Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
A ja bym chciał, żeby S/S dało się włączyć za pomocą przycisku.szczepan napisał(a):Ja uważam, że po to jest przycisk aby każdy, kto chce mógł sobie s/s wyłączyć. Pretensje byłyby zasadne gdyby nie było takiej możliwości.
szczepan napisał(a):Ja uważam, że po to jest przycisk aby każdy, kto chce mógł sobie s/s wyłączyć. Pretensje byłyby zasadne gdyby nie było takiej możliwości.
esde napisał(a):A ja bym chciał, żeby S/S dało się włączyć za pomocą przycisku.szczepan napisał(a):Ja uważam, że po to jest przycisk aby każdy, kto chce mógł sobie s/s wyłączyć. Pretensje byłyby zasadne gdyby nie było takiej możliwości.
Obdeleven?Miguel07 napisał(a):Ja przez kostkę obd robiłem
Tak, VCDS i zmiana napięcia. Masz tu moje Wiki: https://bitbucket.org/leoncupra/vcds/wi ... 20&%20stoptatian napisał(a):Jakim kablem? Masz na myśli vcds i zmiana temperatury lub napięcia czy co innego?
robert1111 napisał(a):Przetestowaneten sposób wyłączenia systemu ?
Link?murgal napisał(a):A ja kupiłem moduł na OLX i jest świetnie. Przycisk po prostu pamięta wyłączony start stop, jak chce go włączyć to po prostu naciskam przycisk. Tera start stop działa tak jak powinien fabrycznie.
biz0n napisał(a):Cena z kosmosu, złożyłem taki moduł za 20pln.
Jest jeszcze druga wersja pod inne auta.
Wysłane z mojego SM-T585 przy użyciu Tapatalka
murgal napisał(a):A ja kupiłem moduł na OLX i jest świetnie. Przycisk po prostu pamięta wyłączony start stop, jak chce go włączyć to po prostu naciskam przycisk. Tera start stop działa tak jak powinien fabrycznie.
Z tego, co gdzieś czytałem, to w Audi można tak zrobić z przyciskiem. U nas niestety tylko przez zmianę warunki poziomu napięcia na akumulatorze.B3N napisał(a):Ostatnio doszły mnie słuchy o "inwersji" przycisku START-STOP. Otóż w niektórych samochodach da się zamienić działanie przycisku, czyli odwrócić jego funkcje. Mianowicie przycisk START/STOP włącza a nie wyłącza system. Czy wie ktoś jak to zrobić, koszernie i czy jest to możliwe?
Wiem, że niektórzy robią tricki zmieniając parametry przy którym S/S działa, żeby oszukać system żeby się nie włączał bo warunki nie są spełnione, a czy da się to zrobić inaczej? Na zasadzie odwrócenia funkcji działania przycisku w domyślnym ustawieniu?
Patidorek napisał(a):Witam!
Mam następujący problem. Wczoraj podczas jazdy nagle wyskoczył mi komunikat usterka systemu start-stop. Auto nagle straciło moc, tak jakby turbina przestała pracować(mam wersję 1.4 tsi 140hp fr). Następnie postanowiłem odpiąć klemę z aku aby zresetować system, po podłączeniu wyskoczyły dodatkowe błędy stabilizacji toru jazdy esp oraz ciśnienia w oponach :/. Dzisiaj postanowiłem z rana odpiąć akumulator i naładować go gdyż gdzieś wyczytałem że słaby aku może być przyczyną wyskakiwania takich błędów. Po podłączeniu ponownie akumulatora nic się nie poprawiło, te same błędy wyskoczyły i nierówna praca silnika(dziwne dźwięki)po dodaniu gazu. Jutro zamierzam sprawdzić wężyki podciśnienia czy jakieś zwierze czegoś nie pogryzło. Mieliście może jakieś podobne doświadczenia?? Macie jakieś pomysły co mogło się stać?
biz0n napisał(a):uż wrzucałem wcześniej, https://www.nicomania.de/auto/start-sto ... aktivieren
Poskładałem, przetestowałem i działa, na razie na stole ale w zimie nie będę zdemontować plastików, zaczekam jak zrobi sie cieplej to zainstaluję do auta.
Duda napisał(a):Z tego, co gdzieś czytałem, to w Audi można tak zrobić z przyciskiem. U nas niestety tylko przez zmianę warunki poziomu napięcia na akumulatorze.
Patidorek napisał(a):Podjechałem do pod sklep motoryzacyjny i facet sprawdził mi "aku testerem" aku, powiedział, że aku jest odpowiedni czyli do aut z systemem START STOP i jest on w dobrej kondycji(po naładowaniu parę dni wcześniej).
biz0n napisał(a):Ok, dzisiaj ostatecznie rozwiązałem sprawę SS - powinno tak działać fabrycznie
grzergrz napisał(a):dołożyłem bezpiecznik 5A,
grzergrz napisał(a):masa i sygnał z wiązki do zespołu guzików, masa brązowa, sygnałowy czarno-zielony
Cobra_o7o napisał(a):Duda napisał(a):Z tego, co gdzieś czytałem, to w Audi można tak zrobić z przyciskiem. U nas niestety tylko przez zmianę warunki poziomu napięcia na akumulatorze.
Duda, a przeczytałeś wcześniejsze posty, nad Twoim.
Wystarczy automat, który zasymuluje naciśnięcie przycisku, po włączeniu zapłonu.
Efekt jest prawie identyczny. Prawie bo świecenie przycisku oznacza wyłączenie systemu, ale to chyba nie problem.
Duda napisał(a):W przypadku tego drugiego dołożyłbym jakiś wyłącznik, żeby można było do ASO spokojnie na przeglądy jeździć.
grzergrz napisał(a):dołożyłem bezpiecznik 5A,
Czemu taki wielki? Jeśli układ z przekaźnikiem pobiera 1A to i tak bardzo dużo, znaczy sądzę że pobiera dużo mniej.
Jeśli układ nie ma swojego zabezpieczenia a Ty założyłeś zbyt duże to tak na prawdę nic ono nie da - układ i tak się spali w razie przeciążenia.
Natomiast zabezpieczenie przed zwarciem układu kabelków, który sam założyłeś rozwiązuje bezpiecznik za którym się wpiąłeś.
grzergrz napisał(a):masa i sygnał z wiązki do zespołu guzików, masa brązowa, sygnałowy czarno-zielony
Dokładnie, fizycznie, w którym miejscu? Demontowałeś coś w konsoli?
biz0n napisał(a):Ja bym odradzał podłączanie czegokolwiek bezpośrednio pod przewody od panelu klimatyzacji, proponuję zasilanie brać z panelu bezpiecznikowego.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości