Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Nie można zakodować pilota centralnego zamka

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Nie można zakodować pilota centralnego zamka

Postprzez Przemko240 » 4 grudnia 2018, 23:21

Witam, posiadam od niedawna Leona 2, sprowadzony, lekko uszkodzony. Od początku był problem z centralnym zamkiem, tzn. Otwierał się i zamykał tylko z kluczyka, ale tez nie do końca, bo przy otwieraniu przekręcenie jednokrotne kluczyka otwiera tylko drzwi kierowcy, trzeba przekrecic drugi raz żeby otworzyły się wszytkie drzwi. Z zamykaniem nie ma problemu.
Mam program vcds i w błędach centralnego zamka wyszło, ze drzwi prawy przód były odpięte (efekt uszkodzenia) błąd udało się skasować. W blokach pomiarowych w grupie 11 pokazuje ze pilot jest widoczny. W adaptacji usuwam stary kluczyk i gdy chce zapisać nowy ( mam na to 15 sekund) klikam otwieranie, samochód reaguje, kierunkowskazy mrugną i teoretycznie kluczyk powinien byc zakodowany, ale potem przestaje reagować, w blokach pomiarowych w grupie 11 gdy naciskam kluczyk po dokonanej adaptacji nadal pokazuje „nie Ok”
Czy ktoś miał podobny problem ? Czy może ja coś źle robię ?
Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Przemko240
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon
Silnik: ARL 1.9

Reklama

Re: Nie można zakodować pilota centralnego zamka

Postprzez betlex » 8 maja 2020, 07:56

Seat, pilot kluczyka nie otwiera drzwi kierowcy i pasażera, otwiera tylko dwoje drzwi, po prawej stronie.
Kluczyk otwiera wszystkie drzwi,
co jest przyczyną
betlex
Stella
Stella

Auto: seat leon 2
Silnik: turbo diesel inny

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne