Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
michal84 napisał(a):A co ma temperatura oleju do gaszenia auta?
W odczekaniu przed zgaszeniem chodzi o to żeby turbo straciło obroty a nie pracowało rozkręcone bez ciśnienia oleju (które to ciśnienie znika po zgaszeniu silnika)
tomek13 napisał(a):Ponoć w Cuprze jest dodatkowy wymuszony obieg chłodzenia cieczą a nie olejem. W związku z tym pozostawienie włączonego silnika aby turbo się przechlodzilo po 2014 nie ma sensu. Info z serwisu
ramzei napisał(a):tomek13 napisał(a):Ponoć w Cuprze jest dodatkowy wymuszony obieg chłodzenia cieczą a nie olejem. W związku z tym pozostawienie włączonego silnika aby turbo się przechlodzilo po 2014 nie ma sensu. Info z serwisu
Bemben133 napisał(a):Witam,
u mnie przy przebiegu 700km (jeszcze docieranie) przy żwawszym przyspieszaniu do 3000rpm temperatura 100 stopni
Swoją drogą jaki olej lać do 1.4 125KM CZCA? Norma ma być niby 504/508 ale nie ma w tej normie 5W40
Calak napisał(a):Dużo zależy od jakosci oleju. Niestety fabryczny Castrol to nie najlepszy olej
Limak9 napisał(a):Na jakiej zasadzie porównywałeś? Kolor, zapach? Bo jestem ciekawy, sam nie leje Castrola, ale zawsze mam dylemat czy dobry leje
Zużycie oleju Motul było znikome natomiast Castrola zauważalne. Ponadto na biegu jałowym były odczuwalne wibracje silnika, na motulu nie.Limak9 napisał(a):ak wiem ze z castrol z ASO c
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości