Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Kierownica wielofunkcyjna - odbieranie rozmów

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Kierownica wielofunkcyjna - odbieranie rozmów

Postprzez dragonflymr » 2 października 2018, 08:50

Cześć,

Nie byłem w stanie znaleźć w instrukcji metody odbierania rozmów przyciskiem na kierownicy (np tabelka na stronach 135-136 pdf z instrukcją) listuje jedynie prawe i lewe pokrętło jak działające dla telefonu. Prawe pozwala wybrać różne opcje w trakcie aktywnego połączenia (także rozłączyć) ale tylko w trybie telefonu.

Z czego wynika że jedyny sposób odebrania połączenia to użycie ekranu dotykowego - czy tak jest faktycznie czy coś mi umknęło?
dragonflymr
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Cupra 300 ST
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Reklama

Re: Kierownica wielofunkcyjna - odbieranie rozmów

Postprzez dudek_jd » 2 października 2018, 09:12

wystarczy nacisnąć prawą rolkę żeby wybrać opcję odbierz/odrzuć połączenie...
-Dobrze Pan jeździ?
-Nie, ale szybko.
dudek_jd
Sport
Sport

Auto: Leon 5F
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez marwisn » 2 października 2018, 09:13

To po jakiego grzyba jest piktogram słuchawki po lewej ?

Obrazek
marwisn
Sport
Sport

Auto: Leon 5F EX
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez servo » 2 października 2018, 09:15

U mnie jest tak:
Po prawej stronie kierownicy mam rolkę - to jej używasz. Kiedy pojawia się "telefon do odebrania" - na wyświetlaczu między zegarami możesz zobaczyć dwie opcje: "odbierz" i "odrzuć". Przełączasz się między nimi kręcąc rolką. Po wybraniu odpowiedniej opcji (domyślnie masz tam zaznaczoną opcję odebrania rozmowy) wciskasz rolkę - i po sprawie.
marwisn napisał(a):To po jakiego grzyba jest piktogram słuchawki po lewej ?

Jaka słuchawka? ;) U mnie jest tak:
Obrazek
servo
Sport
Sport

Region: dolnośląskie
Auto: Leon FR 5D 2018

Postprzez dragonflymr » 2 października 2018, 09:20

U nie na kierownicy nie ma przycisku z telefonem, tam jest przycisk do obsługi głosowej systemu.

servo napisał(a):Kiedy pojawia się "telefon do odebrania" - na wyświetlaczu między zegarami możesz zobaczyć dwie opcje: "odbierz" i "odrzuć".

Dzięki, zmylił mnie opis z instrukcji (Aktywne połączenie: dostęp do listy opcji połączeń (zawieszenie połączenia, rozłączenie, wyciszenie mikrofonu, numer prywatny itp.).) który nie wymienia odbierania, zapewne jest ono w części itp. :-)
dragonflymr
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Cupra 300 ST
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez B3N » 8 października 2018, 10:42

dragonflymr napisał(a):U nie na kierownicy nie ma przycisku z telefonem, tam jest przycisk do obsługi głosowej systemu.

servo napisał(a):Kiedy pojawia się "telefon do odebrania" - na wyświetlaczu między zegarami możesz zobaczyć dwie opcje: "odbierz" i "odrzuć".

Dzięki, zmylił mnie opis z instrukcji (Aktywne połączenie: dostęp do listy opcji połączeń (zawieszenie połączenia, rozłączenie, wyciszenie mikrofonu, numer prywatny itp.).) który nie wymienia odbierania, zapewne jest ono w części itp. :-)

Słuchawka jest w zależności od modelu lub wyposażenia.
Do czego służy słuchawka?
Ma 2 funkcje.
1 funkcja to szybki skrót do tryby obsługi telefonu. Jeśli masz np. na wyświetlaczu pośrodku prędkość, radio lub cokolwiek innego możesz szybko przejść do trybu telefonu.
2 funkcja. Wciśnięcie i przytrzymanie powinno wykonać ostatni telefon niezależnie gdzie się znajdujemy w menu. Coś ala 'Zadzwoń ponownie na ostatnio wybierany numer" ( możliwe że też można oddzwaniać, czyli dzwoni na ostatni numer z historii połączeń.
B3N
Sport
Sport

Auto: SEAT LEON 5F FR

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne