Od paru koresponduję ze sklepem, który nie tylko sprzedaje haki, wiązki do różnych marek, ale też współpracuje z ASO.
Firma ta ma wszystkie unijne certyfikaty, za które zapłaciła grubą kasę i inne marki nie mają z tym problemu. Sprzedają tysiące kompletów.
Wygląda na to, że w grupie VAG mają z tym problem t.j. blokują montaż dając zaporowe ceny.
W ASO Opla montaż haka z wiązka to koszt 600 zł.
Wszystko chyba rozbija się kasę czyli o pazerność ASO.
Ja rozumiem, że oni musza zarabiać, mają koszty jak każda firma, ale aby różnica w cenie była aż 3 razy?
Ceny jakie dostałem z paru ASO Seata za sam montaż to 1800 zł.
Teraz już wiem, że popełniłem błąd przed zakupem nie sprawdzając wcześniej czy mogę zamontować hak?
Ale ja głupi chciałem mieć Leona, trzeba było kupić Opla lub Forda

-- 10 marca 2019, 12:15 --
@leonwiki Autoblak jako jedyny zgodził się na montaż haka i wiązki, która nie pochodzi z ich sklepu, jednakże cena montażu i tak jest zaporowa: 1800 PLN.
Jeden z ASO napisał mi:
"Żebyśmy się dobrze zrozumieli, jeżeli uszkodzenie zostanie spowodowane przez element który nie jest dopuszczony przez Seata (a Seat dopuszcza haki oryginalne lub firmy Westfalia) to gwarancja nie obejmie tego. Informacje te są zawarte w karcie gwarancyjnej i wewnętrznym podręczniku techniki serwisowej"
Seat nie produkuje haków wiec wtf???
Poprosiłem o przesłanie wewnętrznego podręcznika serwisowego, na razie brak reakcji. W karcie gwarancyjnej nie ma zakazu montażu haka poza ASO.
W instrukcji do Leona na stronie 328-329 jest adnotacja dotycząca zaczepu:
"Hak holowniczy należy montować w specjalistycznym serwisie.
● Nieprawidłowy montaż haka holowniczego powoduje poważne ryzyko wypadku.
● Dla własnego bezpieczeństwa należy przestrzegać zaleceń producenta haka holowniczego.
OSTROŻNIE
● W przypadku nieprawidłowego zamontowania gniazda zasilania uszkodzeniu może
ulec system elektryczny samochodu.
Informacja
●
SEAT zaleca montaż zaczepów holowniczychw specjalistycznym serwisie. Należy
skonsultować się z dealerem SEAT-a w przypadku konieczności dokonania dodatkowych
modyfikacji w samochodzie.
● W niektórych sportowych wersjach nie zaleca się montażu konwencjonalnego zaczepu
holowniczego z uwagi na specyficznie zaprojektowany układ wydechowy.
Więcej informacji można uzyskać w Serwisie Technicznym SEAT-a."
Czyli zero zakazu montażu poza ASO, a w specjalistycznym serwisie!!!
W praktyce ASO bronią swojego biznesu, a może właśnie działają na swoją niekorzyść? Mogliby dawać takie tańsze haki z prezencie, by przekonać klienta do zakupu, mogliby też już po zakupie więcej takich haków sprzedawać i montować, cóż jeść trochę mniejszą łyżką, ale znacznie więcej razy. Z drugiej strony może oni nie mają na tych niby-oryginalnych hakach aż tak wysokiej marży, może to tylko 10%. Może to centrala narzuca im to z góry, bo centrala - importer - ma z tego tytułu największe korzyści a ASO wykonuje tylko brudną robotę.
Przy okazji "walki" z ASO znalazłem parę ciekawych linków dot. przeglądów czy napraw aut na gwarancji poza ASO:
https://moto.wp.pl/obowiazek-serwisowania-aut-na-gwarancji-w-aso-prawda-czy-mit-6068445155902081a