Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
marian78 napisał(a):witam dzięki za odp też tak myślałem i wszystko na to wskazuje tylko dziwi mnie negatywny test na co2 który przeprowadzałem kilka razy lecz chyba nie mam wyboru i muszę zdjąć głowice bo pomysły się kończą i zobaczymy pozdrawiam
-- 7 lipca 2019, 17:58 --
dzisiaj przejechałem się kawałek z vcds bez wariacji rekreacyjnie do 120km/h i doszedłem do kolejnych wniosków że problem leży w układzie chłodzenia jakiś leniwy obieg temperatura wahała się od 116 i w pare sekund spadała do 89 i w ten sam magiczny sposób rosła wentylator załączał sie procentowo w zależności od temperatury węże nie były specjalnie twarde ale wodę wywalało górą i zduszało w zbiorniczku cuda się dzieją z tym autem już mi ręce opadają
mczelny2401 napisał(a):Pompę wody sprawdziłeś? Jest ona sterowana komputerem i na zimnym silniku może ona być całkowicie odłączona ale może szwankuje i dlatego takie cuda się dzieją
marian78 napisał(a):-
witam wszystkich po wielkich trudach leonik znów śmiga aż miło jednak winna była uszczelka delikatnie dmuchało między uszczelką a głowicą przy wyższych ciśnieniach uszczelka wymieniona głowica splanowana i płyn stabilnie utrzymuje się w tym samym poziomie ale troszkę nerwów mi zepsuł ale już po wszystkim jedy wniosek z całej tej historii jest taki że testery co2 sa do d...y dzięki wszystkim za pomoc i pozdrawiam
Powrót do Leon 3 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość