Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Beats audio w Leonie 5F ?

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Beats audio w Leonie 5F ?

Postprzez trzepol » 10 listopada 2017, 20:22

Panowie

Macie jakies szczegolowe info co to za nowy lepszy system audio bedzie w leonie od 2018 r ? Czym rozni sie od seat sound system ? Na stronie seata znikome wieści........
trzepol
Sport
Sport

Region: śląskie
Auto: Leon FR ST 2018
Silnik: CDLA 2.0

Reklama

Re: Beats audio w Leonie ?

Postprzez maciek89 » 10 listopada 2017, 20:39

Najważniejsze to, że ma wzmacniacz 400W. A jeśli ma wzmacniacz to należałoby się spodziewać, że ma inne głośniki. Seat Sound System to po prostu dodatkowy mały centralny głośnik i subwoofer w bagażniku, poza tym to seria i plakietki na drzwiach, nie ma dodatkowego wzmacniacza. Najlepiej oczywiście dopaść u dealera egzemplarz z beats i sobie posłuchać.
maciek89
Cupra
Cupra

Auto: Cupra 280 MY16
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez trzepol » 10 listopada 2017, 20:49

W seat sound system myslisz ze nie ma dodatkowego wzmaka chocby do suba ?
Zapewne Beats u dealera bedzie po nowym roku najwczesniej...
trzepol
Sport
Sport

Postprzez maciek89 » 10 listopada 2017, 21:21

Nie ma, gdyby nie był pewny to bym nie pisał przecież :)
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez verton91 » 11 listopada 2017, 02:29

Tak czy inaczej, polecam robienie samodzielnie audio a nie Harman Kartony, Beatsy i inne, zupełnie inna liga a pieniądzę w niektórych przypadkach o wiele niższe, o gwarancje nie ma co się martwić, mimo pełnego wyciszenia drzwi miałem między innymi wymieniane na gwarancji przełączniki szyb w obu przednich drzwiach, nikt nie robił problemów.
Nie wiem jaka będzie dopłata do Beats, ale zapewne głośniki nadal będą papierowe z magnesem wielkości połowy pudełka zapałek.
Koszt już pół profesjonalnego audio w samochodzie to około 2300zł za sprzęt(przednie głośniki dwudrożne, subwoofer i wzmacniacz) + około 300 zł za wyciszenie drzwi, i każdy Harman, Beats czy SSS może czyścić buty.

Samo w sobie Beats słuchałem na premierze nowej Ibizy w tym roku, szału nie było, bardzo zbliżona jakość i wydźwięk do Seat Sound System.
Może w Leonie bardziej się postarają, ale wątpie.

przykład chociażby z VW Polo, gdzie poza dudniącym basem z plastikowego subwoofera nie wiele słychać.
https://www.youtube.com/watch?v=vrE1FOr_9o8
verton91
TopSport
TopSport

Region: mazowieckie
Auto: Leon 5F FR
Silnik: CZCA 1.4

Postprzez sdss » 11 listopada 2017, 12:08

Gdzie w Krakowie zrobią dobrze audio?
Obrazek Leon ST DSG
Obrazek Fabia 3
sdss
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR

Postprzez czapel » 11 listopada 2017, 12:51

Audio System Centrum Nagłośnień
czapel
Sport
Sport

Region: małopolskie
Auto: Leon Fr 5F
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez verton91 » 11 listopada 2017, 13:15

Ja akurat robiłem zakupy sprzętowe w Carado w Krakowie przy ul. Zakopiańskiej, generalnie pojechałem tam pooglądać sprzęt, ale profesjonalizm właściciela zmotywował mnie do zrobienia zakupów i rozbudowy audio, podejrzewam, że montaż na podobnym poziomie co rozmowa, fuszerki nie odwalą a i bubla nie wcisną.
Jedynie trzeba być w stanie sprecyzować czego się słucha, i czy oczekuje się skakania całego samochodu, czy czystego grania z głębokim, przyjemnym basem.

-- 11 listopada 2017, 14:13 --

Od siebie polecę zestaw który gra u mnie, jeśli ktoś chce zainwestować w audio a nie wie jaka jest różnica w głośnikach SSS lub zwykłych w Leonie zapraszam na spotkanie odsłuchowe na terenie Warszawy :)
Audio System Radion R165 EVO przód
Audio System HX08SQ sub
Audio System M80.4 wzmak
verton91
TopSport
TopSport

Postprzez mariuszes » 11 listopada 2017, 13:39

Słuchajcie, to jest pewne, że każde dedykowane CA będzie lepsze od fabrycznego, nawet HK, B&O, w tych samych pieniądzach, jednak nie każdy po odbiorze nowego auta chce się zaraz bawić w modyfikacje przy pomocy szpachli, niefabrycznych materiałów itp. Nie mówiąc o tym, że często nie pozwalają na to warunki zakupu np. leasing.
Samemu też szukam informacji na temat Beats Audio w Leonie, bowiem zdecydowałem się wziąć ten zestaw w ciemno. Seat Sound System, słyszałem i moim zdaniem jest raczej taki sobie.
Beats powinien być lepszy, z uwagi na to że na pewno jest tam jakiś wzmacniacz pod fotelem kierowcy, chociaż sama marka Beats, raczej mnie zniechęca niż zachęca. Na tę chwilę (bo w hiszpańskim cenniku SSS już nie ma), mamy możliwość wyboru SSS/Beats, więc byłbym wdzięczny jeśli ktokolwiek, kto już odebrał Leona z Beats Audio, wypowiedział się. Moje auto wyjdzie z fabryki pewnie dopiero około lutego/marca 2018, wiec przez jeszcze jakiś czas będą mógł dokonywać ew. korekt wyposażenia.
Chciałbym się dowiedzieć jak ten wzmacniacz napędza audio, czy czasem nie jest tak, że napędza tylko subwoofer, a reszta i tak leci z radia.
mariuszes
Stella
Stella

Auto: O2FL
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez verton91 » 11 listopada 2017, 14:12

Owszem masz racje, w przypadku leasingu jest problem z ruszaniem takich rzeczy jak audio.
Poszukaj sobie filmików z Audio Beats w nowym VW Polo, będzie to grało pewnie podobnie.
Jeśli chodzi o samą firmę Beats, klasa była, ale jeszcze za czasów gdy właścicielem był Dr. Dre, mam od wielu lat słuchawki Beats Obrazek i szczerze nigdy nie słyszałem nic lepszego w tej kategorii cenowej i jakościowej.
verton91
TopSport
TopSport

Postprzez maciek89 » 11 listopada 2017, 15:05

Jeśli chodzi o słuchawki Beats to IMO zawszę były troszkę przereklamowane. ;) Spróbuj dokanałowych Shure- to jest po prostu kosmos. A często i niższa półka potrafi zabrzmieć rewelacyjnie- miałem kiedyś nauszne Creative Aurvana Live, za które dałem jakieś 120zł i późniejsza przesiadka na AKG za kilka razy tyle nie dała jakiegoś wyraźnego przeskoku

Jeśli chodzi o różnice Ibiza vs Leon to wystarczy spojrzeć w cenniki- inna moc wzmacniacza, inna ilość głośników, cena też jest. Pierwsze co by trzeba było zrobić to jednak i tak wygłuszyć drzwi

Modzenie caraudio to jednak zupełnie inny temat, szczególnie gdy ludzie często leasingują auta bez wykupu i wtedy jest to totalnie bez sensu. Jak ktoś kupuje auto i zamierza nim jeździć dłużej no to wtedy wiadomo, że lepiej zbudować sobie coś bardziej pro niż fabryczne zestawy.
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez mariuszes » 11 listopada 2017, 15:38

Właśnie audio w Ibizie, będzie zupełnie inne niż w Leonie.

Beats jest bardziej populistyczną marką dla młodzieży, niż dla świadomych odbiorców. Jest bardziej modna niż jakościowa, i tego się boję.
mariuszes
Stella
Stella

Postprzez szadubaba » 11 listopada 2017, 15:39

Czego by tam nie dali to dalej jest jeden problem nierozwiazany w MQB - linki (i nie tylko) w drzwiach rezonuja i obijaja sie tworzac nieciekawe wrazenia sluchowe. Problem pokazany tutaj:

https://www.youtube.com/watch?v=54lhaN9nFT4
szadubaba
Sport
Sport

Auto: Cupra 300

Postprzez facet03 » 11 listopada 2017, 15:41

Jak ktoś chce zacząć przygód z audio w Leonie to wlasnie pierwsze co trzeba zrobić to porządnie ogarnąć drzwi.
facet03
Cupra
Cupra

Region: zagranica
Auto: Leon

Postprzez maciek89 » 11 listopada 2017, 15:45

No dlatego trzeba wygłuszyć i okleić ten drgający plastik. Ja miałem kiedyś taki rezonans w drzwiach pasażera ale jakoś zniknął i jest cisza. Jak na serię audio w Leonie gra naprawdę nieźle. Ktoś pisał, że najgorszy punkt instalacji to kiepskiej jakości wysokotonówki. Może ktoś będzie mógł się dorwać do ETKA Leona z beatsem i się zobaczy, czy głośniki są inne ale IMO powinny być inne
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez bzykofm » 11 listopada 2017, 17:57

michu napisał(a):Jak ktoś chce zacząć przygód z audio w Leonie to wlasnie pierwsze co trzeba zrobić to porządnie ogarnąć drzwi.

To niestety prawda, a co do beats to widziałem kiedyś zdjęcie rozebranych takich słuchawek. Były dociążone jakimiś ciężarkami, która miały symulować lepsze (cięższe) głośniki. Obawiam się, że jakie by nie było to nagłośnienie, to po wykupieniu beats przez nadgryzione jabłko nie będzie warte swojej ceny :-(
była: Ibiza 6L lift 1.4 85KM 2013-2014
Leon Barbarzyńca105KM 250Nm @ dynoPro 195KM 374Nm 2014-

Obrazek
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team

Auto: leon 1P FL TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Postprzez mariuszes » 11 listopada 2017, 20:57

Cena zestawu Dynaudio dla Golfa jest niemal identyczna jak Beats. W necie można znaleźć zdjęcia elementów tego systemu i..
- subwoofer jest podobny w konstrukcji do Beats
- wzmacniacz pod fotelem kierowcy jest obrandowany przez Alpine - podejrzewam, że w Beats będzie identyczny
- woofery są bardzo charakterystyczne dla marki Dynaudio, co pozwala obalić jednak teorię, iż wszystkie te systemy są identyczne, a brand to logo +kalibracja.

Beats, nie jest producentem głośników więc nie możemy się spodziewać, iż będą tam ich autorskie przetworniki.
mariuszes
Stella
Stella

Postprzez trzepol » 11 listopada 2017, 21:30

mariuszes napisał(a):Słuchajcie, to jest pewne, że każde dedykowane CA będzie lepsze od fabrycznego, nawet HK, B&O, w tych samych pieniądzach, jednak nie każdy po odbiorze nowego auta chce się zaraz bawić w modyfikacje przy pomocy szpachli, niefabrycznych materiałów itp. Nie mówiąc o tym, że często nie pozwalają na to warunki zakupu np. leasing.
Samemu też szukam informacji na temat Beats Audio w Leonie, bowiem zdecydowałem się wziąć ten zestaw w ciemno. Seat Sound System, słyszałem i moim zdaniem jest raczej taki sobie.
Beats powinien być lepszy, z uwagi na to że na pewno jest tam jakiś wzmacniacz pod fotelem kierowcy, chociaż sama marka Beats, raczej mnie zniechęca niż zachęca. Na tę chwilę (bo w hiszpańskim cenniku SSS już nie ma), mamy możliwość wyboru SSS/Beats, więc byłbym wdzięczny jeśli ktokolwiek, kto już odebrał Leona z Beats Audio, wypowiedział się. Moje auto wyjdzie z fabryki pewnie dopiero około lutego/marca 2018, wiec przez jeszcze jakiś czas będą mógł dokonywać ew. korekt wyposażenia.
Chciałbym się dowiedzieć jak ten wzmacniacz napędza audio, czy czasem nie jest tak, że napędza tylko subwoofer, a reszta i tak leci z radia.

Zastanawiam sie jak to wyglada gdy bierze sie pakiet cmfort + w ktorym jest SSS i chcialoby sie doplacic do beatsa.... CZekam na odpowiedz mojego dealera ale sami chyba nie wiele wiedza jeszcze...
trzepol
Sport
Sport

Postprzez KrecikTurbo » 11 listopada 2017, 23:50

trzepol napisał(a):Zastanawiam sie jak to wyglada gdy bierze sie pakiet cmfort + w ktorym jest SSS i chcialoby sie doplacic do beatsa

Według konfiguratora wychodzi na to, że wystarczy dopłacić różnicę w cenie Seat Sound vs Beats :) (~800zł)
KrecikTurbo
Signo
Signo

Auto: Cupra 300 SC

Postprzez szczekas » 12 listopada 2017, 00:12

Byłoby super gdyby Beatsy były na poziomie Dynaudio. Wiadomo, że nie będzie to poziom audio robionego samodzielnie, ale i tak w tej cenie w zupełności wystarczające jeśli ktoś nie chce grzebać w aucie. A wygłuszenie zawsze można zrobić :)
Ateca FR | 2.0 TSI 190KM | DSG7 | 4Drive | Rodium Grey | Felgi 18" PERFORMANCE 36/3 | Alcantara Black | Comfort Assistant | Podgrzewana przednia szyba | Navi | Alarm | Elektryczna klapa bagażnika | Beats Sound System
szczekas
Stella +
Stella +

Auto: Seat Ateca FR

Postprzez trzepol » 12 listopada 2017, 07:21

KrecikTurbo napisał(a):
trzepol napisał(a):Zastanawiam sie jak to wyglada gdy bierze sie pakiet cmfort + w ktorym jest SSS i chcialoby sie doplacic do beatsa

Według konfiguratora wychodzi na to, że wystarczy dopłacić różnicę w cenie Seat Sound vs Beats :) (~800zł)

To widzialem ale ja mam pakiet comfort + za 1zl i w nim jest SSS i staram sie z dealerem uzyskac info czy mozna wziac beatsa doplacajac roznice powiedzmy te 800zl.....
Moze ktos z Was zamawia auto z comfortem i wzial Beatsa i wie jak to wyglada ?
trzepol
Sport
Sport

Postprzez mariuszes » 12 listopada 2017, 09:45

Z pakietami asystentów w Xcellence można tak było zrobić, więc myślę, że z tym też nie powinno być problemu.
mariuszes
Stella
Stella

Postprzez piotrek84 » 12 listopada 2017, 11:58

trzepol napisał(a):
KrecikTurbo napisał(a):

To widzialem ale ja mam pakiet comfort + za 1zl i w nim jest SSS i staram sie z dealerem uzyskac info czy mozna wziac beatsa doplacajac roznice powiedzmy te 800zl.....
Moze ktos z Was zamawia auto z comfortem i wzial Beatsa i wie jak to wyglada ?

Seat Bednarek w Łodzi przekazał mi stanowisko importera w tej sprawie: albo sss w pakiecie albo Beats bez pakietu dla wersji FR ST. Konfigurator też w ostatnich dniach pokazywał taka zależność. I niestety zmienili oprogramowanie dla salonów i po złożeniu zamówienia nie można to już modyfikować. Jakakolwiek modyfikacja skutkuje nowym zamówieniem.
piotrek84
Stella +
Stella +

Region: dolnośląskie
Auto: leon 5f fr

Postprzez KrecikTurbo » 12 listopada 2017, 13:46

piotrek84 napisał(a):albo sss w pakiecie albo Beats bez pakietu dla wersji FR ST. Konfigurator też w ostatnich dniach pokazywał taka zależność

W przypadku Cupry konfgurator bez problemu zamienia SSS na Beats i dodaje tylko dopłatę Beats-SSS
KrecikTurbo
Signo
Signo

Postprzez trzepol » 14 listopada 2017, 17:19

Rzeczywiscie w cuprze da sie zamianic sss na beats a w fr nie ma opcji aby zrobic to przy comforcie. Moze dlatego ze w cuprze za comfort placimy 999zl a w fr 1 zl ? Dziwne to chyba jutro do dealera sie wybiore...

-- 14 lis 2017, o 18:19 --

trzepol napisał(a):Rzeczywiscie w cuprze da sie zamianic sss na beats a w fr nie ma opcji aby zrobic to przy comforcie. Moze dlatego ze w cuprze za comfort placimy 999zl a w fr 1 zl ? Dziwne to chyba jutro do dealera sie wybiore...

Niestety ale dealer otrzymal odpowiedz od importera, ze przy comfort + nie ma opcji dopłaty do beats audio :(
trzepol
Sport
Sport

Postprzez szadubaba » 14 listopada 2017, 18:08

Czyli norma, dupa w strone klienta :-D
szadubaba
Sport
Sport

Auto: Cupra 300

Postprzez facet03 » 14 listopada 2017, 18:17

Zagroź im ze rezygnujesz w takim razie z zakupu i może ruszą dupę.
facet03
Cupra
Cupra

Postprzez KrecikTurbo » 14 listopada 2017, 19:03

Moim zdaniem trzeba jeszcze chwilę poczekać bo oni sami nic nie wiedzą. Przykładowo zapytałem teraz o wirtualny kokpit, jeden dealer mi powiedział, że pewnie pod koniec roku. Drugi, że już można zamawiać bo od 45 tygodnia jest w standardzie dla każdej Cupry, a trzeci, że wirtualny kokpit za dopłatą 1800zł.
To samo w przypadku nowego koloru i beats audio, jeden jeszcze nie może, drugi już może zamawiać i tak co chwilę inaczej
KrecikTurbo
Signo
Signo

Postprzez trzepol » 14 listopada 2017, 20:42

michu napisał(a):Zagroź im ze rezygnujesz w takim razie z zakupu i może ruszą dupę.

Nie taki proste, zaliczka wplacona a auto na liscie oczekujacych u importera na produkcje po nowym roku.....
trzepol
Sport
Sport

Postprzez facet03 » 14 listopada 2017, 22:32

trzepol napisał(a):
michu napisał(a):Zagroź im ze rezygnujesz w takim razie z zakupu i może ruszą dupę.

Nie taki proste, zaliczka wplacona a auto na liscie oczekujacych u importera na produkcje po nowym roku.....

Nie znam dokładnych zasad kiedy możesz zrezygnować , ale na pewno nie zaszkodzi napisać do VGP i opisać sytuacje.
facet03
Cupra
Cupra

Postprzez ZibiW » 19 listopada 2017, 11:08

Drodzy forumowicze, jakieś nowości w tym temacie?
Up
ZibiW
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon ST FR 1.8

Postprzez KrecikTurbo » 19 listopada 2017, 14:11

Chyba nic nowego, dealerzy twierdzą że wyklucza się z comfort+ nawet jeśli konfigurator Cupry pozwala wybrać taką konfigurację :-|
KrecikTurbo
Signo
Signo

Postprzez trzepol » 19 listopada 2017, 21:58

Taka tez odpowiedz dostalem do centrali Seat - Volkswagen..... Jak co to trzeba zrezygnowac z comfort + a to nie ma sensu......
trzepol
Sport
Sport

Postprzez marpar » 28 maja 2018, 13:12

Cześć, jak to ostatecznie jest z tym Beats Audio? Trzeba zapłacić cene pakiete comfort + pełną cene beats audio tak?
marpar
Stella
Stella

Silnik: benzyna 1.4

Postprzez Songo93 » 29 maja 2018, 10:20

No tutaj jest taka lipa, ze to co znajduje się w pakiecie trzeba dodać osobno + system audio. Konfigurator przyjmie jedno i drugie, ale w czasie składania zamówienia, będzie taka sytuacja o jakiej wspomniałem na początku. Podsumowując, pakiet nie idzie w parze z beats. Info z salonu Krk
Songo93
Stella +
Stella +

Postprzez trzepol » 29 maja 2018, 10:35

Dokladnie mi kazano wybrac albo comfort + albo jego brak i wtedy beatsa i wszystko osobno co jest nieuzasadnione finansowo.
trzepol
Sport
Sport

Postprzez Caffrey » 30 maja 2018, 11:32

Mój samochód właśnie podróżuje do importera, więc jeszcze nie słyszałem Beats na żywo. W każdym razie, w Jaworniku dowiedzieli się dla mnie, że przy standardzie SSS wystarczy, że dopłacę różnicę (około 800+ zł) za Beats. Wiem, że konfigurator miał jakieś problemy z tym.
Caffrey
Stella
Stella

Postprzez marpar » 30 maja 2018, 15:27

To ciekawe co piszesz :) Oby tak było!
marpar
Stella
Stella

Postprzez mariuszes » 31 maja 2018, 09:32

Ja mam Leona z Beats. Chyba pierwszego w Polsce. Ogolnie to jest to elelement wyposazwnia dodatkowego, co do którego mam najwieksze watpliwosci.
Moje zdanie jest takie, ze nie warto specjalnie dopłacać do żadnego z tych systemów chyba, że dla spokoju ducha.
Mialem Leona XC hatchback przez 2 tygodnie gdzie audio bylo standardowe i tam bylem pod wrażeniem jak to grało wzbudzajac wysokie oczekiwwnia wobec Beats. SSS Nnie rozni sie niczym od standardu, procz glosnika centralnego i basu. Centralny pogarsza scenę a plastikowy 2omowy bas jest calkowicie pozbawiony kontroli. Ponadto Beats rozczarowuje iloscia ustawień DSP, ktorych jest mniej niz w standardzie. Nie ma nawet wyboru u focus kierowca/all.
Podsumowujac jesli ktos liczy na cos wiecej niz umcy umcy, na cały regulator to sie rozczaruje.
Dodam, ze zawodowo zajmuje sie naglosnieniem.
mariuszes
Stella
Stella

Postprzez marpar » 1 czerwca 2018, 21:23

Niewiem czy problem dotyczy również Leonów ale podobno w Atece ten centralny głośnik dominuje nad pozostałymi 8 głośnikami.. to chyba nie o to chodzi :(

Czyli podsumowując - 8 głośnikowy zestaw audio jak najbardziej na plus?
marpar
Stella
Stella

Postprzez Caffrey » 22 czerwca 2018, 14:58

Cześć,

dotarł mi 2 dni temu Leon FR z Beatsami (wrzucę na forum w najbliższym czasie parę zdjęć). Dźwięk jak dla mnie jest naprawdę bardzo na plus, na pewno jest głośno. To co mnie irytuje to przewaga mocy nad czystością. Ma ktoś jakieś fajne ustawienia tego audio, które mógłby podrzucić, żeby zyskać trochę na czystości brzmienia?
Caffrey
Stella
Stella

Postprzez maciekFR » 16 listopada 2018, 15:00

Mam pytanko. Czy ktoś próbował przerabiać nagłośnienie? Chodzi mi o dorzucenie wzmacniacza i wymiana głośników. Nie mówię o profesjonalnym nagłośnieniu, jedynie lepszym i mocniejszym od od SSS z 10 głośnikami.
maciekFR
Stella
Stella

Auto: Leon FR 2.0TDI
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez Miguel07 » 16 listopada 2018, 15:38

Jeśli mnie pamięć nie zawodzi to 5eba coś rzeźbił u siebie poszukaj po jego postach :P
Miguel07
Sport
Sport

Auto: Cupra R ST

Postprzez pinkibass » 16 listopada 2018, 16:09

Kolega Verton91 robił wygłuszenie, wzmacniacz, subwoofer i głośniki u siebie, (ale chyba w wersji bez SSS) - nie mogę znaleźć na szybko postu, ale na pewno gdzieś tu są :)

EDIT: O, znalazłęm - http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php? ... 7&start=50

Kurde, znowu mnie wzięło na zmiany audio w moim Leonie :)
pinkibass
Sport
Sport

Auto: Leon 5F FR 1.4 140KM
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez maciekFR » 16 listopada 2018, 18:19

Wygłuszenie drzwi, nadkoli i tylnej części auta już zrobiłem sam, teraz czas pomyśleć nad poprawą audio.
maciekFR
Stella
Stella

Auto: Leon FR 2.0TDI
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez sarius » 18 listopada 2018, 09:06

Gdzie robiliście wygłuszenie? Idę ktoś jest z Wrocławia [emoji2]
Mam u siebie Beats Audio i wydaje mi się, że wygłuszenie sprawi, że zagra to lepiej, niż obecnie. Poza tym zniweluje się różne dźwięki z drzwi, które niestety występują.

sarius
Signo
Signo

Auto: Leon 3 ST 150KM DSG

Postprzez bzykofm » 18 listopada 2018, 09:46

sarius napisał(a):Gdzie robiliście wygłuszenie? Idę ktoś jest z Wrocławia

We Wrocławiu polecam to miejsce:

https://www.vagsystems.com/

Obrazek
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team

Postprzez sarius » 19 listopada 2018, 15:09

bzykofm napisał(a):
sarius napisał(a):Gdzie robiliście wygłuszenie? Idę ktoś jest z Wrocławia

We Wrocławiu polecam to miejsce:

https://www.vagsystems.com/
Dzięki. Znam ich, nie wiedziałem, że robią wygłuszenie.

sarius
Signo
Signo

Auto: Leon 3 ST 150KM DSG

Postprzez bzykofm » 19 listopada 2018, 16:39

sarius napisał(a):Dzięki. Znam ich, nie wiedziałem, że robią wygłuszenie.

Mówiąc szczerze to poleciłem ich, bo wiem, że generalnie zajmują się car audio, skoro naprawiają również auta po zalaniu, to i wygłuszenie nie powinno stanowić problemu.

Obrazek
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team

Postprzez sql » 28 grudnia 2018, 10:02

Że tak odgrzebię wątek...
czy ktoś się orientuje co to dokładnie jest za wzmacniacz? Bo rozumiem, że ta klatka pod siedzeniem kierowcy to właśnie wzmacniacz.
Ewentualnie jakaś specyfikacja głośników?
sql
Sport
Sport

Następna strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja