Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
marpit napisał(a):Raczej kamera w lusterku do zweryfikowania. Wg mnie jedynie gdzie działa źle to w chwili gdy poza zabudowanym mijasz auto i on czeka kilka s zanim włączy długi a idealnie by było gdy minie i od razu.
Z tego co opisujesz to coś nie tak. Weź jeszcze pod uwagę że czasami górka czy coś innego może zasłaniać.
Rychu napisał(a):Ten asystent działa dobrze jak jest bardzo ładna noc. Jak pada albo jest mgła to często muszę sam reagować co jest męczące psychicznie bo raz zadziała dobrze, a raz nie.
olo1200 napisał(a):wywala mi komunikat abym umył szybę, gdzie jest Ona czysta
Eldar napisał(a):Może mi ktoś powiedzieć czy w Leonie 5F występuje opcja "Dynamic Light Assist" ?
System ten jedzie cały czas na długich i tylko wycina miejsce w którym znajduje się inny pojazd.
Shut up and take my money!
Eldar napisał(a):Podłącze się urządzeniem diagnostycznym i sprawdzę czy jest mozliwość uruchomienia dynamicznego sterowania.
komoornik napisał(a):Uruchomić DCC![]()
Poza faktem tego że doposażanie w MQB jest mocno problematyczne, do DCC potrzebne są przede wszystkim specjalne amortyzatory, instalacja itd.
szadubaba napisał(a):Wycinanie miejsca to w Audi, Mercedesie czy BMW. Albo w Oplu, Intelilux.
Golf w sumie chyba tez to ma.
marpit napisał(a):Raczej kamera w lusterku do zweryfikowania. Wg mnie jedynie gdzie działa źle to w chwili gdy poza zabudowanym mijasz auto i on czeka kilka s zanim włączy długi a idealnie by było gdy minie i od razu.
Z tego co opisujesz to coś nie tak. Weź jeszcze pod uwagę że czasami górka czy coś innego może zasłaniać.
mczelny2401 napisał(a):Mam wrażenie ze te wszystkie wspomagacze zyja własnym zyciem i daleko im do ideału dlatego u mnie łacznie ze start-stop wszystko wyłączone
KubaaBia napisał(a):@Eldar, twoj post to nie jest odpowiedz na moje pytanie.
mczelny2401 napisał(a):System działa powyżej 60km/h
KubaaBia napisał(a):@Eldar, twoj post to nie jest odpowiedz na moje pytanie.
Mam assytenta swiatłe na full ledach i niby swiatla same maja zmieniac długi na mijania itp zaleznie od warunków a nie ze ja bede mentkę popychał. To akurat wiem.
KubaaBia napisał(a):A ja mam takie pytanie, mam pełne ledy i asystena oswietleniea ze niby sam ma zmienic swiatła na długie itp.
Czy ktos moze powiedziec jak to działa ? w miescie nie zauwazylem jeszcze aby sie wlaczyly
Pelikson napisał(a): Można to VCDS'em ustawić żeby od 0 działało.
mczelny2401 napisał(a):Może koledze się pomyliło ze zmianą prędkości doświetlania zakrętów
mczelny2401 napisał(a):Miałem na myśli prędkość do której działa doświetlanie zakrętów
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości