Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Gumowe maty w kieszeniach drzwi

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Gumowe maty w kieszeniach drzwi

Postprzez bigmazi » 22 grudnia 2017, 13:53

Denerwuje mnie, że Seat poskąpił na gumowe lub materiałowe maty w kieszeniach drzwi. Przy każdym hamowaniu słyszę jak obija mi się wszystko, co do tych bocznych kieszeni włożyłem. Na chińskim portalu są gotowe zestawy do różnych aut. Do Leona niestety nie znalazłem. Czy ktoś z forumowiczów może namierzył taki zestaw? Albo chociaż może macie jakiś patent, żeby zdjąć sobie kształt tych schowków i coś wyciąć samemu bez demontażu boczków?
bigmazi
Signo
Signo

Auto: Leon 5F Xcellence
Silnik: benzyna 1.4

Reklama

Re: Gumowe maty w kieszeniach drzwi

Postprzez Gregor » 22 grudnia 2017, 23:40

Z tego samego powodu mam w planach obicie schowka za pomocą cienkiej maty welurowej lub filcowej samoprzylepnej zakupionej na metry. Są dedykowane zestawy chyba holenderskie o których dowiedziałem się z poniższych filmów ale w sprawie zakupu ten turek z filmu podaje do siebie adres mailowy.
Drzwi: https://www.youtube.com/watch?v=wlW_tfXko40
Schowek centralny: https://www.youtube.com/watch?v=2g6PHWwtPoE
Schowek boczny: https://www.youtube.com/watch?v=HB_fINOe2Uo
Gregor
Stella +
Stella +

Auto: Leon 5F FR

Postprzez bigmazi » 23 grudnia 2017, 08:09

Zastanawiałem się czy nie zrobić tego gumą w sprayu, ale chyba wyjdzie zbyt cienka warstwa i nie da odpowiedniego wytłumienia. Podkreślam, że chodzi mi o wytłumienie schowków w drzwiach. Schowek przed pasażerem to żaden problem. Łatwo złapać kształt i wymiar i coś dociąć. Do tego schowka chyba ten samoprzylepny welur byłby ok.
bigmazi
Signo
Signo

Auto: Leon 5F Xcellence

Postprzez Quarien » 23 grudnia 2017, 20:01

Ostatnio jeździłem Golfem Mk7 i te takie pierdoły które zauważyłem, po prostu irracjonalnie mnie denerwują.
Wyłożenie schowków welurem. NIe sądzę aby VW oszczędził jakieś duże pieniądze na tym, chodziło pewnie tylko o to aby Leon był zauważalnie niżej niż Golf.
Może ktoś ma namiar na kogoś w Warszawie, kto by to zrobił za mnie? Wiem, że relatywnie prosta robota, ale znając życie akurat zrobię jakiś zadzior, czy zacznie mi się odklejać i dostanę szału.

(a o trójkącie ostrzegawczym w klapie czy lepszym zamontowaniu gaśnicy/apteczek w bagażniku nawet nie wspominam. W Leonie dealer wrzuca wszystko do środka i trzeba sobie jakoś radzić.)
Quarien
Sport
Sport

Auto: Cupra 280
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez bzykofm » 23 grudnia 2017, 21:04

Ja ostatnio wykleiłem schowek pasażera tutaj:
https://www.facebook.com/POLEROWANIELAK ... S_TIMELINE
Z resztą to "mój" człowiek od detailingu. Przed chwilą z nim rozmawiałem i podejmie się.
Tyle, że ten "welur" jest nierozciągliwy i trzeba docinać z kawałków. Jeśli to nie jest problemem to namiar podałem.
Trochę materiału zostało po mnie, powiedziałem, że na próbę może z niego skorzystać, także jak nie wyjdzie to stratny nie będziesz.
była: Ibiza 6L lift 1.4 85KM 2013-2014
Leon Barbarzyńca105KM 250Nm @ dynoPro 195KM 374Nm 2014-

Obrazek
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: małopolskie
Auto: leon 1P FL TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Postprzez sdss » 23 grudnia 2017, 21:22

Quarien napisał(a):Ostatnio jeździłem Golfem Mk7 i te takie pierdoły które zauważyłem, po prostu irracjonalnie mnie denerwują.
Wyłożenie schowków welurem. NIe sądzę aby VW oszczędził jakieś duże pieniądze na tym, chodziło pewnie tylko o to aby Leon był zauważalnie niżej niż Golf.
Może ktoś ma namiar na kogoś w Warszawie, kto by to zrobił za mnie? Wiem, że relatywnie prosta robota, ale znając życie akurat zrobię jakiś zadzior, czy zacznie mi się odklejać i dostanę szału.

(a o trójkącie ostrzegawczym w klapie czy lepszym zamontowaniu gaśnicy/apteczek w bagażniku nawet nie wspominam. W Leonie dealer wrzuca wszystko do środka i trzeba sobie jakoś radzić.)

W autach takich jak A4 czy X4 kieszenie są takie jak w Leonie.
Obrazek Leon ST DSG
Obrazek Fabia 3
sdss
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR
Silnik: CDLA 2.0

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne