. Chyba, że nie dotrzymają terminu dostawy zgodnego z zamówieniem. Wtedy masz prawo wycofać w całości zaliczkę i nie odbierasz auta. Ale wtedy to kwestia, czy na pewno możesz sobie pozwolić na oczekiwanie na nowe auto np. innej marki. Ja to rozpatruję, pod kątem zamówienia innego auta z automatyczną skrzynią biegów. Wczoraj pooglądałem też cenniki Kia Optima. Wygląda to fajnie. Ale autem trzeba się przejechać. Po jeździe wrażenia mogą być inne. Na dzień dzisiejszy wychodzi mi około 17 tygodni oczekiwania na Leona zamówionego na początku sierpnia przy braku wiarygodnego info ze strony dealera.
snlk napisał(a):trixtin napisał(a):Kiedy i w jakim salonie dostałeś takie informacje? Pytam bo do końca tygodnia chciałem zdecydować się na zakup właśnie excellence, a to dosyć mocno może zmienić ofertę na samochód:)snlk napisał(a):ja ostatnio w salonie dostałem info że pod października ma wjechać rabat na excelence od importera ok 5k pln
Odpowiedź na PW
snlk napisał(a):trixtin napisał(a):Kiedy i w jakim salonie dostałeś takie informacje? Pytam bo do końca tygodnia chciałem zdecydować się na zakup właśnie excellence, a to dosyć mocno może zmienić ofertę na samochód:)snlk napisał(a):ja ostatnio w salonie dostałem info że pod października ma wjechać rabat na excelence od importera ok 5k pln
Odpowiedź na PW
kapi6 napisał(a):bigmazi, ja też zamawiałem Xcellence 1.4 w ST. Na razie nie mam informacji o przedłużeniu terminu oczekiwania. Zamówiłem początkiem sierpnia, a odebrać mam pod koniec listopada. Kiedy zamawiałeś?
snlk napisał(a):To już zależy tylko od Ciebie i tego czy potrafisz walczyć o swoje
Miałem kiedyś taką rozmowę z handlowcem ale nie jestem pewien czy to był SEAT i on powiedział że jeżeli cena auta spadnie przed jego dostarczeniem to uwzględnią tą zmianę. Chodziło właśnie o zamówienie pod koniec roku (wiadomo że w listopadzie i grudniu są największe rabaty z racji zastoju w interesie)
Jaką wersje 1.4 zamówiłeś? 125 czy 150? Jak możesz to napisz z jakim wyposażeniem i jaką cenę dostałeś.
Ja też mam zaliczkę. Ciekawe czy przez wyniki referendum i niestabilną sytuację w Hiszpanii nie nastąpią jakieś dodatkowe przesunięcia w dostawach.bigmazi napisał(a):potter, Ja mam na umowie zaliczkę. Wyraźnie zaznaczone słowo "zaliczka".
Jaack napisał(a):Od handlowca. Mam w ofercie w Akcesorium, kod PFK.
Wszystkie oferty jakie teraz dostaje sa wazne do konca tego miesiaca, jedna nawet tylko do srody.
Czuje ze 1 pazdziernika wypuszcza nowe cenniki i opcje.
Z tego co wiem nowszy modelowo ma miec tez usb w tylnim rzedzie i audio Beats w opcji.
kapi6 napisał(a):Ja też mam zaliczkę. Ciekawe czy przez wyniki referendum i niestabilną sytuację w Hiszpanii nie nastąpią jakieś dodatkowe przesunięcia w dostawach.bigmazi napisał(a):potter, Ja mam na umowie zaliczkę. Wyraźnie zaznaczone słowo "zaliczka".
bigmazi napisał(a):Zamawiałem na początku sierpnia. Pytałeś dealera teraz o termin dostawy? Ja też nie miałem info o zmianie terminu. Do momentu kiedy nie zapytałem wprost!
-- 2 października 2017, 10:04 --snlk napisał(a):Kiedy i w jakim salonie dostałeś takie informacje? Pytam bo do końca tygodnia chciałem zdecydować się na zakup właśnie excellence, a to dosyć mocno może zmienić ofertę na samochód:)trixtin napisał(a):[quote="snlk"]ja ostatnio w salonie dostałem info że pod października ma wjechać rabat na excelence od importera ok 5k pln
Odpowiedź na PW
trixtin napisał(a):w cenniku czeskim to co u nas jest pakietem comfort+ w excellence to u nich jest w standardzie.
Jaack napisał(a):Wirtualny kokpit bedzie z Polo, pogoogluj, jest jak na lekarstwo tego, ale cos tam jest
Katalonczyk napisał(a):Powiedzcie mi, w którym momencie sprawdzana jest zdolność kredytowa i ustalana wpłata własna? Podczas podpisywania umowy czy odbioru auta? Dodatkowo czy wysokość wpłaty można w trakcie oczekiwania na auto zwiększyć bądź zmniejszyć?
Sturnn napisał(a):Katalonczyk napisał(a):Powiedzcie mi, w którym momencie sprawdzana jest zdolność kredytowa i ustalana wpłata własna? Podczas podpisywania umowy czy odbioru auta? Dodatkowo czy wysokość wpłaty można w trakcie oczekiwania na auto zwiększyć bądź zmniejszyć?
Cześć. Zdolność kredytowa jest sprawdzana na samym początku. Dostarczasz zaświadecznie o zarobkach w przypadku osoby prywatnej. W firmie dostarcza się księga przychodów i rozchodów? jakoś tak. Dopiero jak VW Bank da zielone światło dealer tworzy zlecenie produkcyjne i wysyła. Później poproszą Cię o jakąś niewielką zaliczkę - u mnie to było 2 tys zł. Reszte pieniędzy przelewasz tak naprawdę po tym już jak zarejestrujesz auto bo do zawarcia umowy kredytowej samochód musi mieć już tablice.
A pomyślcie co będzie jak Katalonia się oddzieli. To dopiero będzie masakra [emoji15]Pik napisał(a):W Katalonii strajk generalny, nie wiem czy się doczekacie tych swoich nowych Leonów...
potter napisał(a):To by znaczyło że już jest wyprodukowany i jedzieKiedy zamawiałeś i jakie wyposażenie masz?
trixtin napisał(a):Mi udało się zamówić w zeszły piątek Xcellence'a ST (1.4 150KM) z produkcją przewidzianą na 2 tydzień grudnia tego roku (planowany odbiór przed sylwestrem podobno ma być).
W zasadzie byłem przekonany do zakupu samochodu z 2018 roku, ale ostatecznie przekonała mnie do zmiany decyzji dosc korzystna oferta na samochód z tego roku. Szkoda mi tylko trochę 5 letniej gwarancji... ale trudno, wtedy jeszcze nie wiedziałem, że SEAT cos takiego wprowadzi.Katalonczyk napisał(a):trixtin napisał(a):Mi udało się zamówić w zeszły piątek Xcellence'a ST (1.4 150KM) z produkcją przewidzianą na 2 tydzień grudnia tego roku (planowany odbiór przed sylwestrem podobno ma być).
A nie chciałeś już poczekać na rocznik 2018? Ja swojego zamówiłem na początku października, lecz zamówienie cały czas czeka na wysłanie do realizacji, aby produkcja była już w styczniu.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości