Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Seat Leon 1 FR 2 Wydechy

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Seat Leon 1 FR 2 Wydechy

Postprzez Przemciok » 15 listopada 2018, 18:22

Witam wszystkich ;D

Od dłuższego czasu zamierzam wymienić wydech w moim Seaciku, lecz naszedł Mi pomysł na wydech, zeby był po lewej i po prawej stronie 2x
Tak jak np *PRZYKLAD NIZEJ*
I tak mnie zastanawiam jak by to zrobić kupić 2x Sportowe wydechy np Ulter i je jakoś złączyć zeby był 1 cały, czy jak to zrobić na internecie szukałem i nic nie znalazłem gotowego, dodam ze w swoim zderzaku mam po lewej stronie wydech normalnie a po 2 mam zaślepke i tam bym jakoś wpasował tłumik albo wyciął dodatkowe miejsce, ktoś z Państwa miał/ma takie wydechy?

PRZYKLAD https://www.olx.pl/oferta/seat-leon-wer ... uecr1.html
Przemciok
Stella
Stella

Region: dolnośląskie
Auto: Seat Leon 1M FR ALR
Silnik: ARL 1.9

Reklama

Re: Seat Leon 1 FR 2 Wydechy

Postprzez Deacon » 15 listopada 2018, 21:37

Akurat na tym podanym przykładzie wygląda to okrutnie brzydko. Jak już to ja bym zrobił po jednej rurze na stronę.
W poprzednim aucie miałem tak zrobione - robili mi to w Ulterze. Była puszka tak przerobiona, że wychodziła z niej druga rura na drugą stronę, czyli tłumik był jeden po lewej stronie a na prawą wychodziła tylko rura.
Deacon
Signo
Signo

Region: śląskie
Auto: Leon 1M 20VT
Silnik: APP 1.8

Postprzez Przemciok » 15 listopada 2018, 22:22

@Deacon akurat na tym tak, bo ma "CUSTOMOWY" zderzak, który jest serio brzydki, ale ja bym zrobił to na orginalnym zderzaku i nie az takie duze rury, tylko lekko mniejsze,
Równiez myślałem ze po 1 rurce, ale to Mi tak się zdaje ze lekko mało jest, oczywiście to tylko gust, kazdy ma swój dzięki za radę!
Pozdrawiam :D
Przemciok
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1M FR ALR
Silnik: ARL 1.9

Postprzez P600 » 18 listopada 2018, 23:46

Pod zaślepką w zderzaku masz ucho holownicze, trochę lipa pozbawić się go na koszt wydechu. Dwa wydechy to ogólnie trochę przesada do kształtu tyłu Leona, nawet w zderzaku Cupry wygląda to tak jakoś dziwnie i mam mocno mieszane uczucia :wink:
Obrazek

Obrazek

Źródło: instagram.com/madnr1/
P600
Signo
Signo

Auto: Seat Lenon
Silnik: ASZ 1.9

Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat