Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
trzepol napisał(a):Panowie
Wyjezdzam pierwszy bak i reczywiscie nie dziala wskaznik jak powinien. Praktycznie po 200km zaczelo schodzic paliwo na wskazniku. Obecinie mam jakies 550km i pol baku a zasiegu 290km. Ciekawe czy nagle zacznie mocno schodzic czy okaze sie ze range zbliza sie do zera a tu ćwierć baku....
Kusza napisał(a):odbierałem ostatnio 2018 Cupre ST 4x4 w Carsed, pierwsze tankowanie po 500 m i weszło 56l, ciekawe, przy podobno 50l zbiorniku???
KubaaBia napisał(a):woja droga kiedys w Octavi kumpla sprawdzilismy tak, wzielismy 5l w karnister i jechalismy to o dziwo na rezerwie 190km
ramzei napisał(a):KubaaBia napisał(a):woja droga kiedys w Octavi kumpla sprawdzilismy tak, wzielismy 5l w karnister i jechalismy to o dziwo na rezerwie 190km
Takie wyjeżdżenie rezerwy, zasyfia filt paliwa. Zostaje zassany syf z dna baku. Można też uszkodzić pompę paliwa
maaajo napisał(a):Cześć!
W dniu wczorajszym zatankowałem samochód (Seat Leon 1.4 125km benzyna) za ok. 50 zł. Po tej czynności komputer pokładowy pokazuje możliwy zasięg na 0km i wskaźnik stanu paliwa miga na czerwono. Czy spotkaliście się może z czymś takim? Jeżeli tak to jak mogę sobie z tym poradzić?
Z góry dzięki za odpowiedzi!
maaajo napisał(a):Cześć!
W dniu wczorajszym zatankowałem samochód (Seat Leon 1.4 125km benzyna) za ok. 50 zł. Po tej czynności komputer pokładowy pokazuje możliwy zasięg na 0km i wskaźnik stanu paliwa miga na czerwono. Czy spotkaliście się może z czymś takim? Jeżeli tak to jak mogę sobie z tym poradzić?
Z góry dzięki za odpowiedzi!
maaajo napisał(a):Zalanie pod kurek rozwiązało problem, dzięki za wszystkie rady!
davidnth napisał(a):Zbiornik jest podobno 50 + 7, jakiejś tej głębokiej rezerwy czy jak to się tam fachowo nazywa, tak mi kiedyś wspominali u dealera.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości