przez Dron » 17 sierpnia 2018, 21:34
Siedzi on sztywno przykręcony, ale jest w pozycji otwartej a nie zablokowanej i temu pasek jest tak luźno że schodzi lekko. Mechanikiem nie jestem ale to wygląda jakby szpilka była ok, ale sam w sobie napinacz się spierdzielił i puścił pasek.
-- 17 sierpnia 2018, 21:34 --
Głowica została zdjęta we wtorek, co było widać odbite zawory na 2 tłokach. Jakie szkody w samej głowicy, wałek dźwigienek zgięty, 4 dźwig. połamane, 8 zaworów do wymiany, no i panewy już słabo wyglądały więc je też byłoby przy okazji trzeba robić, a dziwne bo auto niby ma naprawdę tylko 200k najechane. Niestety okazało się tak jak przypuszczałem głowica pęknięta.. Także teraz pozostaje szukać drugiej, strach brać się za używkę szczególnie że koszt to 1.4k zł a wiadomo może i po tygodniu pęknąć. Także do rzeczy może ktoś coś wie o głowicach Camshaft? Uzbrojona kosztuje ok 2.2k zł zaś uzbrojona AMC ponad 3k zł. Skłaniam się ku tańszej szczerze mówiąc szczególnie że to tania zabawa może nie być ze względu że oddałem od razu pompki do sprawdzenia/czyszczenia ew. regeneracji w razie potrzeby. Ktoś zakładał je może do siebie ? Albo słyszał coś o tym całym Camshafcie?