Na vortex.com widzialem jak chlopaki sami farbuja podsufitki [ale do Golfow], tylko problem w tym, ze sa jeszcze plastiki + raczki, ktore pozostalyby szare

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Jest + czarne plastki + czarna półka bagażnika.Hotsauce napisał(a):Czy w Leonie CupraR seryjnie jest czarna podsufitka ?
nixu napisał(a):Slupki:
Przod lewy 1m0 867 457A 1uq - 34,86PLN
Przod prawy 1m0 867 458a 1uq - 34,86PLN
srodek prawy 1m0 867 244b 1uq - 35,43 PLN
srodek lewy 1m0 867 243b 1uq - 35,43PLN
tyl lewy 1m6 867 287h 1uq - 54,29PLN
tyl prawy 1m6 867 288h 1uq - 52,69PLN
listwa tyl 1m6 867 617c 1uq - 73,43 PLN
Grisza'Men napisał(a):Miałbym pytanie, z twego doświadczenia czy można to zrobić domowymi sposobami czy też trzeba jakiegoś fachury do demontażu i montażu słupków
nixu napisał(a):Dwa przednie slupki: wkladasz palec od gory od podsufitki i ciagniesz w strone lusterka srodkowego - odskakuja z zaczepow wyciagasz do gory i zakladasz nowe.
Dwa srodkowe slupki: Srubokretem sciagasz srodek slupka (ten obok regulacji fotela) sciagasz prog oby dwie rzeczy sa na kolkach i zaczepach.. przysuwasz fotel do przodu odkrecasz listwe, ktore jest przy plozie fotela, odciagasz material i kluczem do kol odkrecasz srube od pasow -> next wykrecasz sruby ze slupka (czesc gorna 2x krzyzak) sciagasz plastik szary - zakladasz czarny i skrecasz calosc.
Tyl: Listwa srodkowa: stojac (w bagazniku) wkladasz palce pomiedzy ta listwe na srodku a podsufitke (palce wciskaj od srodka auta) szarpnij a odskoczy z zaczepow. Nastepnie trzeba sciagnac boki tu jest wiecej roboty bo trzeba wyciagnac polke i rozkrecic boki (od srodka) otworz kanapa beda tam po jednym takim plastikowym bablu z kazdej strony odkrec go next idziesz do bagaznika i tam masz do wykrecenia pare srub.. pozniej calosc skladasz...
nixu napisał(a):Tutaj pasy (jeszcze z odpryskiem) -> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/rwo ... ye11i.html
Tutaj tyl -> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6bz ... u28ix.html
Grisza'Men napisał(a):Dzięki raz jeszcze i wygląda "prima sort"![]()
![]()
a powiedz Mi jeszcze nt środkowych słupków, czy te numerki z ETKI które podałeś co do tych słupków to one są całe czyli od podłogi po sufit czy tylko połówki ?
nixu napisał(a):Srodek to polowa slupka (od polowy do gory) -- Dol jest ori czarny -- ! Ta polowa slupka oprocz samego slupka zawiera przycisk jak i mechanizm regulacji pasow.
nixu napisał(a):Ps. myslalem, ze to tylko ja jestem takim dzikiem zeby wymieniac na czarno, dzieki panowie - nie jestem sam
Orzeł napisał(a):nixu, jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy na temat leona![]()
czy TY pracujesz w ASO?? A może nudzi Ci sie w domq i od rana do południa rozkręcasz leonka, a popołudniu zdajesz z tego realcje
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Przepraszam za OT
nixu napisał(a):Hehe, nie poprostu juz przez pare rzeczy przechodzilemm.in. przez zmiane plastikow
nixu napisał(a):Widze, ze dodales o montazu pare dni temu.. i jak ? masz fotki?
DanoTDi napisał(a):Odpuść sobie z tym malowaniem, ja malowałem u siebie i wszystko zaczeło złazić.
Grisza'Men napisał(a):a przy okazji pytanko do Nixiu'ia, tylko tak czysto edukacyjnie , bo napewno jest to drogi
wydatek ile kosztują w ASO boczki tj. połówki czarne z Cupry R
nixu napisał(a):nie bardzo rozumie o jaka czesc pytasz..
Grisza'Men napisał(a):nixu napisał(a):nie bardzo rozumie o jaka czesc pytasz..
![]()
tj. o 4 elementy, dolne części drzwi tj. boczki gdzie umiejscowione są:
elektryka drzwi, głośniki dolne drzwi
nixu napisał(a):Grisza'Men napisał(a):nixu napisał(a):nie bardzo rozumie o jaka czesc pytasz..
![]()
tj. o 4 elementy, dolne części drzwi tj. boczki gdzie umiejscowione są:
elektryka drzwi, głośniki dolne drzwi
Jest to calosc.. cale obicie drzwi - a ile kosztuje to nie wiem..
Hotsauce napisał(a):A sama podsufitka panowie ile kosztuje ? Z szyberem. Wie ktos moze ?
pzdr
Hotsauce napisał(a):A sama podsufitka panowie ile kosztuje ? Z szyberem. Wie ktos moze ?
Grisza'Men napisał(a):A Nixu pisałeś że:
Raczki czarne 2 sztuki - 1J0 857 607R b41 - 68,84PLN (trzeba 4 sztuki)
a u mnie za 68 zł ale 1 sztuka anie 2 jak u Ciebie, chyba że masz Mega upusty
nixu napisał(a):No to musze sie dowiedziec.. a tez czekam na plastiki wiec dam znac jak bede wiedzial cos..
Grisza'Men napisał(a):nixu napisał(a):No to musze sie dowiedziec.. a tez czekam na plastiki wiec dam znac jak bede wiedzial cos..
ok, jak będziesz coś wiedział to daj znać
A na jakie , jeżeli można wiedzieć czekasz plastiki? słupki z przodu? czy coś innego?
Grisza'Men napisał(a):Hotsauce napisał(a):A sama podsufitka panowie ile kosztuje ? Z szyberem. Wie ktos moze ?
Byłem w ASO i ceny następujące
1M6 867 501 B1 4V9 - podsufitka (carbon schwarz) - 641 zł
1M6 867 501 CD 4V9 - podsufitka pod szyberdach czarna - również 641 zł
także ceny nie tak duże, ale można jako DanoTDi obszyć
i jeszcze się pytałem o cenę półki schowka koło kolumny kierowniczej gdzie
umiejscowione są pokrętła świateł 1M1 857 919 D1 UQ - 273 zł- kawałek plastika
A Nixu pisałeś że:
Raczki czarne 2 sztuki - 1J0 857 607R b41 - 68,84PLN (trzeba 4 sztuki)
a u mnie za 68 zł ale 1 sztuka anie 2 jak u Ciebie, chyba że masz Mega upusty
Hotsauce napisał(a):
Dzieki bardzo![]()
Hotsauce napisał(a):Czyli za okolo 1500 zl mozna miec caly nowy zestaw z wszystkimi potrzebnymi rzeczami do konwersji. Cena zacheca, bo klimat wnetrza jest o niebo lepszy
Hotsauce napisał(a):EDIT: No i nadal czekamy na jakies foto z czyjegos czarnego wnetrza.
nixu napisał(a):Taaa, slupki przodi obwodka do okola licznika bo mam wiejska srebrna..
Grisza'Men napisał(a):nixu napisał(a):Taaa, slupki przodi obwodka do okola licznika bo mam wiejska srebrna..
nixu, i co przyszły Ci słupki? a pytałeś o rączki i jaka cena , czy faktycznie za 2 szt?
dajesz podsufitkę do obszycia? czy zamawiasz w ASO ?
Robal napisał(a):A tej podsufitki nie mozna zafarbowac na czarno? Ktos to przerabial?
Thomas napisał(a):Robal napisał(a):A tej podsufitki nie mozna zafarbowac na czarno? Ktos to przerabial?
Jak obszycie kosztuje 150 nowym materialem to bym sie w to nawet nie babrał...
Hotsauce napisał(a):Panowie... jest w ogole do kupienia czarne lusterko z czujnikiem sciemniania ?
Staszek20VT napisał(a):Heh, rączki są malowane, ale zastanawiam się nad oryginalymi czarnymi, prawdopodobnie ze starszego Passata.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość