michuFR napisał(a):cin_mar napisał(a):koledzy prosze o doradzenie opon 205/55/16
Tak z ciekawości, na co chcesz to nałożyć? I drugie pytanie: gdzie tak tanio można znaleźć te modele które wymieniłes?
Też myślę o takim rozwiązaniu na zimę, tylko te 55 to mi się trochę balon wydaje.
oponki beda zalozone na oryginalne alu 16", bo
na lato bedzie kupowany nowy komplet 17"

a co do miejsca to w na necie jest sklep bodajze felgaopona z odbiorem w krakowie, a poza tym znajomy ma rabaty w intercarsie wiec tu albo tu. (bo jednak ten intercars bazowe ceny ma z kosmosu ze i z rabatem jest drogo nieraz ale czasem dobra cena sie trafi)
natomiast co do continentali to wlasnie je kupowalem do siebie do insigni po wielu recenzjach i opiniach. natomiast z leonem jest sprawa taka ze rowniez patrzac na opinie i testy ten hankook jak i hp3 rowniez wypadaja bardzo dobrze plus to ze zostaje okolo 330-250 w kieszeni a nie ukrywam ze tak jak pisalem szukalem do 1000-1050 bo juz poszlo mi ponad 2k na opony i felgi do drugiego auta.
poza tym sadze ze te hankooki lub hp3 zonie w zupelnosci wystarcza. wiadomo ze na bezpieczenstwie sie nie oszczedza i bron boze tego nie robie tylko pytanie czy akurat w tym wypadku jest sens dokladki.
raz ze silnik 1.4 to umowmy sie torpeda nie jest, 2 te hankooki bardzo dobrze zachowuja sie na mokrym i na sniegu, 3 powiedzmy sobie szczerze ze jazda na mokrym to glowne kryterium tutaj bo wiekszosc tras to bedzie miasto, a snieg moze byc jak i go nie byc a ciapa bedzis gwarantowana. na dalsze wycieczki jezdzimy moim.
a komplet hankookow mam do kupienia za 940zl a hp3 za 1020 o ile pamietam dobrze