rafko1 napisał(a):Popsuty układ w żarówce canbus. W bagażniku mam leda bez can to po zamknięciu auta świeci delikatnie jeszcze ok minuty.
Tylko jeśli popsuta to jak wyjaśnić, że u siebie na początku zauważyłem coś takiego, a potem przez 2 lata do obecnej chwili jest spokój? I jaki układ can bus popsuty? Po pierwsze posiadanie przez ledowy zamiennik żarówki can to jakiś bullshit.

Po prostu taki ledowy zamiennik musi posiadać odpowiednie parametry, żeby auto nie myślało, że nie ma żarówki / nie jest spalona (np. zwiększenie oporów rezystorem). Po drugie jak rozumiem rozmawiamy o fabrycznym oświetleniu led-owym (u mnie fabrycznie tylko w schowku jest żarówka, reszta włącznie z bagażnikiem standardowo jest LED), a w takim przypadku najprawdopodobniej elektronika jest w pełni przystosowana do oświetlenia led-owego i bez względu na to jakiego leda kupimy to nie powinno wywalać błędu, chyba, że auto fabrycznie nie miało żadnych ledów w środku i są dokładane.
-- 9 grudnia 2017, 01:47 --
Eleonor napisał(a):Stawiam na problem z masą lub włącznikiem

Ku temu bym się skłaniał, szczególnie, że te włączniki są kiepskiej jakości. U mnie w lampce z tyłu jest jakieś lekkie zwarcie (trzeba docisnąć czasem to pokrętło). Zgłosiłem od razu w ASO to stwierdzili, że coś tam jest złamane i zamówią nowy ale ja płacę. Jak już to pewnie sami złamali, bo kto miał złamać w nowym aucie, poza tym z tyłu wożę tylko siatki z zakupami.