maciek89 napisał(a):To był przytyk tylko i wyłącznie do kolegi Vampire1984, który miał FR-a 122 KM i napisał wyżej, że jak kogoś nie stać na FR to żeby zapomniał o Leonie, bo tylko FR wygląda super, z czym ja się nie zgadzam. Trochę to mi podniosło ciśnienie, bo do garażu sobie możemy zaglądać, a do portfela to bardzo delikatnie mówiąc- nie wypada. I dlatego tak mu odpisałem... Ura bura szef podwóra, bo miał eferkę..
Sory ale nie wiem gdzie tu byl powod do uszczypliwosci bo...czy ja napisalem ze jak go nie stac na Leona FR niech nie kupuje w ogole samochodu?? Whats wrong with You man ?

Napisalem by nie patrzyl tylko na Leona i zwrocil uwage na inne kompakty. Inna sprawa ze chodzilo mi ze jesli ktos ma taki a taki budzet to w jego przypadku ja osobiscie nie wybralbym leona i to byla moja opinia bo jest wiele lepszych samochodow od Leona wersji Style i nizej.
FRka jest jednym z najlepiej jezdzacych usportowionych kompaktow ktorych w tej klasie cenowej nie ma prawie w ogole lub w ogole (?), trzyma sie swietnie w zakretach jest bardzo dynamicznym samochodem ( 125KM ma do setki nie wiele ponad 9s, gdzie taka 200 kg lzejsza 125KM Fiesta czy 140KM Focus robia to prawie 0.5s dluzej) dobrze hamujacy a jego sylwetka nadal wygladaja swiezo i ponadczasowo a dodatkowo jest obnizony majacy dobrze wspolgrajace z sylwetka fabryczne felgi ( R17/18 ) -> za to wszystko mozna wybaczyc niedociagniecia jakosciowe czy serwisowe i/lub posprzedazowe. Uwazam ze nieFR chcacy dorownac takiej astrze 308 octavii focusowi czy zwyklemu golfowi i in. to ma zbyt wysoka cene a co za tym idzie slabe rabaty zbyt slaba jakosc wykonania i kiepskie serwisy na to by byc zwyklym szarym kompaktem. Taki jest moj punkt widzenia dlatego zaproponowalem by zobaczyl inne kompakty i ew uzasadnil czemu tamte nie a czemu ten tak.
To tak jak bylo z np F-14 Tomcat ktory idealnie sprawdzal sie jako tworzony od poczatku i glownie do tego by byc mysliwcem przewagi powietrznej prawie nie majacy konkurencji (poza MIG25 i 31) a z ktorego potem na sile chcieli zrobic samolot wielozadaniowy co im nie wyszlo.
A czy Leon wlasnie nie wyglada na taki kompakt od poczatku tworzony jako usportowiony? Kazdy wie ze Skoda robi praktyczne i nudne takze w jezdzie samochody, Seat z nuta drapieznosci i ognistosci ( w mniemaniu motoryzacyjnym ) a Golf jest nudnie wszechstronnie-poprawny wizerunkowo oraz w srodku.