Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Moja srednia po wawie w 5F 4x4 to 12.54L z 7000km od nowości.gdx napisał(a):Spalanie jest akceptowalne. A mam dsg 4x4. I ciężkie kopyto.
Po Wawie pije 12 do 13 na 100 przy umiarkowanych korkach.
Jak sie przemieszczam tak poprostu w D to i 9 mi komputer po warszawie pokaże, ale 14 po miescie na krotkim dystansie to standard. Ja glownie robie po miescie po 20km na raz minimum.Quarien napisał(a):Jak wy jeździcie O.O
Ja stoję albo w korku albo pałuję.
W sumie 11 litrów to mój rekord jak jechałem mocno na "chillu". Ale zobaczenie 22 to nie jest nic nowego.
Dłuższa trasa jeszcze przede mną, ale pewnie dyszkę i tak będę miał.
Quarien napisał(a):Jak wy jeździcie O.O
Ja stoję albo w korku albo pałuję.
W sumie 11 litrów to mój rekord jak jechałem mocno na "chillu". Ale zobaczenie 22 to nie jest nic nowego.
Dłuższa trasa jeszcze przede mną, ale pewnie dyszkę i tak będę miał.
Kusza napisał(a):Witam Panie i Panowie, jeździcie w C300 4x4 na 98 czy lejecie 95 ?
AleX napisał(a):Kusza napisał(a):Witam Panie i Panowie, jeździcie w C300 4x4 na 98 czy lejecie 95 ?
Lałem regularnie 98 i już nie leje. Różnica w porównaniu z 95 dla mnie żadna, a w warunkach testowych marginalna. Zaleje 98 jak cena dobra, ale 95 robi robote.
https://www.youtube.com/watch?v=og339LTnt68 - po tym teście przestałem lać 98
wazon83 napisał(a):AleX napisał(a):Kusza napisał(a):Witam Panie i Panowie, jeździcie w C300 4x4 na 98 czy lejecie 95 ?
Lałem regularnie 98 i już nie leje. Różnica w porównaniu z 95 dla mnie żadna, a w warunkach testowych marginalna. Zaleje 98 jak cena dobra, ale 95 robi robote.
https://www.youtube.com/watch?v=og339LTnt68 - po tym teście przestałem lać 98
Czy dobrze rozumiem, że silnik jest przystosowany również do pracy na 95?
marcin140505 napisał(a):U mnie miasto i trójmiejska obwodnica długookresowo 10.7 ale normalnie wychodzi 11.4 bez pałowania.Też tankuje tylko na Orlenie i 98 ja odczuwam różnice a co jakości każdy chwali swoje.ps ja już mam nalatane prawie 8 tys
Ebec napisał(a):U mnie w trasie PL - UK - PL 3,3tys km przy zaladowanym aucie wyszlo 9,5l przy predkosciach 140-170km/h. Normalnie spalanie wychodzi 9-9,5l, glownie trasy.
AleX napisał(a):Ebec napisał(a):U mnie w trasie PL - UK - PL 3,3tys km przy zaladowanym aucie wyszlo 9,5l przy predkosciach 140-170km/h. Normalnie spalanie wychodzi 9-9,5l, glownie trasy.
Aż ciężko mi uwierzyć w 170km/h i spalanie nie przekraczające 10L.
adbur napisał(a):Jak tak dalej pójdzie to za kilka lat na forum będziemy czytać posty typu „ile benzyny wyprodukowało moje auto”.
AleX napisał(a):Lałem regularnie 98 i już nie leje. Różnica w porównaniu z 95 dla mnie żadna, a w warunkach testowych marginalna. Zaleje 98 jak cena dobra, ale 95 robi robote.
Powrót do VAG - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości