Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
marekwar napisał(a):Na Twoim miejscu szybko podjechałbym na badanie hamulców.
Seat Leon np. 1.4TSI hamuje od 100km/h do zera w 36,3 metra.
Jest to wynik bardzo zbliżony do wszystkich aut ze stajni VAG i plasuje się wysoko w rankingach z wynikiem bardzo często lepszym od aut klasy średniej.
Tak się składa, że miałem okazję pojeździć Polonezem z ostatniej produkcji i mam teraz Leona ST. Mam własne porównanie.
I znów - pojechałbym szybko na diagnostykę zawieszenia bo jeśli Twój 5F prowadzi się jak Polonez i nie jest to subiektywne odczucie to musi mieć jakąś poważną, krytyczną usterkę.
biz0n napisał(a):Czy ktoś może to potwierdzić, aż mi się wierzyć nie chce ze producent ma różne płyty podłogowe pod belkę i wielowahacz. Różnią się kodami napewno, ale może ktoś ma dostęp do schematu obu typów, i mógłby tu wrzucić.
zauważ, że wielowahacz ma jeszcze stabilizator a przy wahaczu wleczonym stabilizatora brak - tu bym upatrywał główne różnice w prowadzeniucountryfan napisał(a): Wjechanie jednym kołem w nierówność, a trzepie całym tyłem.
marekwar napisał(a):Według tego rankingu
https://www.wyborkierowcow.pl/wiadomosc ... h-ranking/
droga hamowania Leon Cupra R to 36,5 metra a np. Leon 1.8TSI FR to 36,0 metra.
Na granicy błędu pomiaru.
Krzyzak napisał(a):a jeszcze się dotrze
Tomektr napisał(a):Czyli zmieniłeś tarcze i cały zacisk (od Cupry czy jak?)?
Tomektr napisał(a):Ile Cię to wszystko uczyniło? Zwłaszcza zaciski?
Krzyzak napisał(a):Te 4 tłoczkowe założyłeś? - na seryjną felgę wejdą? - bo wydaje mi się, że się nie zmieszczą od strony zewnętrznej bo tłoczki dochodzą i albo większe odsadzenie albo zmiana felg.
Krzyzak napisał(a):Te 4 tłoczkowe założyłeś? - na seryjną felgę wejdą? - bo wydaje mi się, że się nie zmieszczą od strony zewnętrznej bo tłoczki dochodzą i albo większe odsadzenie albo zmiana felg.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości